Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
На тренинг терен на Кобам, зад затворени врати. Такви играат секој ден на тренинг меѓу себе.

DFWC7QHWAAA2uW5.jpg

@JimmyFloydBottleBank не го бива овој :D
Не. Очајно сака да се наметне, го има Вилиан сам он шутира од пола терен.

Доста помогна и новото засилување денес :D

Настрана резултатот, го делам мислењето со Донев, ме радува тоа што играчите денес излегоа на терен и се однесуваа како да играат вообичаен натпревар од тековна сезона. Не се забележуваше воопшто некаков посериозен замор, акциите беа прилично течни и нормални, фудбалерите на задоволително ниво, небаре април месец сме.

Стариве, стандардно. Бога во првиот дел ми се чини дека беше премногу импреисиониран, во вториот дел играше навистина добро. Конте ќе задржи еден од Бејкер/Бога/Мусонда, можеби и двајца. Што поради home grown квота, што поради тоа потребата од играчи за ротација. Покрај тоа, младинциве има и што да покажат.

Мичи развали. Човеков секоја добиена шанса ја искористи максимално. Двата гола беа Дрогба esque. Не ми е јасно како некои извлекуваа заклучоци за него, дури и бараа да биде продаден/позајмен, додека човекот чмаеше на клупа. Во моментот кога доби минутажа, веднаш на површина излезе неговиот квалитет. Зборувам во регуларниот дел од сезоната, партијава денес е само надополнување на претходното.

Имено:

Се надевам дека нема да се изглупираат и да го заменат со Љорентовци. Патем, Мората и Мичи се сосема доволни за следна сезона. Со оглед на тоа дека играме во формација со еден шпиц и со оглед на тоа дека и Хазард и Педро можат по потреба да играат истурени во нападот, прашањето за шпиц треба да се затвори. Други позиции се поприоритетни.

Мората пристигнал во Сингапур.

DFWFSAOW0AEGDcx.jpg

Ќе продава дресови :D

До сега вака спремен тим во оваа фаза на сезоната Челзи немал.Имав впечаток дека првите 60 мин се работи за меч од пл. Високо темпо и константен пресинг на противничка половина. После 60 темпото опадна и мечот се решаваше рутинирано.
Презадоволен сум од перформансот на сите од првиот тим, Бога има талент впрочем како и секој младинец во Челзи ама ми делува много брзо плето...
Бејкер добро одигра, ќе видиме кои се плановите на Конте ама може да го остави во тимот како хоумграунд играч

Оспине копилето пак влета во играч втор пат му се дешава вака да удри фудбалер на Челзи... Па пријателска е побогу, се надевам дека Педро нема сериозни повреди.

Очекувам почетокот на сезоната да го почнат со овој состав нормално ако Педро е здрав па полека да ги уигруваат Бакајоко и Мората...

Инаку Окслејд би го сакал во тимот на позиција вингер бек како ротациона варијанта.
Играч сличен на Мозес, орач на терен без многу мозок..
Може и лево да покрива, лани во купот искина на таа позиција.
За сума од 15 мил би бил супер зделка.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Conte: "In Singapore, Rudiger and Morata will arrive, maybe someone else. I hope. I know very well that the club is working strong, very hard to try to make me the best way to work.“

Pedro stayed in hospital overnight in Beijing for observation having sustained a concussion and facial injuries in last night's game against Arsenal.
He will now return to London for further review.

Не би требало да е сериозно, и он самиот пиша дека е ок, ама изгледа нејќат да ризикуваат и сакаат да направат дополнителни тестови.

Conte says the only way he knows to repeat last season's success is to work hard.

Conte adds there is plenty of enthusiasm in the squad to play in the Champions League and in four competitions next season.

Conte says Pedro's injury was more serious than he thought, he has multiple fractures but with a mask he should train in 10 days.

Asked about Kenedy, Conte says the player understands it was a mistake and for sure he is sorry what happened.

Conte says to play a game like tomorrow's is very good and he hopes to see the same passion from the fans as he saw in Beijing.

Conte says his plan is to give Alvaro Morata some action in tomorrow's game, although not from the start.

Ќе пишува некој друг во темава или само јас? :D

Team to face Bayern: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill (c); Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Batshuayi, Boga

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom