Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Донев

Вилиан не игра лево, во глобала или позади напаѓач, ама може да игра и лево и десно. Кај нас најверојатно ќе игра десно и ќе ротира со Де Брујн.

Има информација, дека на Челзи им стигнале дополнителни 30 милиони за ТВ права и фактички тие пари ги искористиле за трансферов на Вилиан.

Се зафркавате голем ростер не чинело а заборавате Сити кои феноменални успеси ги имаа.

Еве играчи како Санта Круз, Робињо, Тевез и Балотели кои што дојдоа практично за џабе и ден денеска растураат во ЕПЛ.

Јас некако нај реално што прочитав беше 30 милиони евра, што е околу 26 милиони фунти. Го имаме сите гледано, играше и против нас и во ова време ако ова е цената тогаш не е нешто ептен висока.

Иначе го разбирам и јас dragonsky, стварно те разбирам, мислиш на младите ама не ни е толку пренатрупан тимот.

Се зафркавате голем ростер не чинело а заборавате Сити кои феноменални успеси ги имаа.

Еве играчи како Санта Круз, Робињо, Тевез и Балотели кои што дојдоа практично за џабе и ден денеска растураат во ЕПЛ.

Да, Манини е баш правиот човек за да искористи таков тим.

Тевез и Балотели заминаа, затоа што Манчини е дебил и се спука со нив. Страшно добри играчи, Тевез во секоја екипа растура, Балотели си има друг проблем, иначе како играч е многу добар со потенцијал да напредува многу повеќе.

Сити трошеа нерационално и нерезонски, купуваа само и само напаѓачи. Ние не го правиме истото, како што можеш да видиш.

Ако замине Ба, а дојде Ето, тогаш може да се каже дека имавме успешен трансфер период. Затоа што купивме све, освен она што ни треба. А во целокупниов ростер што го имаме, напаѓач ниту еден немаме на кој може да се потпреме. Ето иако е во години, во битни мечеви е цар, бар за Барса дур играше, царуваше.

Јас некако нај реално што прочитав беше 30 милиони евра, што е околу 26 милиони фунти. Го имаме сите гледано, играше и против нас и во ова време ако ова е цената тогаш не е нешто ептен висока.

Иначе го разбирам и јас dragonsky, стварно те разбирам, мислиш на младите ама не ни е толку пренатрупан тимот.

Да, Манини е баш правиот човек за да искористи таков тим.

Не размислувам за младите мислам за старите :D
За младите догодина ќе размислувам.
Сега размислувам логично. 30м евра за Вилијан, 20м за Ширле, за Де Брујне, Ван Гинкел комбинирано повечеќе од 15м.

А реално прв тим на АМФ ни се Мазакар. Значи 75м дадени за играчи што нема да бидат прва постава (еве и Вилијан да биде прв тим тоа значи дека 20+милионскиот Оскар ќе биде на клупа)

Да ни треба играчи за на клупа ама треба да си крајно нелогичен човек за да помислиш дека играч што треба да ни биде за ротација вреди 20милиони.

Uli Hoeneß Ај те молам кажи ми за колку пари ви дојдоа играчите што лани ви седеа на клупа ?

Ова чисто да споредите најуспешната екипа лани со тој квалитетен ростер колку пари потрошија за играчи на клупа.

И нема да коментирам повеќе. Како што кажа Донев поназад немам ништо против Вилијан, ама во моментов и Меси и Роналдо да ги купиме трансферите би биле нелогични.

:pos:

Тој пак со тоа дека играчите сме ги купувале скапо и ќе седеле на клупа. Упорен со истото, а објаснив дека тоа не е фиксно и дека често се менува.

Во ред, твоето мислење е тоа, нашето е поинакво. Немој само посредници да викаш, ме потсеќаш на нашиве политичари. Особено не некои квази стручњаци, како тој што си го навел.

Има некои шпекулации дека Ето можеби би дошол за 2м.
Ако си иде Ба за солидна сума ( околу 10м) би бил океј трансферов најверојатно. Ама сепак ќе останам резервиран некој период додека не се случи и додека не изигра некој меч.

Ама ако по некоја случајност го земеме Ето, а Мурињо не се заебавал за Руни и го донесеме и Руни...

Па не е поентата да се само за ротација. Треба во секое време да може да го понуди истото како и играчот со кој ја дели позицијата.

:pos:

Тој пак со тоа дека играчите сме ги купувале скапо и ќе седеле на клупа. Упорен со истото, а објаснив дека тоа не е фиксно и дека често се менува.

Во ред, твоето мислење е тоа, нашето е поинакво. Немој само посредници да викаш, ме потсеќаш на нашиве политичари. Особено не некои квази стручњаци, како тој што си го навел.

Стварно не знам како да ти објаснам. Ќе се менуваат ? Донесуваме играч од 30м за да се менува ? И што ако испадне тапа трансферот ?
Сакаш да кажеш дека сите 5 играчи како замена за Мазакар ќе играат секој втор меч и со нив во тим ќе победуваме ? Па прва сезона им е тешко дека сите ќе распалат прва сезона.

Членот не го тагнав за мислење туку да пише фактични суми. Сигурно повеќе знае за Баерн од нас.

Ама добро од сега ми е јасно какви постови ќе гледам на крај на сезона

"Добро можеби не изигра добро ама прва сезона му е и не доби шанса."
И лани Марин за 10ина милиони го донесовме за да се менува така ? Дека ќе добие шанса, за поголем ростер нели ?

За некоја сезона ќе сфатите дека ова што го зборев е точно.

Па не е поентата да се само за ротација. Треба во секое време да може да го понуди истото како и играчот со кој ја дели позицијата.

Мата дојде поефтино од Вилијан така ?

Обична логика вели дека Мата би требало да изигра слично како и Мата (кој што уште во првата сезона се наметна).

Останува да видием како ќе изигра.

А, ротацијата на што се заснова?

Многу нормално дека ќе има исти или слични квалитети, затоа и ќе биде во потесен состав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom