Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Браво. Одличен трансфер...се надевам ќе имаме одлична хемија во тимот.

Ако изигра уште една цела сезона како ланската, ќе биде страшно :vozbud::vozbud:

CnfkPrGVIAAcm0c.jpg

20160716_163213.png

Убајни.
Што би рекле фановите на Јунајтед ,,ama go lici".

Браво браво каков играч донесовме!Вистински борец на терен.
Али и доста не одраа да го ебам 30 мил не се малце :D
Очекувам некој добар напаѓач да донесат што ќе биде добар за цела сезона а не како Коста топло ладно.:ban:

Chelsea team v Rapid: Begovic, Ivanovic, Djilobodji, Terry (c), Baba Rahman, Mikel, Matic, Loftus-Cheek, Moses, Willian, Diego Costa

Chelsea subs v Rapid Vienna: Blackman, Delac, Hector, Miazga, Aina, Chalobah, Kenedy, Cuevas, Oscar, Atsu, Traore, Remy

4-3-3 со ептен цврста средина. Ништо чудно и да ја почне сезоната со истата формација.

Куртоа
Бане - Зума - Тери - Азпи
Фабрегас - Матич - Канте
Вилиан - Коста - Хазард​

Мозес ќе остане кај нас ?

Добро бре уште се влечкаат со Мозес??? Па и Делач е у тимот, дупка дури беше у Сарајево.:pos::pos::pos:. Маро Марин исто тука да не е?:ROFLMAO::ROFLMAO:

Добро бре уште се влечкаат со Мозес??? Па и Делач е у тимот, дупка дури беше у Сарајево.:pos::pos::pos:. Маро Марин исто тука да не е?:ROFLMAO::ROFLMAO:
Тренираше и Марин, ама не е земен, можда му нашле клуб :D

545309890-marko-marin-at-chelsea-training-ground-on-gettyimages.jpg

Нормално сега дека ќе ги земе сите и ќе им даде шанса, плус пола тим уште е на одмор.

Chelsea team v Rapid: Begovic, Ivanovic, Djilobodji, Terry (c), Baba Rahman, Mikel, Matic, Loftus-Cheek, Moses, Willian, Diego Costa

Chelsea subs v Rapid Vienna: Blackman, Delac, Hector, Miazga, Aina, Chalobah, Kenedy, Cuevas, Oscar, Atsu, Traore, Remy

4-3-3 со ептен цврста средина. Ништо чудно и да ја почне сезоната со истата формација.

Куртоа
Бане - Зума - Тери - Азпи
Фабрегас - Матич - Канте
Вилиан - Коста - Хазард​
Мора десен бек и штопер да доведе Челзи, со Иванович никаде. Тери исто не може да игра секогаш прв состав, а овој Зума како што знам е повреден.

Средниот ред можеби ќе е тој, ама Фабрегас сигурно нема бокс ту бокс да игра. Тројцата играчи во средината на Конте се со доста стриктно определени улоги. Оној во средината (кој најверојатно ќе биде Фабрегас) игра многу со топка, секогаш е прв кој ја прима од одбраната, понекогаш и директно од голманот. Двајцава лево и десно од него имаат задача да се во постојан трк напред-назад и да се уфрлаат на долги топки зад одбраната (хинт голот на Џакерини против Белгија по асистенција на Бонучи).

Со други зборови Челзи од првиот мандат на Мурињо.

Фабрегас баш во таа улога е најјак и може да му се извади најдоброто.

Природна позиција на Аспи му е десната... јас повеќе би играч на карта да се купи лев бек и штопер.
За останатите позиции сме покриени.

Иначе на скоро сите предсезонски пријателски Конте лоши резултати имаше.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Не ми е јасно како може некој да се замара со пријателски утакмици. Ова се еден вид на кондициони тренинзи, ништо тактички и формациски захтевно не се форсира, едноставно се гледа физикусот на играчите кој до каде е, кој како се снаоѓа со топка и некоја општа филозофија на игра. Посебно системи на Конте и Мурињо се базираат врз основа на противник, уште од сега ако очекувате дека ќе играт не знам што со два дена тренинг ондак не знам што да кажам.

Conte: 'Juan Cuadrado is a Chelsea player. He will come back very soon. He’s in our squad, I’m very happy to have him and train him. I wanted him when I was a coach at Juventus and he will come back very soon and train and play with us. Now, he’s a Chelsea player and he’ll stay with us. If something changes you’ll know.'

Ќе има конкуренција,и добра клупа со тоа. Веќе за Оскар и Квардадо не се наоѓа место. :)

Мислам дека у формацииве на Конте нема да има место за Фабрегас али ќе видиме. Можеби би функционирал во тројка со Канте и Матиќ кои ќе трчат после него и дефанзивно ќе покриваат, што знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom