Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ако де, најди ги.
И како тоа не ми е точен фактот дека е грешка што Рафа не добил шанса?
Не беше во ред отказот на РДМ, ниту пак на Рафа. Овој освои ЛШ, другиот ЛЕ. Па нека освои сега Мурињо ПЛ, и следната сезона ако не крене на добро, нека му дадат отказ. Тогаш нема да жалиш?
И пак се враќаме на истото. Мата. Не може никој да каже дека Мата е лош играч и дека беше продаден оправдано. Имаше пост од некој дека сега игра Ширле, само затоа што Мата си отиде.
Мурињо не го сакаше како играч, тоа е факт. Го продаде, затоа што не беше профил на играч кој ќе ја игра неговата игра. Мада не беше во некоја форма. Да играше во форма од претходните сезони, можеби и ќе останеше и сеуште ќе ни беше главен играч. Ајде погледни го сега Оскар и кажи ми зошто тој е во Челзи, а Мата не?
И сега ти си тука во право, затоа што Челзи игра добро, а Мата не е во тимот. Нон сенс.

Моменталниот Челзи и Челзи на Рдм/Бенитез се разликува многу.
Прво тимот се стабилизираше пред се дефанзивно, ги нема веќе оние лузерски киксови и евтини голови.
Било против кој противник да се игра, ретко на ни направат 1-2 шанси за 90 мин, а Баерн во финалето промаши најмалце 8-9 зицери.
Што според мене е недопустливо за состав што игра во финале.

Мата не е играч кој може да повлече - истрча контра. Дефанзивно слаб, физички исто.
Овој Челзи на Мурињо е/ќе се базира на брзи продорни играчи Хазард, Ширле, Салах, Вилиан, Оскар, Маркович?
Играчи кои се ненормално брзи со и без топка, добри техничари погодни за контра напад.
Со сета почит спрема Мата ама не беше калибар на играч од типот на Хазард, Салах.
Туку профил на играч кој е погоден за тим што работи и игра на посед на топка.

Не ми се веруваше како некои фанови тука (незнам дали беше ти сеедно), пишуваа такви коментари за Мурињо што според мене тој е најзаслужниот што Челзи моментално е тоа што е.
Што очекуваа дека тој има магично стапче и за период од 1-2 месеци ќе направи чудо од тимот, ќе биде непобедлив.
На некои менаџери им треба, 2-3 сезони до прв трофеј на некои 9 а вие сакавте перфектност за месец дена.
Глупо размислување за мене.

Го продал Мата голема работа, нека го продаде и Хазард, Оскар, Кехил па што.
Ако смета дека со нив нема да може да освои титула нека прави како што сака, нели сите зборевме дека на Челзи му треба менаџер кој ќе е фри мајнд и ќе има целосна подршка од Роман, управата, фановите.... ама ете имаше фанови кои паднаа на првиот тест (кризен период)....[DOUBLEPOST=1395598156][/DOUBLEPOST]
Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
:D:D:D
Моја грешка требаше да пишам Макмилк. :)

Не ми се веруваше како некои фанови тука (незнам дали беше ти сеедно), пишуваа такви коментари за Мурињо што според мене тој е најзаслужниот што Челзи моментално е тоа што е.
Што очекуваа дека тој има магично стапче и за период од 1-2 месеци ќе направи чудо од тимот, ќе биде непобедлив.
На некои менаџери им треба, 2-3 сезони до прв трофеј на некои 9 а вие сакавте перфектност за месец дена.
Глупо размислување за мене.
Па зошто тогаш добија отказ РДМ и Рафа? Ваљда ни вие не очекувате да направат чудо, а направија. Посебно Ди Матео, а беше истеран на клоци од клубот.
Значи сега е глупо размислување, а тогаш не било. :)

Ја не се согласувам со Донев на пример дека Мурињо нема да добие отказ, ако почне со лоши игри. Ќе го јаде како сите други, иако е можеби и најдобрит тренер на денешницата.

'cause

abramovich-thumb.jpg

Не знам што стана, ама се збореше дека Челзи има некаков удел. Дали требало ние да го купиме, па сме им го препуштиле на Бенфика, па сега имаме прва опција за купување, мислам за 15 милиони евра.
Ја не се согласувам со Донев на пример дека Мурињо нема да добие отказ, ако почне со лоши игри. Ќе го јаде како сите други, иако е можеби и најдобрит тренер на денешницата.
Нема шанси. Ќе видиш дека се променети работите со доаѓањето на Мурињо. Па веќе му е дадена слобода за играчите. Ете пример, Мата. Фаворит на навивачите па и играчите, а мислам и на Абрамович. Некој друг тренер само да помислеше да го седне на клупа и да не го игра ќе леташе, а не па да го продаде.

Мурињо се врати, а нема логика да го направи тоа без да му е гарантирано дека се ќе биде под негова контрола. Мурињо е на некој начин заслужен за сите успеси на клубов последниве 10 години затоа што он го изгради скелетот на тимот кој играше до пред една-две години, он го внесе тој шампионски менталитет кој ни донесе толку трофеи.
Сега е пак тука за да изгради тим за наредните десет години. Има бескрајна поддршка од навивачите, а очигледно и од Абрамович. И веќе знае кој ќе му биде тимот наредна сезона, знае кои играчи ќе ги донесе, каква игра ќе форсира. Пред да му истече договорот нема шанси да си оди освен ако не се случи нешто неочекувано, а многу е веројатно ќе му биде продолжен договорот затоа што сум сигурен дека ќе има успеси.

Ама не може се да се оствари одеднаш, потребно е време. Тимов последните три сезони ни беше катастрофа. Константност нула, никаква стабилност во играта. Не се знаеше како ќе излезат и како ќе играат. Можеа и најдобрите тимови да ги тепаат, а и да изгубат од најлошите. А еве сега се ближи крајот на сезоната и кажи ми, дали има напредок во играта на Челзи? Дали тапкаме во место или цело време се подобруваме што ни дава за право да се надеваме на одлична иднина веќе од наредна сезона?

Последно уредено:
Имам почит спрема Рдм и сум му благодарен што ни го донесе ушлето.
Ама да споредуваш Мурињо со Рдм и Бенитез е смешно.

Прво Рдм нема менталитет да води голем тим, освои лш добро, ама на кој начин дали Челзи покажа доминантност во некој сегмент. Не, туку се беше карма и мотивиран Дрогба.
Втора сезона, Челзи покажа што ?
Не успеа да ги помине групите во лш, притоа прокоцка вотство од 2-0 дома против Јуве.
Тешка победа над просечен Шахтиор дома, и пак со карма.
Решавачка утакмица со Јувентус, да се биде или не и што се случи таму - сценарио од саботата само со сменети улоги.

Ат Мадрид 1-4 дали треба да пишувам нешто за тоа ???

Ајде запрашај се дали требаше Гранд да остане во Челзи, ете и на него му фалеше малку да го освои ушлето.
Разлика беше само што еднаш беше среќата на страна на Челзи друг пат не.

Бенитез :

Беше донесен само како привремена солуција, со јасна цел Мурињо да се врати назад на лето.
Да беше некоја друга прилика ќе бев за да остане ама во оваа ситуација
Мурињо > Бенитез.

[DOUBLEPOST=1395601420][/DOUBLEPOST]
Имам почит спрема Рдм и сум му благодарен што ни го донесе ушлето.
Ама да споредуваш Мурињо со Рдм и Бенитез е смешно.

Прво Рдм нема менталитет да води голем тим, освои лш добро, ама на кој начин дали Челзи покажа доминантност во некој сегмент. Не, туку се беше карма и мотивиран Дрогба.
Втора сезона, Челзи покажа што ?
Не успеа да ги помине групите во лш, притоа прокоцка вотство од 2-0 дома против Јуве.
Тешка победа над просечен Шахтиор дома, и пак со карма.
Решавачка утакмица со Јувентус, да се биде или не и што се случи таму - сценарио од саботата само со сменети улоги.

Ат Мадрид 1-4 дали треба да пишувам нешто за тоа ???

Ајде запрашај се дали требаше Гранд да остане во Челзи, ете и на него му фалеше малку да го освои ушлето.
Разлика беше само што еднаш беше среќата на страна на Челзи друг пат не.

Бенитез :

Беше донесен само како привремена солуција, со јасна цел Мурињо да се врати назад на лето.
Да беше некоја друга прилика ќе бев за да остане ама во оваа ситуација
Мурињо > Бенитез.

Post na mesto.[DOUBLEPOST=1395601710][/DOUBLEPOST]
1157417_612807905479687_460045840_n.jpg

Палас ги тепаме. Норвич И Кардиф исто треба да ги тепаме, и ќе ни фалат уште 2 победи од Стоке,Пул,Свонси и Сандерленд. Па ваљда можеме да му еам мајката....Сити уште в Среда ќе си киксне :P

Abe ushte 14 mecha do kraj. 14 pobedi i dupla kruna. :ROFLMAO:

Последно уредено:
Дали само јас мислам дека Луиз е подобар и покорисен во средината отколку во дефанзивата? Со Луиз во дефанзива одбраната ни е несигурна и неконстантна, а дуото Тери-Кејхил одлично се покажа оваа сезона. Рамирес ова сезона е за наникаде, Микел не е стандарден кај Мурињо, Лампард неможе секоја утакмица да ја одигра на ниво, мислам дека Мурињо треба да го проба дуото Матиќ-Луиз на уште некоја утакмица и ако се покаже како поефикасно од останатите, да го игра Луиз како ЦДМ. :)

Тешко дека Мурињо би се нафатил пак да го води тимот од кој што беше набркан како пес, ако е свесен дека може да го доживее повторно истото. Не му диши до толку глаата. Дадена му е слобода и тоа огромна, и со самото тоа што си ја голна Абрамович гордоста(што е показател дека згршил) со повторното назначување Жозе доби неброени кредити.
Попрво сам би се откажал (што е малку веројатно) отколку да добие отказ...

Последно уредено:
Дали само јас мислам дека Луиз е подобар и покорисен во средината отколку во дефанзивата? Со Луиз во дефанзива одбраната ни е несигурна и неконстантна, а дуото Тери-Кејхил одлично се покажа оваа сезона. Рамирес ова сезона е за наникаде, Микел не е стандарден кај Мурињо, Лампард неможе секоја утакмица да ја одигра на ниво, мислам дека Мурињо треба да го проба дуото Матиќ-Луиз на уште некоја утакмица и ако се покаже како поефикасно од останатите, да го игра Луиз како ЦДМ. :)
И јас сум на исто мислење, поготово со доваѓањето на Зума од јули, Луиз или заминува, или прекоманда у дефанзивен везњак, веројатно второто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom