Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Bojan Gigovski
Znaci ne go branete boas, covekot nema avtoritet za da bide trener i samiot si prizna deka on go nema glavniot zbor vo soblekuvalnata tuku deka zaedno se dogovaraat so igracite, a baska namesto da sklopi dobra 11ka tuka so vrski mi gi pusta bosingwa i miereles sho nemaat pojma od fudbal namesto da go igra ivanovic desen bek a cahill cb i oriol romeu sredina

Не ми се глеа фудбал поради ОВАКВИ. Играчите играле со ВРСКИ!

Bojan Gigovski
Znaci ne go branete boas, covekot nema avtoritet za da bide trener i samiot si prizna deka on go nema glavniot zbor vo soblekuvalnata tuku deka zaedno se dogovaraat so igracite, a baska namesto da sklopi dobra 11ka tuka so vrski mi gi pusta bosingwa i miereles sho nemaat pojma od fudbal namesto da go igra ivanovic desen bek a cahill cb i oriol romeu sredina

Не ми се глеа фудбал поради ОВАКВИ. Играчите играле со ВРСКИ!

2d135ol.gif

Roman Abramovich held a crisis meeting with Chelsea manager Andre Villas-Boas and the first-team squad at the club’s Cobham training ground in Surrey on Sunday with fears growing that the season is unravelling.

Од кај излезе ова сега дека играчите му се спротиставиле на Боаш?

Не знам зошто ти е чудно, на последни утакмици можеш да забележиш дека никој од играчите не се замара, не го ферма Боаш, освен Луиз, Мата, Тери и Иванович. Јас ова го забележив највеќе против Евертон, буквално никој не играше, само трчаа.
Мене тој однос ме нервира, затоа што тие се професионалци, и како професионалци мора да се прилагодат на секоја ситуација и тренер, и да извлечат максимум, со тоа што бунтуваат против Боаш, губи само Челзи, рискира пласман во ЛШ и друго, континуитет веќе одамна немаме.

Многу се зборува околу смена на Боаш, што е сосема природно кога е во прашање Челзи. Не знам дали треба да се менува Боаш, и колку е тоа паметно, но Челзи пак ќе изгуби многу. Ќе изгуби кредибилитет кај многу идни таленти, кои нормално дека ќе одбијат трансфер во Челзи затоа што ќе го гледаат како лоша дестинација за трансфер и нивно развивање, ќе доаѓаат само исфорсирани мајмуни со една добро изиграна утакмица кои ќе лапаат ненормални суми на пари неделно.
Дека ќе изгубиме констатност неможам да кажам затоа што Челзи под водство на Боаш и воопшто не беше резултатски константен, се играше топло ладно, но повеќе беше ладно. Играше многу лошо, во неколку наврати видовме потполна импотенција на целиот тим, кој се вади дека немаме плејмејкер квалитен, што е и чудно затоа што Челзи сезонава има подобар тим отколку кога беше Анчелоти втора сезона, па вадиме полоши резултати.

Според мене е многу јасно, јас отсекогаш сум за Мурињо, отсекогаш сум сакал да се врати, само ако се тој врати, Челзи ќе биде стариот, само тоа е човек кој Челзи може да го направи повторно шампион, тоа е човек што може да контролира соблекувална и екипа како Челзи.
Сите други за мене се пролазни работа, кој и да дојде ќе има огромни проблеми, затоа што играчите само се научени на Мурињо игра, ништо друго.

Мене лично не ми се верува во враќање на Мурињо, посебно не кога му се смее титула во Примера, и евентуално ЛШ, најреално.
Но интересни опции за мене се, пред се, Брендон Роџерс, Капело и Хидинк.

Абе јас се согласувам со твојов став за Мурињо, како и многу други фанови на Челзи.
Ама мислам дека е ова само измислена статија на англиските феноменални новинари.
Сосем нормално е да падне моралот на тимот после такви резултати, ама затоа е тука бре "стручниот" штаб на Челзи... тука е и капитенот.
Челзи многу ќе изгуби ако повторно го смени тренерот и помошниците... ама па можда повеќе ќе изгуби ако остане истата екипа.
Ќе ни каже времето. Или Роман :)

http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...l-Sturridge-puts-Arsenal-Tottenham-alert.html

Ако има вистина во ова, тогаш Дани се понаша крајно непрофесионално, и ептен се уфилма.
Што мисли он, дека е главен, дека Челзи од него зависи па ќе го молат? Ако дал 10 гола, голем кур, тоа му е работа, зима плата за тоа, сезонава да не му беше Боаш, да беше некој друг тренер, на клупа ќе дремеше, Боаш му даде шанса тој се докажа и си ја искористи, но рака на срце, последни 4 утакмици откако се врати од повреда не покажа баш ништо.
Што е многу, многу е, ваков однос не треба да се толерира, ако е вистина ова, тогаш јас прв би го измавал од тим.

Да бе и мене почна да ме нервира Стариџ со неговине потези, а и којзнае како ќе се снајде на позиција на централен напаѓач. Во Сити не играше убаво.
Ако почне да јаде гомна и по новинари, одма треба клоца.

Па по ова може да се види дека Боаш нема никаква контрола врз тимот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom