Ацпиликуета и Бертранд одлични (Бертранд исти Ешли ама баш во се дриблинг, брзина, дефанзива, офанзива...). Само овој шпанецот што не беше на 2 пати поснаодлив во нападот инаку немаше грешка...
Оскар како што кажав и во неделата („не ебе жива сила“) нема за него млади/ стари, слаби/јаки, бели/црни.... ме бендисува ептен во се...
Мозес и тој одличен...
А Стариџ како знае да исфрли играч со еден потег (го прави тоа многу брзо и елегантно), има одлична контрола и одличен шут, само што е „малку“ себичен-а тоа мислам дека е клучното што не е стартер инаку многу е подобар од Торес.
Кај него себичноста на некој начин ја разбирам бидејќи сака да се докажи дека е одличен играч, но во овој тим којшто има 14 различни стрелци мислам дека себичноста само му штети...
Штета ќе биде ако се продади овој играч, а се поочигледно е тоа (Најмногу криво ми беше за Балак, а доколку си замине и овој исто и за него ќе ми биде многу криво...)
Општо за натпреварот Ди Матео сакаше победа очигледно беше особено по она што се случи во неделата, па затоа се реши по секоја цена да го добие, а не да пробува со „други“ играчи како би било...
Доколку не беше она пред 3 дена или пак некој друг противник сигурно ќе пробаше со други играчи... (а исто така изгуби 2 трофеја, па се надева на некој помал

)
Сепак на некој начин го оправдувам ова денес смисленото од негова страна...