Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
После онаква утакмица против Кристал Палас, навистина е греота што не му дадоа ниту минута на Ачемпонг. Играта не беше лоша ако ги согледаме околностите, со каков тим излезе Мареска на почетокот на мечот, иако јас би преферирал да правеше повеќе рокади со Баерн отколку со Брентфорд, ама тоа е. Радува враќањето на Палмер, како и добрата форма на останатите главни играчи. Буенаноте беше солиден, Гитенс доста слаб, ама опасен играч е, ќе му треба уште време да се привикне и ќе почне да кида. Истото го мислам и за Хато. Гарначо беше океј и мислам дека ќе биде доста корисен за Челзи. Осум бода по четири одиграни кола и не е толку лошо, ако се земе предвид дека игравме против четири лондонски тима. Ако го погледнеме и бројот на повредени играчи, можеме да бидеме задоволни. Секако, можеше да биде многу подобро, особено вечерва, и начинот на кој останавме без два бода беше навистина фрустрирачки, ама нема место за лелекање, тоа е, продолжуваме понатаму.

Имаме доста тежок распоред – во првите пет кола игравме со четири лондонски клубови и Манчестер Јунајтед во гости. Тука е и Лигата на шампиони, каде што имаме тешки утакмици. Сега, во 10 дена, имаме четири гостувања. Првото започна со кикс, и сите овие работи се исцрпувачки, и физички и психички. Доаѓаат подобри денови за Челзи, а децата од академијата кидаат и во младинските лиги, и на клупско, и на репрезентативно ниво.

Очекувано тежок натпревар против Брентфорд, ама мораше да се победи. Првото полувреме беше ужасно, премногу споро ја движеа топката. Немаше да ми смета со оглед на тоа што е натпревар после интернационална пауза и имаше доста промени, ама на крај нерешеново ми е како пораз.

Гитенс до сега ништо не покажа, ама па очигледно е дека секој играч што доаѓа од Бундес изгледа како да игра во 0.5 брзина. Ќе му треба време. До тогаш Гарначо нека покаже зошто беше толку очаен да игра за Челзи, а и Нето е тука кога Естевао игра.

Вториот гол на Брентфорд можеше да биде поништен заради офсајд, но добро. Може ќе добиеме извинување денес :unsure:

Очекувано тежок натпревар против Брентфорд, ама мораше да се победи. Првото полувреме беше ужасно, премногу споро ја движеа топката. Немаше да ми смета со оглед на тоа што е натпревар после интернационална пауза и имаше доста промени, ама на крај нерешеново ми е како пораз.

Гитенс до сега ништо не покажа, ама па очигледно е дека секој играч што доаѓа од Бундес изгледа како да игра во 0.5 брзина. Ќе му треба време. До тогаш Гарначо нека покаже зошто беше толку очаен да игра за Челзи, а и Нето е тука кога Естевао игра.

Вториот гол на Брентфорд можеше да биде поништен заради офсајд, но добро. Може ќе добиеме извинување денес :unsure:

kade ofsajd?

Уште со почетниот состав се гледаше дека ќе имаме лош натпревар.

Премногу лош состав имаше на почеток, цело полувреме катастрофа.

Одма кога направи промени се осети дека играат подобро.

Лош почеток и лош крај на натпреварот имаа оти Мареска изиграва селски Гвардиола.

Се надевам дека ќе му кажат тие над него да не експериментира повеќе вака.

Еден играч или 2 ок, ама 5+ играчи со нова формација? Не.

И уште нешто, тимов премногу зависи од играч од типот на Палмер и Естевао. Немаат втор план. Затоа ми беше криво што не го земаа Симонс.

Мислам дека главната грешка му беше што го изостави Гиу од натпреварот. Според мене дури и требаше да стартува. А и самиот Мареска рече дека против вакви тимови најдоброто решение му беше Делап напред, Педро зад него. Можеше Гиу да го користи како Делап, иако е малце поразличен стил на напаѓач. Вака Буонаноте беше солиден во прво, ама Педро беше отсечен. Доколку Гиу беше напред против дефанзивците, Педро ќе имаше повеќе простор и ќе беше вклучен во играта, а така може да направи разлика.

Другите измени беа оправдани. Кукуреља мора да одмори, Гитенс играше затоа што Естевао не беше достапен. Гарначо сигурно не е 100% спремен за да стартува. Можеше Ачеампонг или Густо место Фофана, ама не знам колку тоа би сменило нешто.

Сите натпревари во пл до сега прво полувреме го почнуваат милитаво.
Како да го прочитаа тренерите Мареска.

Тосин има проблем кога треба да брани ситуација како онаа вчера 1 на 1 со голем простор пред него, а стилот на Мареска баш такви ситуации налага.

Кога има снагатор напред Челзи многу подобро игра, не мора ниту еднаш да допре топка само да води физичка битка со штоперите се отвара простор за игра на играчите од втор план.

Требаше да го игра Гиу, имаше неколку топки во простор кои баш беа наменети за шпиц иако не е тип на Делап како што кажа Донев сепак е шпиц кои има осет за такви втрчувања.

Каков пенал им свирнаа...
Автоматски споено мислење:

Браво Палмер!
Автоматски споено мислење:

Ајде да го видиме стартот на Тах кој наводно беше само за жолт.

Pazi sea:
Sudijata pokaza deka nema nishto (a imase dobar pregled na igrata), i po intervencija na pomosen sudija od strana sudi penal. I posle ne ni odi da vidi povtorena snimka za da potvrdi deka toa sto go videl prvicno (deka nema penal) ustvari ne e taka, za da moze da dosudi penal.

A da ne komentiram deka ne ni imase VAR proverka za udarot na Tah so raka vo Joao Pedro.

Ne izigravme tolku loso kolku sto im poklonivme dva gola, toa mi e krivo.
Olise mu go ispi pametot na Cucu po taa leva strana a reshenie nemame.

И досудениот фаул по кој го примивме првиот гол е многу дискутабилен. Од таа една снимка што ја прикажаа, чист старт на топка беше.

Какви три ефтини гола....два поклонети од одбраната, еден од судијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom