Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Diego Costa not in the Spanish Euro2016 squad..

Ама...ама...Донев ми кажа на прав пат....тимот....титули... радости....ама...ама....ја глуп бев..ама.. :((((((

Коста не е во составот затоа што се уште е повреден и не се знае дали ќе се опорави до почетокот на Европското.

Ама пуста желба за уште попуст сарказам...

Ненормалник :)
појаснување: мислам на погорниот клип со Азар и детето.

http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2016/5/17/11695656/chelsea-nike-kit-deal-60m

Што ви реков ја? :cool:
60 милиони по сезона, само Јунајтед има побогат договор од нас. Они се на 75 по сезона.
:vozbud::vozbud:[DOUBLEPOST=1463526998][/DOUBLEPOST]
.... + од адидас забегаа малку и со дизајнот - па промената доаѓа во право време
Промената е добра од аспект на тоа што извлекоа многу повеќе пари и сигурно подобар договор за распределба на приходи од продажба на дресови. Дизајнот и изработката на Адидас тешко друг спонзор да ја смени драстично подобро, барем у последниве неколку години дресовите беа чисти 10тки.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: D_T
Ако збориме реално, легенда каква што е Тери би требало да прифати и да продолжи со клубот уште неколку сезони дури и "бесплатно". Проблем се сега високите суми што ги нудат кинезите на кои што човечката ненаситност неможе да одолее. Кој ти дава на залез на кариерата да лапаш 150-200к неделно и да си трчкаш рекреативно еднаш во 10 дена.
А тука се гледа големината на фудбалер, а пред се на човек, израснат и етаблиран во фудбалскиот свет кој цела кариера ја поминал во еден клуб. Во никој случај Тери нема да излезе предавник ако си замине. Јасно е дека ќе му се намалува минутажата. Не дека не е во кондиција - има во него уште најмалку 2 сезони фудбал на средно-високо ниво, но Челзи како клуб мора и да направи пресвртница и да изгради нова основа во одбарана која ќе трае за во иднина. Тери може многу да помогне во тоа... но јасно е каде и да замине(ако замине) нема да му биде земено за зло зошто како фанови на клубот скоро сите сме 100% сигурни дека еден ден ќе се врати во Челзи и ќе остане долго во клубот во повисоките инстанци на управата
Постот што беше наменет за вчера денес добива на тежина.

Две прекрасни вести... нов договор на Тери и нов спонзор и прилив од преку 80 Милиони годишно. :jeeee:

d439e15d6fa113da7c3f1fa07b512078.jpg

Честито годишница бајовци!

А ќе речеш што може да се смени за 4 години....ама еве очигледно многу работи..

Ај гајле м ие и догодина у Чемпионшип да и граме барем еднаш сме го преживеале моментов за кој што некои играат сто години и вложуваат милијарди. Едино може разочарани да бидат тие што не очекуваа клубот да падне ама па и ти е исто го преживеале моментов така да....
giphy.gif

Едино криво што не играме во ЛШ ни ЛЕ догодина ми е што немаме шанса во Скопје да ги глеаме Челзи....ама то е. Здравје негде 2020 се надевам ќе стигнеме можеби и до финале а ако не им давам фора до 2022-3 негде за финале пак да играме. До тогаш ќе глеаме Минхен компилации :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom