Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Да, сите сакаме да го видиме тоа ама и сам си рече дека нема да се случи...
Мене повеќе ми е тоа што Мата не е баш во форма, не игра доволно, а потребни ни се играчи во топ форма доколку сакаме победа против Сити. Е сега он може и да ја реши ама според мене поголеми се шансите за тоа доколку влезе од клупа него ако почне од старт.

Да, сите сакаме да го видиме тоа ама и сам си рече дека нема да се случи...
Мене повеќе ми е тоа што Мата не е баш во форма, не игра доволно, а потребни ни се играчи во топ форма доколку сакаме победа против Сити. Е сега он може и да ја реши ама според мене поголеми се шансите за тоа доколку влезе од клупа него ако почне од старт.

Овие две работи се во нераскинлива врска.

А гледам сега насекаде кружи и некоја повреда на Мата...

И јас прочитав дека Мата имал "повреда".Според мене,Мурињо манипулира.

Јас мислам дека Мурињо ќе го игра Шурле како десно крило, ама питање е колку ќе биде ефикасен како десно крило, пошто кога играше лево против стеауа, беше одличен. Во секој случај ќе ги менуваат позициите со Азар во текот на натпреварот(доколку стартува Шурле). Плус Шурле е поголем работник од Мата, и повеќе трчи а тоа ќе биде и те како потребно против сити.

Мата не игра доволно поради тоа што не е во форма. А за играч што не е во форма игра сосема доволно.

И Џизеров вика да не сме играле со ситни играчи. Па како да не играме со ситни играчи кога купуваме само ситни играчи ? Тоа зборам ја цело лето.

Сепак ако играме офанзивно може да победиме, според мене не треба да калкулираме барем еден меч и покрај тоа што таканаречен дерби меч. Ако ги притиснеме први 20ина минути може и гол да дадеме па после ако сакаат нека се бранат (се додека тоа е успешно и не примат гол)

И Џизеров вика да не сме играле со ситни играчи. Па како да не играме со ситни играчи кога купуваме само ситни играчи ? Тоа зборам ја цело лето.

Не рече он дека иако е Сити физички јака екипа, не треба да значи тоа дека ние треба да излеземе со 11 физички јаки играчи? И даде споредба со Барса. Јас така разбрав.

Ја сум за Оскар пред Мата во овој случај.
Ќе се игра тврд машки фудбал со многу трчање.
Оскар каде каде се подобро позиционира во дефанзива и е по брз.
Мата би можел да влезе накај 70+ мин од клупа доколку ни треба резултат.

Моја претпоставка за составот.

........................................Торес........................................
..........Ширле.................Оскар....................... Хазард.....
........................Лампард(Луиз)...........Рамирес................
........Кол.............Тери..............Кехил...............Бане.........
.......................................Чех................................................

Се ми се чини дека Мурињо денес ќе извади нешто што никој не очекува. Моја претпоставка е Луиз на место на Лампард.

.

Се ми се чини дека Мурињо денес ќе извади нешто што никој не очекува.

самонеширлекаконапаѓачсамонеширлекаконапаѓачсамонеширле...

самонеширлекаконапаѓачсамонеширлекаконапаѓачсамонеширле...

Не ми текна на ова :D
Не би требало. Тогаш одеше по бод на ОТ, а сега да излезе по бод на СБ срамота ќе биде.

Никој не го знае. Стоук 3 гола дадоа ние 2 шута едвај имавме. Глупости.

Абе и КПР лани последни завршија, а ние само бод успеавме да извадиме од нив :D
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 15:59 ---
Mourinho prog: 'On Monday we play @ the Emirates. Sorry not Monday. Tuesday. I forgot they gave us 24 hours to recover for another big game'

:D
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 16:06 ---
Team v @MCFC: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Cole; Ramires, Lampard; Hazard, Oscar, Schurrle; Torres

Substitutes v @MCFC : Schwarzer, Azpilicueta, D Luiz, Mikel, Willian, Mata, Eto’o.

Хах, баш како што реков :D

Рамирес-Лампард :facepalm:

Ширле ќе се изгуби на терен :facepalm:

Заради погорниве фејспалмови Торес ќе го снема на терен :facepalm:

Ај со Роман напред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom