Ако де, најди ги.
И како тоа не ми е точен фактот дека е грешка што Рафа не добил шанса?
Не беше во ред отказот на РДМ, ниту пак на Рафа. Овој освои ЛШ, другиот ЛЕ. Па нека освои сега Мурињо ПЛ, и следната сезона ако не крене на добро, нека му дадат отказ. Тогаш нема да жалиш?
И пак се враќаме на истото. Мата. Не може никој да каже дека Мата е лош играч и дека беше продаден оправдано. Имаше пост од некој дека сега игра Ширле, само затоа што Мата си отиде.
Мурињо не го сакаше како играч, тоа е факт. Го продаде, затоа што не беше профил на играч кој ќе ја игра неговата игра. Мада не беше во некоја форма. Да играше во форма од претходните сезони, можеби и ќе останеше и сеуште ќе ни беше главен играч. Ајде погледни го сега Оскар и кажи ми зошто тој е во Челзи, а Мата не?
И сега ти си тука во право, затоа што Челзи игра добро, а Мата не е во тимот. Нон сенс.
Моменталниот Челзи и Челзи на Рдм/Бенитез се разликува многу.
Прво тимот се стабилизираше пред се дефанзивно, ги нема веќе оние лузерски киксови и евтини голови.
Било против кој противник да се игра, ретко на ни направат 1-2 шанси за 90 мин, а Баерн во финалето промаши најмалце 8-9 зицери.
Што според мене е недопустливо за состав што игра во финале.
Мата не е играч кој може да повлече - истрча контра. Дефанзивно слаб, физички исто.
Овој Челзи на Мурињо е/ќе се базира на брзи продорни играчи Хазард, Ширле, Салах, Вилиан, Оскар, Маркович?
Играчи кои се ненормално брзи со и без топка, добри техничари погодни за контра напад.
Со сета почит спрема Мата ама не беше калибар на играч од типот на Хазард, Салах.
Туку профил на играч кој е погоден за тим што работи и игра на посед на топка.
Не ми се веруваше како некои фанови тука (незнам дали беше ти сеедно), пишуваа такви коментари за Мурињо што според мене тој е најзаслужниот што Челзи моментално е тоа што е.
Што очекуваа дека тој има магично стапче и за период од 1-2 месеци ќе направи чудо од тимот, ќе биде непобедлив.
На некои менаџери им треба, 2-3 сезони до прв трофеј на некои 9 а вие сакавте перфектност за месец дена.
Глупо размислување за мене.
Го продал Мата голема работа, нека го продаде и Хазард, Оскар, Кехил па што.
Ако смета дека со нив нема да може да освои титула нека прави како што сака, нели сите зборевме дека на Челзи му треба менаџер кој ќе е фри мајнд и ќе има целосна подршка од Роман, управата, фановите.... ама ете имаше фанови кои паднаа на првиот тест (кризен период)....[DOUBLEPOST=1395598156][/DOUBLEPOST]
Моја грешка требаше да пишам Макмилк.Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
Металург.
![]()