Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кога видов дека е повреден Делап, очекував да го вратат назад. Треба некој класичен напаѓач во ситуација кога Делап и Палмер се повредени, па Жоао Педро игра како втор напаѓач/10ка.

Не ми е јасно со овој од Брајтон што е идејата, зашто позајмица.

Ќе дреме на клупа и ќе го мења Палмер у 80та минута. Не верувам да игра многу.
Иначе денес Мареска го извади Џорџ после 67 минути и можда ќе биде на критика ама искрено, не ни требаше да го става, младо дете е и се ама ужасен играч, нека го пратат негде нека стекнува искуство, знаење, рано му е за Челзи.
Другото што ме секира е дека овој Гитенс ќе излезе тешка превара, така да можда трансферот на Гарначо и не е толку лош. Мудрик за овој е Бекам ама не се ни заебавам, за кој кур платија толку пари не знам, изгледа како првпат да стапнува на фубалски терен.

Не ми е јасно со овој од Брајтон што е идејата, зашто позајмица.
Сигурен сум дека со Брајтон си прават некои услуги. Трансферот на Енцисо демек ќе пропаѓаше поради медицински, за после да испадне ќе го комплетираат и плус овој на позајмица во исто време.

Треба уште играчи во составот дефинитивно.

Две повреди, лоша форма кај некој играч и немаме замени.

Многу е поразлична играта кога е Делап е на терен самото присуството на снага автоматски противничкиот тим губи еден штопер и значително повеќе отворен простор за другите играчи.

Ако не се лажам Д Фофана е во Челзи се уште, треба да му се даде шанса, кога веќе Џексон не сака да се враќа.

Пак ќе го пофалам Чалоба одлична партија, Каиседо, Нето и Педро се злато вредни играчи.

Абе кој го прашува Џексон дали сака или нејќе да се врати. Челзи не му е должен ништо, он е должен на Челзи што откако доби нов договор попи 2 црвена картона и тимот го остави на цедило пошто е без мозок.
И јас нејќам да се врати во Челзи ама во моментот е премногу касно во трансфер рокот и потполно ги разбирам директориве што се решија на овој чекор, сепак е играч на Челзи дур не се потпише договор а трансфери пропаѓале за глупости, плус ова не е ни трансфер, туку скапа позајмица за која Баерн се ценка цело лето, што им е должен Челзи на нив, ништо. Секако нема да го откупат за стално ради цената.
По мене во овој момент изиграа правилно, проблемот е сега што ќе имаат незадоволен играч во тимот кој можда ќе ствара лоша атмосфера ама ако се тоа деси, ќе го пратат пак во бомб сквадот и кој го ебе, секако е глуп црнец.

Се слажам но по однесувањето подобро да немаме таков играч во тимот.

Искрено незнам што е попаметно дали сега да се купува замена или да му се даде шанса на Гиу.
Овој Давид Датро Фофана кај се изгуби гледам се уште е во Челзи?

Џексон позајмица со задолжителен трансфер наредна сезона во Баерн. Нешто под 70 милиони, што не е така лош дил.
Тајрик Ѓорге гледам 22 милиони во Фулам.
Нека им то дадат Стерлинг гратис.

LINEUP111756762306334.jpg

Ова е тимот за сезонава на крај. Педро, Делап, Гарначо, Гитенс, Буонаноте, Естевао, Есуго, Сантос, Хато. Девет нови играчи кои дефинитивно го креваат нивото на тимот, но не сум сигурен дали го креваат нивото на стартната 11ка во споредба со претходната сезона. Но таа е стратегијата. Надеж за константно подобрување на играчите кои ги имаме, а не инстантно подобрување со купување играчи кои се драстично подобри.
Очигледно подобрување има во нападот. Средината секако не требаше да се подобрува во квалитетот на стартери, туку во квантитет. Сантос и Есуго ќе бидат доста битни ако ги користи Енцо како што треба. Кукуреља доби замена. На лево крило можеше подобро. Два млади играчи кои веројатно се на слично ниво ќе мора да покажат дека се спремни. Ако не, ризикуваат двајцата да останат на клупа затоа што Естевао од другата страна дефинитивно покажува дека треба да игра.
Очигледните грешки се голманот и според мене Џексон. Потребен беше уште еден напаѓач и секако немаше подобра опција од Џексон во таа улога. Сега ќе треба притисокот да оди врз Гиу додека не се врати Делап. Иако покажа потенцијал, сепак не сметам дека е спремен за Челзи. Ама ете му шанса. За голманот уште не ми е јасно што се случи со Мењан. Колку и да ја заврши добро сезоната Санчез, ако имаш шанса да се подобриш, не треба да ја испуштиш.

Лани топ 4 беше очекувањето, сезонава е минимумот. Титула не можат да освојат покрај искуството и квалитетот на Ливерпул и Арсенал, ама мора подолго време да се држат блиску до нив. Лани до декември успеаа. Сезонава треба подолго. ЛШ да ја поминат групнава фаза, после се е можно. Би сакал сезонава бар еден куп. Ептен долго немаат освоено и изгубија премногу финалиња по ред. Време е да се смени тоа.

Последно уредено:
Џексон позајмица со задолжителен трансфер наредна сезона во Баерн. Нешто под 70 милиони, што не е така лош дил.
Тајрик Ѓорге гледам 22 милиони во Фулам.
Нека им то дадат Стерлинг гратис.
Трансферот на Тајрик сепак пропаднал, прекасно биле доставени документите. Тоа ќе беше чист профит, но ајде, може ќе изненади со некои добри партии. Секако очекувам во јануари да се случи позајмица/перманентен трансфер.

Исто не се случи трансфер/позајмица на Дисаси. За Бадијашил не ни очекував, тој мислам повреда влече и кој ќе го земе повреден...

Чилвел во Стразбур, без надомест колку што разбирам. Доброто таму е што ако ја врати формата, ќе може да се земе назад. Секоја чест за професионалноста и она што го одигра кога беше здрав. Важен дел од екипата која ја освои ЛШ во 2021 година.

Но, најголема штета за мене е што Стерлинг и неговата огромна плата останаа во клубот...се надевам има некој клуб во Турција или во Саудиска Арабија ако уште се активни таму трансфер периодите. За ич пари нека оди слободно.

Гиу и Буонаноте ќе бидат активни во куп утакмици, со тоа што можно е да имаат минутажа и во ПЛ додека не се опорават Палмер и Делап.

@Донев Во графиката погоре Тосин фали, на местото на Колвил во наредните 5-6 месеци секако.

За Џексон имам поделено мислење, но ако и тој и тимот взаемно не сакаат да ја продолжат соработката, нема потреба од мачење. Доброто таму е што Баерн ќе мораат да го купат следно лето, што се загарантирани пари во клубот наредно лето.

Едит: Датро Фофана наводно одбил позајмица во Селтик и се согласил во Чарлтон да оди, сега се чека да се види дали документите се на време доставени.

Последно уредено:
Јас мислам дека Симонс ќе биде многу добар играч.

А тоа дека играчи од германска лига се флопови во ПЛ не е толку точно.

Пример: Балак, Де Брујне, Компани, Гундоган, Бербатов, Сон, Фирмињо, па моментално Халанд, Собослај, Гравенберг, Ван дер вен итн.

Доволно солидни и одлични играчи има за да може да се каже дека ради Вернер и Хаверц треба да заклучиме дека нема да се прилагодат.

Криво ми е што ќе иде во Тотенхем, можеа да запнат Челзи, ама ајде, мислам дека се спрема место за Паез да се врати наредната година.

Се склопува тимот и резервите пополека.

Сега за сега сме слаби кај замена за 9ка и за класа голман. Тие 2 позиции треба да се пополнат наредниот период ако сакаат да одат чекор напред.

imate diskutirano, ama ne znam dali bese za domasen teren

kolkavi se sansite da dojdam do 2 karti za so Barsa doma na 25 Noemvri

Назначувањето на стручни луѓе во менаџментот значително ја подобри работата околу трансфери.
Сите играчи што заминаа им се извади максимална добивка.
Исто тие што беа купени не беа преплатени како што беше случај кога пристигна Боели.
Трансфер политика е таа, дали ни се допаѓа или не е друго прашање.

Според мене сезонава имаме поизбалансиран тим и поконкурентен во однос на играчи.
Сите позиции ни се покриени со најмалку два играчи така да ќе има место за одмор за разлика од лани.

Очекувања ми се оние што ги напиша Донев да не се повторувам.

Доста прашања ќе бидат одговорени по завршување на сезонава.
Голман, штоперски тандем, повреди на Џејмс, Лавиа, Фофана, дали Мареска е правиот човек.

Test ke ni bide konstantnost sezonava i kako ke se spravuvame so nizok blok i rotacii. Tuka ocekuvam Maresca da pokaze dali e za Chelsea ili ne. Ima ekipa top, mladi igraci so ton potencijal ama i on samiot e prvpat u vakva situacija i e nov trener taka da ne ceka interesna sezona.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom