Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Hull City 0-4 Chelsea FC
Scott Sinclair 37'
Saloman Kalou 48', 81'
Steve Sidwell 52'.

And best of all, Манчестер го испуши од Coventry на гости 2 спрема 0. :pos:

Дрогба, сепак, останува на „Стемфорд бриџ“
Репрезентативецот на Брегот на Слоновата Коска, Дидие Дрогба истакнува дека засега останува фудбалер на Челзи, но дека не ја исклучува можноста во иднина да го напушти Лондон доколку добие вистинска понуда.
Договорот на Дрогба со Челзи истекува во 2010 година. Но, по заминувањето на менаџерот Жозе Мурињо, англиските медиуми на големо пишуваа дека и Дрогба ќе го следи неговиот пример и ќе си замине од „Стемфорд бриџ“.
Најдобриот стрелец во Челзи потврди дека тешко го примил заминувањето на Мурињо, но категорично ги одби шпекулациите дека поради тоа ќе го напушти лондонскиот клуб.
- Не размислувам да го напуштам Челзи. Имам договор што сакам да го одработам до крај. А за следниот чекор ќе размислувам кога ќе дојде време за тоа, но и добра понуда. Како професионален фудбалер морам да го почитувам договорот и да се сконцентрирам на клубот за кој играм. Сепак, Мурињо многу ќе ни недостасува - изјави Дрогба.
Во медиумите деновиве најчести беа шпекулациите дека Дрогба ќе замине во Реал Мадрид, но и од „кралскиот клуб“ стигна демант за ваквиот трансфер.
- Дрогба е престар за Реал! Тој има 29 години и таков играч не е наша иднина без разлика каков квалитет носи во себе. Не верувам ни дека Челзи ќе го пушти да си оди, посебно не сега кога се во големи проблеми - изјави спортскиот директор на Реал Мадрид, Предраг Мијатовиќ.

На ова би искоментирал со еден цитат:
Дур не го видам на тренинг не верувам ништо.

Дрогба, сепак, останува на „Стемфорд бриџ“
Репрезентативецот на Брегот на Слоновата Коска, Дидие Дрогба истакнува дека засега останува фудбалер на Челзи, но дека не ја исклучува можноста во иднина да го напушти Лондон доколку добие вистинска понуда.
Договорот на Дрогба со Челзи истекува во 2010 година. Но, по заминувањето на менаџерот Жозе Мурињо, англиските медиуми на големо пишуваа дека и Дрогба ќе го следи неговиот пример и ќе си замине од „Стемфорд бриџ“.
Најдобриот стрелец во Челзи потврди дека тешко го примил заминувањето на Мурињо, но категорично ги одби шпекулациите дека поради тоа ќе го напушти лондонскиот клуб.
- Не размислувам да го напуштам Челзи. Имам договор што сакам да го одработам до крај. А за следниот чекор ќе размислувам кога ќе дојде време за тоа, но и добра понуда. Како професионален фудбалер морам да го почитувам договорот и да се сконцентрирам на клубот за кој играм. Сепак, Мурињо многу ќе ни недостасува - изјави Дрогба.
Во медиумите деновиве најчести беа шпекулациите дека Дрогба ќе замине во Реал Мадрид, но и од „кралскиот клуб“ стигна демант за ваквиот трансфер.
- Дрогба е престар за Реал! Тој има 29 години и таков играч не е наша иднина без разлика каков квалитет носи во себе. Не верувам ни дека Челзи ќе го пушти да си оди, посебно не сега кога се во големи проблеми - изјави спортскиот директор на Реал Мадрид, Предраг Мијатовиќ.

Ова од Спорт е? Немој од нив, жити се...

у новина така пишуеше , амаше уште нешто ама да не постирам по 2-3 поста по ред...

ФА почна истрага против Челзи
Фудбалската асоцијација на Англија (ФА) објави дека почнува постапка против Челзи за односот на фудбалерите на оваа екипа на неделното дерби од Премиер-лигата против Манчестер Јунајтед кое "Црвените ѓаволи" го добија со 2:0. Посебна истрага ќе има и за помошникот на Аврам Грант, Стив Кларк заради користење навредливи зборови кон официјалните лица на тој натпревар.
Постапката ја иницираше главниот судија на дербито Мајк Дин, кој се соочи со жестоки протести од фудбалерите откако одлучи во средината на првото полувреме да му додели директен црвен картон на нигерискиот репрезентативец Џон Оби Микел. Веднаш потоа беше опкружен од четворица играчи на Челзи, а капитенот Џон Тери се обиде да му го земе од рацете црвениот картон, без притоа да добие санкција за таквото однесување. Англискиот вицешампион во вторникот го обжали исклучувањето на Микел, но ФА го одби приговорот и ја потврди суспензијата од три натпревари за играчот од средниот ред на Челзи. "Сините" имаат рок до 12 октомври да испратат извештај до Фудбалската асоцијација по што ќе биде донесена конечната одлука, а според познавачите, Челзи и Кларк, најверојатно, ќе добијат голема казна за тој инцидент.

Хидинк тврди дека добил понуда од Абрамович
Иако од Челзи демантираа дека на Марко ван Бастен му понудиле да стане наследник на Хозе Мурињо и дека не бараат замена за Аврам Грант, селекторот на руската репрезентација, Гус Хидинк, јавно изјави дека Роман Абрамович му ја понудил таа функција. Имајќи предвид дека раководството на англискиот вицешампион одби да објави под кои услови бил поставен Израелецот на менаџерската позиција, се појавија шпекулации дека тој е само фигура која наскоро ќе биде заменета од некој друг. Со тоа место беа поврзани неколку познати светски тренери: од селекторот на Холандија, Марко ван Бастен, преку Дидие Дешамп, до поранешниот прв човек на германската репрезентација Јирген Клинсман. Тоа го натера раководството на Челзи во јавноста да пушти соопштение дека работата на Грант е сигурна и дека никому не е понудено да седне на клупата на "сините".
"Никој во Челзи не е овластен да преговара со кого било за тренерската позиција, ниту управата ниту сопственикот", се вели во соопштението.
Но, Гус Хидинк го тврди спротивното. Абрамович, кој инаку му плаќа половина од годишната плата од 1,7 милиони евра во руската репрезентација, како што вели, му понудил да се пресели на Стемфорд Бриџ.
"Абрамович ме праша што би сакал, а јас му одговорив дека засега сакам само да се сконцентрирам на Русија. Да ги завршиме квалификациите за Европското првенство, а потоа ќе видиме што ќе се случи. Мене и на моето семејство ни се допаѓа животот во Москва, а се надевам дека и ние им се допаѓаме на жителите овде", изјави 60-годишниот стручњак, кој како и Ван Бастен би можел да биде "слободен" во ноември кога завршуваат квалификациите.
Сепак, ако Русија успее да се пласира на Европското првенство во Австрија и Швајцарија, за што шансите во моментов не се многу големи, најверојатно би сакал да остане на селекторската позиција до идното лето кога завршува континенталниот шампионат.

Abe koj i da dojde sega na kormiloto na Celzi cisto sumnjam deka ke go postigne ona sto go postigna Murinjo.Taka da negovoto zaminuvanje e poveke od zaguba.

ajde ajde ne se zalete tolku
imate tim za koj 85% od timovite vo anglija moze samo da sonuvaat.
moze ovaa godina nema da bidete nesto naj naj... no koga ke si dojde zamenata na grant ke se vratite na starite pateki. Ne e murinjo semoken mora da postoi zamena za nego i veruvam deka ke ja najdat

lele neka davaat gol ovie be:)ke me zaebat u kladilnica:) gotovo sea ako me zaebat ne gi igram vise:)Abe ama igraat site napagjaci sheva,kalou,drogba i joe cole igral be lele:) i nemozat gol da dadat

lol crven karton drogba...a mozebi sega ke tepaat :( mozebi!!!

ajde ajde ne se zalete tolku
imate tim za koj 85% od timovite vo anglija moze samo da sonuvaat.
moze ovaa godina nema da bidete nesto naj naj... no koga ke si dojde zamenata na grant ke se vratite na starite pateki. Ne e murinjo semoken mora da postoi zamena za nego i veruvam deka ke ja najdat

Џабе им се ѕвездите кога нема тренер да ги предводи. 0-0 дома со Фулам 90мин :tapp:

0-0 заврши. Со овој тренер ни лига на Шампиони нема да видат Челзи.

Имам само една работа да кажам.

Аврам и Роман, маме да ви ебем на двајцата, копилиња скапани, продадени души, кои немаат врска од фудбал. Да ви умре се што ви е мило, да ви ебам дебилите.

Благодарам на вниманието.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom