Никад никој не рекол дека кошарката е небитен спорт. АБА се бојкотираше ради тоа што Делије како група имаат завземено став дека не сакаат Звезда да игра лига заедно со клубови од екс-ју, а домашната лига и евро-куповите се бојкотираа ради тоа што ККЦЗ тонеше у се поголеми г*мна, а мафијашите од управа ги болеше к*р за тоа. Делије фино лепо дадоа предлог и решение за ситуацијата, ама беа одјебани и се тргна у бојкот кој траеше се до лани. АБА лига ќе се бојкотира и понатаму (иако знам дека некои постари членови на групата се присутни на некои утакмици) и затоа посетеноста нема да биде на ниво, иако на последната утакмица со Цедевита Пионир беше полн. И за посетеност и празни сали немој да збориш многу. Погледни ја прво навивачката група на тимот за кој навијаш па тек тогаш збори, едвај 150 души се собираат на стадион, а у сала се колат меѓусебе.Да не ја труеме темата, еве вака еден обичен дијалог без препукавања и такви ствари...
Нели кошарка за вас беше небитен спорт, се бојкотираа натпреварите, НЛБ лига немавте никаква посетеност, а камоли Делије... Ватерполо па да не зборувам, додека се "давеа" вашите по базените, ништо не ви беше битно... И наеднаш, државен проект, се прави тим од еднаш и оп одма навивачи на Бањица, во Пионир...
Еее цигани цигани, Партизан е институција за кошарка и ватерполо, посебно... Државни проекти и такви работи е периодична работа, се што е градено со години, неможе да се сруши преку ноќ...
А кога ќе доаѓаат навивачи од сите краеви на Светот, само за да ја осетат атмосферата во Пионир и Арена како кога игра Партизан, тогаш може да почнете да размислувате дека сте подобри... До тогаш...
За ватерполо знаеш и сам дека клубот скоро и да не постоеше до пред неколку години, се додека на чело не застанаа ветераните (Јелениќ, Савиќ, Васовиќ) и успеаа да го дигнат клубот на нозе и од старт имаа поддршка.
И за ова државни проект ова она, ти и сите партизановци треба да ќутите. Јавна тајна е дека голем дел од државните пари се слеваа и уште се слеваат у СД Партизан. Да те потсетам МТС, ЕПС, Термоелектрана се се тоа државни компании и се/беа спонзори на ФК Партизан (ЕПС, дур игравте ЛШ добри пари влегоа у Партизан), ОК Партизан (Термоелектрана кога влезе одма истата сезона станавте шампиони после 20 и кусур години, а сега пак сте на старо) и КК Партизан МТС (Телеком). Од друга страна едина државна компанија у Звезда е Телеком Србија, кој е и ваш спонзор и кој лани даваше огромна сума на сметка на КК Партизан, а еве што и колку и даваше на Звезда:
Još jednom ću ponoviti da je jedino javno preduzeće koje je bilo sponzor Crvene zvezde Telekom Srbija (200.000 evra), a da je tehnički sponzor bio JAT (sponzorstvo u vidu avio karata). Sva ostala sredstva od kojih je sačinjen budžet KK Crvena zvezda su privatne firme

Брат ти одиш да НАВИВАШ тебе не те интересира дали твојот тим губи или добива ти едноставно навиваш!!
.