Никад никој не рекол дека кошарката е небитен спорт. АБА се бојкотираше ради тоа што Делије како група имаат завземено став дека не сакаат Звезда да игра лига заедно со клубови од екс-ју, а домашната лига и евро-куповите се бојкотираа ради тоа што ККЦЗ тонеше у се поголеми г*мна, а мафијашите од управа ги болеше к*р за тоа. Делије фино лепо дадоа предлог и решение за ситуацијата, ама беа одјебани и се тргна у бојкот кој траеше се до лани. АБА лига ќе се бојкотира и понатаму (иако знам дека некои постари членови на групата се присутни на некои утакмици) и затоа посетеноста нема да биде на ниво, иако на последната утакмица со Цедевита Пионир беше полн. И за посетеност и празни сали немој да збориш многу. Погледни ја прво навивачката група на тимот за кој навијаш па тек тогаш збори, едвај 150 души се собираат на стадион, а у сала се колат меѓусебе.Да не ја труеме темата, еве вака еден обичен дијалог без препукавања и такви ствари...
Нели кошарка за вас беше небитен спорт, се бојкотираа натпреварите, НЛБ лига немавте никаква посетеност, а камоли Делије... Ватерполо па да не зборувам, додека се "давеа" вашите по базените, ништо не ви беше битно... И наеднаш, државен проект, се прави тим од еднаш и оп одма навивачи на Бањица, во Пионир...
Еее цигани цигани, Партизан е институција за кошарка и ватерполо, посебно... Државни проекти и такви работи е периодична работа, се што е градено со години, неможе да се сруши преку ноќ...
А кога ќе доаѓаат навивачи од сите краеви на Светот, само за да ја осетат атмосферата во Пионир и Арена како кога игра Партизан, тогаш може да почнете да размислувате дека сте подобри... До тогаш...
За ватерполо знаеш и сам дека клубот скоро и да не постоеше до пред неколку години, се додека на чело не застанаа ветераните (Јелениќ, Савиќ, Васовиќ) и успеаа да го дигнат клубот на нозе и од старт имаа поддршка.
И за ова државни проект ова она, ти и сите партизановци треба да ќутите. Јавна тајна е дека голем дел од државните пари се слеваа и уште се слеваат у СД Партизан. Да те потсетам МТС, ЕПС, Термоелектрана се се тоа државни компании и се/беа спонзори на ФК Партизан (ЕПС, дур игравте ЛШ добри пари влегоа у Партизан), ОК Партизан (Термоелектрана кога влезе одма истата сезона станавте шампиони после 20 и кусур години, а сега пак сте на старо) и КК Партизан МТС (Телеком). Од друга страна едина државна компанија у Звезда е Телеком Србија, кој е и ваш спонзор и кој лани даваше огромна сума на сметка на КК Партизан, а еве што и колку и даваше на Звезда:
Još jednom ću ponoviti da je jedino javno preduzeće koje je bilo sponzor Crvene zvezde Telekom Srbija (200.000 evra), a da je tehnički sponzor bio JAT (sponzorstvo u vidu avio karata). Sva ostala sredstva od kojih je sačinjen budžet KK Crvena zvezda su privatne firme