Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Со ваква одбрана незнам како ќе се справите со Дел Пиеро, Трезеге, Амаури и компанија. Мора нешто да се смени, се влечат ко црви по терен. Под итно да се смени нешто!
Абе не тие, тактички би не средил Јувантус вака.

годините го газат време е нов да си најде челзи!
Ањелка не е константен како што дрогба беше пред 1 година па секоја утакмица да дава гол!
на челзи му е очајно потребен некој како Торес или Ибрахимович-играч кој со два-три потега може да реши цела утакмица.
Што се однесува до премиер лигата мислам дека е изгубена ама не и ЛШ каде што гарантирам дека ке гледаме друг тип на игра и сосем поинаков Челзи!
Поинаков Челзи во ЛШ, во право си. Без Каварезма, со Малуда.

И тоа ќе го загубиме.Утре Арсенал ќе победи,а ние наредно коло играме со Вила на гости и сигурно таму ќе загубиме така да,ако играме во Куп Уефа бидете задоволни.
Да сме здрави и живи и со УЕФА.

Не знам како да коментирам за „играва“ денеска, па го одбрав според мене најдобрио можен начин...

Blue is the colour
Football is the game
We`re all together
And winning is our aim

So cheer us all
Through the sun and rain
Cos Chelsea
Chelsea is our name!

Here at the Bridge
Weather rain or fine
We can shine
All the time

Home or away
Come and see us play
You`re welcomed any day!

Blue is the colour
Football is the game
We`re all together
And winning is our aim

So cheer us all
Through the sun and rain
Cos Chelsea
Chelsea is our name!

Come to the Sheed
And we`ll welcome you
Wear your blue
And see us through

Sing loud and clear
Until game is done
Sing Chelsea everyone!

Blue is the colour
Football is the game
We`re all together
And winning is our aim

So cheer us all
Through the sun and rain
Cos Chelsea
Chelsea is our name!!!

Kako sto rekov predhodno, Chelsea ima posilen sostav od onoj lanskiot, ama toa ne e pretoceno na terenot. Znaci sledstveno na ova, problemot ne e mozno da e vo igracite. Siguren sum deka e do trenerot i negovata smena bi bila dobra za klubot a i ima nekolku treneri koi se slobodni i bi bile dobro resenie za klupata na Chelsea.

Kako sto rekov predhodno, Chelsea ima posilen sostav od onoj lanskiot, ama toa ne e pretoceno na terenot. Znaci sledstveno na ova, problemot ne e mozno da e vo igracite. Siguren sum deka e do trenerot i negovata smena bi bila dobra za klubot a i ima nekolku treneri koi se slobodni i bi bile dobro resenie za klupata na Chelsea.

По кој критериум посилен?

По кој критериум посилен?
Posilen, gledano po iminjata na igracite( ne go zemam predvid tuka faktot dali se naviknale na stilot na igra) kako sto se Deco, Bosingwa, pa ke go zemam i novoto zasiluvanje Quaresma koj spored mene imase solidno debi denes. Od druga strana bea prodadeni igraci koi realno i ne dobivaa mnogu sansi da igraat( Bridge, Shevchenco, Wright Filips). Edinstven hendikep za Chelsea sezonava e povredata na Essien i negovoto dolgo otsustvo od terenite no ova ne smee da bide izgovor za golem tim za kakov go smetam Chelsea.

За Куарезма рано е да се кажи; а во ЛШ нема да игра, Премер е завршена работа. Уствари не е, треба да се одбрани 3/4 мнесто.
Босингва да, а Деко ко идеше реков дека тој е заврешна фудбалска приказна, 31 година и колку се помина во Порто и Барса. Ме демантира, ама само на 3 натпревари.
Бриџ, Рајт Филипс, Пизаро, Шевченко...не играа многу, ама играа доволно. Особено Филипс. Ешли Кол изгледа како дооден дедо последниве натпревари. Бекојте се многу форсирани, а за Кол сега нема ни замена. Има едно дете, 17 години, ама дали вреди уште од сега да се игра?
Шевченко бамуја, спаси некој гол, даде некој гол... Се вртеше по малку. Пизаро исто.

Гледано спорем имињата, Челзи е делумно ослабен отколку лани. Рајт-Филипс, Вејн Бриџ, а ја би го додал и Стив Кларк (колку овај шо знај како диши Стемфорд Бриџ во поновата историја, никој не знај) се неопходни во моментов во Челзи. Не треба Фереира на пример, а не Бриџ.
Гледано според случувањата на терено, Челзи е доста ослабен отколку лани.

За Куарезма рано е да се кажи; а во ЛШ нема да игра, Премер е завршена работа. Уствари не е, треба да се одбрани 3/4 мнесто.
Босингва да, а Деко ко идеше реков дека тој е заврешна фудбалска приказна, 31 година и колку се помина во Порто и Барса. Ме демантира, ама само на 3 натпревари.
Бриџ, Рајт Филипс, Пизаро, Шевченко...не играа многу, ама играа доволно. Особено Филипс. Ешли Кол изгледа како дооден дедо последниве натпревари. Бекојте се многу форсирани, а за Кол сега нема ни замена. Има едно дете, 17 години, ама дали вреди уште од сега да се игра?
Шевченко бамуја, спаси некој гол, даде некој гол... Се вртеше по малку. Пизаро исто.

Гледано спорем имињата, Челзи е делумно ослабен отколку лани. Рајт-Филипс, Вејн Бриџ, а ја би го додал и Стив Кларк (колку овај шо знај како диши Стемфорд Бриџ во поновата историја, никој не знај) се неопходни во моментов во Челзи. Не треба Фереира на пример, а не Бриџ.
Гледано според случувањата на терено, Челзи е доста ослабен отколку лани.

Ова сакав да речам.

Нема да паднете па и вие...уште има да се игра,Астон Вила има срека сега за сега ама не значи дека ке издржи...Ливерпул не можат да го издржат тоа темпо да се борат до крај а не па една екипа како Вила...мислам дека се секавате дека Хал беше пред Манчестер Јунајтед па на крајот почна да пага надолу...ке почне и Ливерпул да пага а највеке кога ке почне лш а Бенитез од секогаш бил сконцентриран на тоа натпреварување...и ние на почетиокот мислевме дека нема да имаме шанси за првото место ама еве сега сме.Инаку добро деби на Кварезма.

Нема да паднете па и вие...уште има да се игра,Астон Вила има срека сега за сега ама не значи дека ке издржи...Ливерпул не можат да го издржат тоа темпо да се борат до крај а не па една екипа како Вила...мислам дека се секавате дека Хал беше пред Манчестер Јунајтед па на крајот почна да пага надолу...ке почне и Ливерпул да пага а највеке кога ке почне лш а Бенитез од секогаш бил сконцентриран на тоа натпреварување...и ние на почетиокот мислевме дека нема да имаме шанси за првото место ама еве сега сме.Инаку добро деби на Кварезма.

Кај да паднеме бре? :toe:

Може некој да ја постира моменталната состојба на табелата во ПЛ.

а бе 3ти ке завршиме , шо правите бош муабет:tapp::tapp:

сезонава е тапа ако киксне сколар наредните два меча мислам дека ќе му дадат отказ :jaj:

Леле Астон Вила два бода ни бега,а ако не победи наредно коло,а ќе не победи,пет.Леле!

сезонава е тапа ако киксне сколар наредните два меча мислам дека ќе му дадат отказ :jaj:
Ја мислам дека нема, кажав и зошто.

Како што мислат некои:Уефа куп
Шо се однесува до мене, ПОЖЕЛНО е да ПАДНИМЕ.
Му се крева многу..........егото де, на „ѕвездиве“. Некој ќе си ој, некој пензија, некој ќе се опамети. И така...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom