Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
За две, три сезоне ќе заврши у Свонси или Вилу.

Инаку кога сме кај наши позајмици го пуштив Милан баш поради Гинкел и ич не ми се бендиса. Просечна партија барем прво полувреме од него, направи една полушанса на Дестро, т.с повеќе беше заслужен голманот на Парма за шансата.
Друго се му е просечно апла Микел.

На последните 5 утакмици имаме 2 победи, 2 нерешени и 1 пораз, можевме да имаме поќе поени предност во однос на Сити, ама сепак и +5 е добро сега за сега под услов да победуваме шо поќе до крај на сезона.
Мислам дека е време да врзиме 5 победи во ПЛ.

upload_2015-2-1_21-48-43.png

Што го избриша првото мислење бе :D
Не ни можеше Ван Гинкел да добие шанса кај нас кога беше повреден цела сезона...

• Ми се допаѓа
Reactions: L.A
Што го избриша првото мислење бе :D
Не ни можеше Ван Гинкел да добие шанса кај нас кога беше повреден цела сезона...
Пишев за распоредо и да не биди дупло мислење, ова поважно ми беше :D

Какво мислење, на кога? :)

Да.
Абе кај нас и не беше лош покажа неколку добри партии, ако не се лажам после таа долга повреда не ни доби шанса.
Онака пишав ми се погоди слободно време па седнав пред тв, гледам играат Алекс и Есиен, па викам да се потсету на стари времиња. :)

За Бане се зогласувам. На почетокот на сезоната играше одлично и стварно не можеше да го седне на клупа, ама веќе некое време воопшто не е корисен, а нафрлувањата никогаш не му биле добри. Јас уште од август зборам дека најдобро би било со Азпи и Луис да се игра, па он ако треба централно нека игра со Тери.
Се надевам дека не си мислел дека Бане е некорисен. Пошто тоа е навреда бе. :) А и јас ќе се согласам дека нафрлени топки не се негова јака страна, веројатно заради фактот што примарно си е централен дефанзивец.
Тоа дека е некорисен најдобро го докажа во вторникот, а еве уствари за каков играч станува збор:
  • Branislav Ivanovic had a bloodied foot in Chelsea's Capital One Cup semi-final second leg against Liverpool but did not want to come off
  • 'At half-time he had a hole in his foot, his sock and his boot were full of blood and most players would have come off, but not him,' said John Terry
  • Terry: 'He said: "Glue it doc, I'm staying on. We can sort it after the game." Then he scores the winner. He's a great player, a big character'
Немојте така молим вас :)

Се надевам дека не си мислел дека Бане е некорисен. Пошто тоа е навреда бе. :) А и јас ќе се согласам дека нафрлени топки не се негова јака страна, веројатно заради фактот што примарно си е централен дефанзивец.
Тоа дека е некорисен најдобро го докажа во вторникот, а еве уствари за каков играч станува збор:
  • Branislav Ivanovic had a bloodied foot in Chelsea's Capital One Cup semi-final second leg against Liverpool but did not want to come off
  • 'At half-time he had a hole in his foot, his sock and his boot were full of blood and most players would have come off, but not him,' said John Terry
  • Terry: 'He said: "Glue it doc, I'm staying on. We can sort it after the game." Then he scores the winner. He's a great player, a big character'
Немојте така молим вас :)
Само мислам дека многу подобра одбрана би имале со Азпи - Тери - Бане - Луис. Вака Азпи е лимитиран во офанзива кога игра лево, а десно би бил многу по корисен.
Бане е одличен играч, борбен, пожртвуван и има дадено многу битни голови, ама тоа не го менува фактот дека во последно време не игра баш во препознатливата форма.

Само мислам дека многу подобра одбрана би имале со Азпи - Тери - Бане - Луис. Вака Азпи е лимитиран во офанзива кога игра лево, а десно би бил многу по корисен.
Бане е одличен играч, борбен, пожртвуван и има дадено многу битни голови, ама тоа не го менува фактот дека во последно време не игра баш во препознатливата форма.
Јас пак, некако и не можам да му приметам лоши игри, може и до мене да е. :)
Него, искрено говорејќи, пад во формата приметувам кај Матиќ, и со Ливерпул имаше грешки, и со Сити исто. Можеби и не е пад во форма, туку се навикнавме на перфектна игра од негова страна, па веќе не му оставаме простор за киксови :)

Јас пак, некако и не можам да му приметам лоши игри, може и до мене да е. :)
Него, искрено говорејќи, пад во формата приметувам кај Матиќ, и со Ливерпул имаше грешки, и со Сити исто. Можеби и не е пад во форма, туку се навикнавме на перфектна игра од негова страна, па веќе не му оставаме простор за киксови :)
Се согласувам. Цел јануари и он не беше во препознатливата форма. Вчера по негова грешка Сити ја направија акцијата за голот.

Се согласувам. Цел јануари и он не беше во препознатливата форма. Вчера по негова грешка Сити ја направија акцијата за голот.
Ако не ме излажале очите, мада малку сум ќор веќе (старост шо да се праве:)) голот би рекол дека падна по грешка на судијата, кој досуди аут за Сити, а топката не ја беше преминала аут-линијата и Азар веќе шибаше напред. После тоа, секако, Матиќ ја загуби топката, а одбраната со Куртоа лошо изреагираа. И тоа сум го приметил, многу лоша комуникација има одбраната и голман со дефанцивци, и дефанзивци меѓусебно, најдобар пример беа головите на Бредфорд, врскаа немаа што прават, мада тоа може да се препише и на паника.

Ако не ме излажале очите, мада малку сум ќор веќе (старост шо да се праве:)) голот би рекол дека падна по грешка на судијата, кој досуди аут за Сити, а топката не ја беше преминала аут-линијата и Азар веќе шибаше напред. После тоа, секако, Матиќ ја загуби топката, а одбраната со Куртоа лошо изреагираа. И тоа сум го приметил, многу лоша комуникација има одбраната и голман со дефанцивци, и дефанзивци меѓусебно, најдобар пример беа головите на Бредфорд, врскаа немаа што прават, мада тоа може да се препише и на паника.
Можеби не излезе, ама не би го зимал тоа за битно затоа што топката беше за Сити, па ја вративме и после пак ја изгубивме. Да паднеше акцијата одма по изведување на аутот, ај да се буниме, ама вака не може, грешка на Матич беше, а после и на Куртоа и Тери ако не се лажам што немаа добра комуникација.

8s8EhJf.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom