Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Роналдињо во Челзи за 16,6 мил. евра по сезона:vozbud:
Англиските медиуми јавуваат дека 27-годишниот напаѓач на Барселона, Роналдињо на крајот од оваа сезона ќе се пресели во Челзи. Роман Абрамович наводно му понудил 5-годишен договор вреден 58 милиони фунти, околу 83 милиони евра.
The „Sun“ пишува дека Роналдињо очајнички сака да ја напушти Барса, како и дека неговиот брат и агент Роберто де Асис ја прифатил понудата на Абрамович вредна 16,6 милиони евра по сезона. Со тоа Бразилецот би станал најплатениот фудбалер на светот, a со тоа и во Англиската лига со неделна плата од 223 000 фунти.
tmb_1190718066.jpg

го личи дресов нема што !:toe:

Дур не го видам на тренинг не верувам ништо.

eh duri sea na celzi mu treba dobar trener .... sepak se custvuva zaminuvanjeto na murinjo maka mi e sto navistina negovata ostavka go rasipa derbito no sepak se nadevam deka celzi ke se razbudi i ke bide pointeresno... iako sum fann na arsenal sepak gi pocituvam celzi ...

Имат шанса Роналдињо да го земиме... Иако не вервам. А за случајот Аврам-Абрам, да изедеа еден ќотек и двајцата срцево бавча од ќеф ќе ми се напраеше.

Аврам е толкаво копиле шо и рака не му пушти на Ферги после поразот, туку бегаше како од шуга. Копиле смрдено. А тој рускиот глупантроп ракоплескаше на усраната утакмица.

Avram ne e kopile nego mu beshe prva utakmica i od vozbuda/neiskustvo ne mu pruzi raka na Fergi, inache kako strateg se pokaza mnogu slab. Chelsea nikogash nemashe da se branat(iako so 10 igrachi) na 1:0 ako Murinjo beshe trener. Ogromna zaguba za Angliskiot fudbal e shto Murinjo si otide.
Rusinot morashe da rakopleska, shto da pravi? Mora da si ja opravda odlukata, veke e kasno za Murinjo, odlukata e napravena i toa e. Chelsea mora pod itno da najde dobar strateg poradi Premiership.
Murinjo beshe legenda i ke ostane legenda vo Chelsea i vo Anglija. Bez razlika kolku beshe aroganten toj go podigna kvalitetot na angliskata liga na edno mnogu golemo nivo. Manchester i Liverpool moraa da kupuvaat igrachi za da im pariraat na Chelsea,Arsenal so skrzaviot Wenger se prikaska za sebe, a drugite klubovi od Premiership isto taka moraa da kupuvaat igrachi poradi 4-te golemi shto se mnogu jaki. Od koga dojde Murinjo vo Anglija, angliskite klubovi pochnaa da belezat uspesi i vo Evropa.
Zakljuchok : Murinjo e najdobroto neshto shto mu se sluchilo na Angliskiot fudbal i iskreno se nadevam deka ke se vrati pak vo Anglija i garantiram deka vo bilo koj klub da se vrati pak ke bide uspeshen.

a da ve prasam vas navivacite na celsea od koga navivate za ovoj tim?!! od doaganjeto na Roman i so toa dojdoa i parite?! ne posuvam navivac na celsea tuka u makedonija!!vidovte deka timot stanuva epten jak i pocna da kupuva jaki igraci!! i od togas ajde ja navivam za celsea(so cesni isklucoci)

a da ve prasam vas navivacite na celsea od koga navivate za ovoj tim?!! od doaganjeto na Roman i so toa dojdoa i parite?! ne posuvam navivac na celsea tuka u makedonija!!vidovte deka timot stanuva epten jak i pocna da kupuva jaki igraci!! i od togas ajde ja navivam za celsea(so cesni isklucoci)

Spored mene Chelsea se kako Parma pred 10-tina godini vo Italija. Parma do togash nikade gi nemashe i od ednash vlegoa mnogu pari od sponzorot Parmaham, kupija nekolku igrachi (Asprilja, Crespo, Kanavaro-ne sum siguren za nego) i bea dobri 3-4 godini, a posle pak se izgubija. Razlikata megu Chelsea(vo Anglija) i Parma(vo Italija) e shto Roman Abramovich e mnogu posilen od Parmaham i najverovatno Chelsea ke ostane ushte dolgo na vrvot.

samo na koj vrv ?
dali ke uspee bez nego da stigne do titula ?
sea toa so testamentot malce mi e sumljivo :)

Можно изненадување за новото тренерско име на Челзи
Последните информации од Островот говорат дека на шпекулкациите за наследникот на Мурињо, им се придодаде ново име. Легендарниот Фабио Капело изгледа дека сепак нема да се пресели на Стемфорд Бриџ, како ни Марчело Липи односно Гус Хидинк. Она што во мометов е акуелно како ново тренерско има на "сините" од Лондон е прославениот холандки напаѓач, Марко Ван Бастен. Наводно техничкиот директор на Челзи, Франк Арнесен веќе со денови лобира кај Роман Абрамович за Холанѓанецот да биде нов предводник на клубот кој во минатите два меча беше предводен од Аврам Грант. Претпоставките може многу лесно да се остварат, ако се земе во предвид податокот дека Ван Бастен седел во свечената ложа на дербито на Олд Трафорд, каде Челзи загуби од Манчестер Јунајтед со 2:0.
tmb_1190801786.jpg

Ај не ми сери овде, тебе че ти се правдаме за нашето навивање.
Нека испадни Челзи, пак за нив ќе бидам...:chelsea 2:

Можно изненадување за новото тренерско име на Челзи
Последните информации од Островот говорат дека на шпекулкациите за наследникот на Мурињо, им се придодаде ново име. Легендарниот Фабио Капело изгледа дека сепак нема да се пресели на Стемфорд Бриџ, како ни Марчело Липи односно Гус Хидинк. Она што во мометов е акуелно како ново тренерско има на "сините" од Лондон е прославениот холандки напаѓач, Марко Ван Бастен. Наводно техничкиот директор на Челзи, Франк Арнесен веќе со денови лобира кај Роман Абрамович за Холанѓанецот да биде нов предводник на клубот кој во минатите два меча беше предводен од Аврам Грант. Претпоставките може многу лесно да се остварат, ако се земе во предвид податокот дека Ван Бастен седел во свечената ложа на дербито на Олд Трафорд, каде Челзи загуби од Манчестер Јунајтед со 2:0.

Поарно Ван Бастен отколку Аврам...
Иако и Ван Бастен не е некој ептен класа стратег.

Да али тестаментот може да се смени.:haha:

Ама и не мора...:supko:
Жена му го остај, сега сам е. На кого че му ги остај парите?:pipi:

Кога можеше еден Рајкард да стане топ стратег, зошто да не би можел Ван Бастен?

Мене ми се бендисва Марко да застане на клупата на Челзи, само не мислам дека Абрамович ќе експериментира. Нека му го даде прво младинскиот тим... па после секако ќе се сменат со Аврам и Ева и то.

Поарно Ван Бастен отколку Аврам...
Иако и Ван Бастен не е некој ептен класа стратег.

Ама и не мора...:supko:
Жена му го остај, сега сам е. На кого че му ги остај парите?:pipi:

Ван Бастен ја води Холандија и не ми остави толкав впечаток, со оглед на тоа каков тим има....

А парите, ке си ископа 1хектар земја и ке ги закопа. :pipi:

Хул-Челзи 0-3 54'
Ајде, Ајде првата победа за Аврам, нека му се множат!
Стрелци: Синчлаир Калу и Сидвел

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom