Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Море каков Хунталер, улај да не сте?
Прво, Ајакс кажа дека во скоро време не го продава.
Второ, прочитајте го следново:

Арнесен: Челзи е погоден од кредитната криза
Франк Арнесен открива дека соптвеникот на Челзи, Роман Абрамович е погоден од финасиската криза на глобалниот пазар

Рускиот милијардер Абрамович вложи огромна сума на пари во Челзи по превземањето на клубот во 2003. Сепак Арнесен, главниот скаут на Сините, и директор на академијат аза развој на младите фудбалери, потврди дека Челзи привремно ќе ги прекине големите трошења од претходно.
“Финансиската криза допринесе, Роман да стави мала кочница на финансиските сретстава, и не замоли да ги намалиме долговите и да ги скратитем нашите активности и да а намалиме скаутскта мрежа.” – рече Арнесен.
“Но сепак ние сме се поблиску до состојбата во која клубот ќе може да продолжи да работи без парите на Роман.”
“80% од соништата кои ги имав по преселбата од Тотенхем сега се реализирани. Нема веќе враќање назад.”

Капитано мислам беше, за Амр Заки велеше.
Скептичен сум околу негово доведување во јануари.
Тој е позајмен од египетски клуб во Виган, и тешко е веројатно да се купи играч позајмен од еден на друг клуб, во јануарски преоден рок. Плус, сигурно Виган има и право прв да преговара со него за евентуален перманентен договор. И на крајот, има десетина гола, во исто толку натпревари...се плашам да не „прегорел“ веќе. (ко лани Маварувари што беше)

Очигледно веќе нема ненормално „фрлање“ пари, и затоа ако треба нов напаѓач, ја би го избрал Емил Хески. Како што гледам, во преден план и понатаму се Анелка и Дрогба, и евентуално би се барал трет напаѓач. Хески е добар избор. Инаку, не ме чуди Сколари да „ископа“ некој Бразилец или Португалец, кој го знај од порано.

Кога би се трошеле 20-ина милиони евра (фунти) на нов напаѓач, ја би за Вагнер Лав од ЦСКА. За Погребњак од Зенит имам високо мислење исто, ама Бразилец си е Бразилец.

И на крајот, мое лично мислење е дека нема да се купи нов класичен шпиц, ќе останеме на Анелка, Дрогба и Ди Санто.

И да надополнам, утре Сколари ќе наполни 60 години! Честит нека му е роденденот, и се надевам дека ќе си поклони две-три „ќупќиња“ годинава. Еднаш се полни 60 ебаго! :)

Јас мислам дека со тек на време ке се врати Дрогба во форма за в лето ке видиме шо ке прајме, сепак дотогаш економската криза ке заврши:helou:

Zdravo decki! Da bideme jasni, za vo Chelsea e samo David Villa i nikoj drug. A toa sto ne go pustaat, treba da se pogrizi Roman, zatoa sto mnogu brzo ke mu se vrati investicijata. Neli?

Zdravo decki! Da bideme jasni, za vo Chelsea e samo David Villa i nikoj drug. A toa sto ne go pustaat, treba da se pogrizi Roman, zatoa sto mnogu brzo ke mu se vrati investicijata. Neli?

То да ама нема шанси Валенсија да го пушти Виља да си оди оти мислам дека ова сезона атакуват на титулата или најмалце место за во ЛШ.(оти мислам дека Барса е незапирлива).

Исто денес му е роденден на Сколари така да:
HAPPY BIRTHDAY SCOLARI AND BRING US AS MANY TROPHIES AS YOU CAN!!!

Mario Baloteli e sledniot igrac koj ke dojdi na Stemfoort Bridge.
Ако е можно Интер да го пушти на позајмица, да.

Blackburn - Chelsea:

--------------------1 Cech-------------------

17 Bosingwa---33 Alex---26 Terry (c)---18 Bridge

---------------12 John Mikel Obi----------------

21 Kalou------20 Deco---8 Lampard-----15 Malouda

-------------------39 Anelka--------------------

Substitutes: 23 Carlo Cudicini, 2 Branislav Ivanovic, 19 Paulo Ferreira, 35 Juliano Belletti, 27 Mineiro, 16 Scott Sinclair 9 Franco Di Santo.

Шо не го пушти Ди Санто или Синклер еднаш од почеток стварно не знам. Од Калу и Малуда видовме досега ебаго шо имаше да се види.

Овој Анелка почнува да ме потсетува на Пипо Инзаги. Колку шанси имаше (и тоа чисти), а не даде гол. Кога го погодија (не ни сакаше да ја удри топката), даде гол. Каков кретен!

Ако е можно Интер да го пушти на позајмица, да.

Blackburn - Chelsea:

--------------------1 Cech-------------------

17 Bosingwa---33 Alex---26 Terry (c)---18 Bridge

---------------12 John Mikel Obi----------------

21 Kalou------20 Deco---8 Lampard-----15 Malouda

-------------------39 Anelka--------------------

Substitutes: 23 Carlo Cudicini, 2 Branislav Ivanovic, 19 Paulo Ferreira, 35 Juliano Belletti, 27 Mineiro, 16 Scott Sinclair 9 Franco Di Santo.

Шо не го пушти Ди Санто или Синклер еднаш од почеток стварно не знам. Од Калу и Малуда видовме досега ебаго шо имаше да се види.

И јас мислам дека треба да проба со Ди Санто или Синклер ама сега за сега водиме така да добро е...

Сега Минеиро и Белети ќе влезат изгледа, место Калу и Деко. Моја прогноза. :)
И кај е Дрогба ебаго? :toe:

А иначе со рака беше голот или со колено?:icon_roll

А иначе со рака беше голот или со колено?:icon_roll
Србите имаат една изрека: Нечеш милом...онда силом.
При толку шанси, ниедна не влезе. Тогаш, ќе се примени и еден марадонин „изум“ ако треба. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom