Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Која е причината ? Што промаши пенал ? Или тоа што му дадоа шанси од легендарни 0 стартови сезонава а тој ниедна неискористи ?

Торес Лукаку

Колку и да го пцуеме ние овде и викаме дека е дрво, Торес е Торес. Напаѓач за кој кога дојде незнам дали имаше некој овде кој се бунеше за цената. Играч кој продава најмногу дресови во клубот и после две ипол сезони неуспех да кажеме.
Од друга страна Лукаку е дете со голем потенцијал кој нема изградено име во светскиот фудбал и неговото време тек треба да дојде, се надевам од наредна сезона.

Еве да речеме Лукаку ни беше прв напаѓач сезонава. Мислите дека ќе се справеше со притисокот? Ќе го пцуевме овде зошто промашувал шанси и слично, исто како што имаше неколку кои го пцуеа после пеналот. Значи одлично се покажува на подготовки, погрешно изведува еден пенал и одма има чуѓе кои го пцујат, ама битно ќе ни бил он главен напаѓач, титули ќе ни носел. Абе ајде.

Дека Торес ќе добиеше повеќе шанса од Лукаку да, ама дека Лукаку имаше шанса да ни стане втор напаѓач после Торес и тоа да. Нема врска, ќе се надеваме дека еден од тројцава ќе распалат, во минатото се покажале зошто да не и сега.

Да не бидам сфатен погрешно, пак ќе кажам дека и јас сум против тоа што го дадоа вака на крај. Ама да бидеме реални, покрај Торес, Ето и Ба немаше да се изнаигра и на крај пак ќе пцуевме зошто Лукаку не ја добил шансата која ја заслужува.
Вака догодина Ето ќе си оди, Торес ако не изигра како што треба исто, Ба може лесно да се продаде ако не се прави тоа во 5 до 12 и ќе му се отвори шанса на Лукаку.

Е за истово мислев и сабајлево. Позннавајќи ја управава можна е слична ситуација.
На Ето му завршува договорот, Торес ќе биде во последна година од договорот и ќе може да се продаде, Ба можеби ќе го продадат уште зимава, Лукаку после 2 позајмици штом сме преживеале без него може да се продаде да се направат добри пари и после ќе го враќаме Бенајун да ни игра лажна 9ка.

Од една страна ми е криво за Лукаку, но од друга можеби позитивно ќе влијае оваа позајмица, па за наредната сезона да биде на топ ниво. Може само да погодуваме која е вистинската причина за негово праќање во Евертон. Гарант има разговарано со Мурињо за неговата позајмица. Не може туку така да го пратат, ептен ќе се разочара, ипак 20 години е, па кога ќе се земе и промашениот пенал...

И друго шо сакам да кажам...

Најмногу би се разочарал, а и знам дека така ќе биде(сепак знаеме каква игра негува Жосе пред се), на толку креативни фудбалери и врвни техничари да не играме атрактивен фудбал. Значи ги имаме Мата, Хазард, Оскар, Вилиан, Де Брујн, Шурле. Играчи кои секој тим би посакал да има барем еден од нив. Посакувам барем ако не друго по едно полувреме да гледам како против Хал. Посакувам да почесто ја имаат слободата во нападот и да ги бушат противниците (да не се задоволуваме со 1-0, 2-0), по што убеден сум дека го можат тоа. Потенцијалот е преголем. А и сите знаеме претходната сезона кога Мата, Хазард и Оскар имаа слобода во нападот што се им се дешаваше на противничките одбрани. А оваа сезона на тие позиции сме дупло ПОМОЌНИ. Минатата сезона немавме ни една асална замена за нив. Свесен сум дека ќе има и премногу тактички надигрувања, сепак има многу квалитетни стратези во ПЛ, но убеден сум дека овој тим може да победи било кого во ПЛ без разлика на теренот.

Значи после сите овие трансфери и Мурињо на клупа, не прифаќам ништо друго освен ПРВО, евентуално второ место во лигата, еден од куповите, и најмалку 1/4 финале во ЛШ.

И ако некој знае случајно да ми одговори, кога ќе излезе официјалната слика од цел тим за сезонава (да си го подновам коверот на фб :) )?

1229908_620516651302934_1258965155_n.jpg

После ќе пишам мислење.

Од една страна ми е криво за Лукаку, но од друга можеби позитивно ќе влијае оваа позајмица, па за наредната сезона да биде на топ ниво.

Зошто се лажите ? Позитивно во никој сличај нема да влијае,ова е втора година кај што го шуткаме.
Епа извини бате,тој не зависи од нас,фино лепо ќе си бара клуб за перманентно.
Да напоменам.Лани изјави јасно и гласно дека е разочаран од односот на Челзи и дека во ВБА му е исто како и во Андерлехт и дека сака да остане.

Што ако Лукаку сам се понудил да оди на позајмица уште една сезона? Што ако после Баерн сфатил дека уште нема се што треба за да е главен напаѓач во Челзи?

Второво ме насмеа. :pos:

Замислете и Робен после промашениот пенал против нас, и промашените зицери против Шпанија на СП решава дека го нема потребното да биде фудбалер и си купува фарма за ноеви во Холандија и си живее мирен живот со женичката на село.

Obju0K1.png

Ги знаете фацкиве ?

одговор во спојлер

Чех,Хазард,Лампард,Дрогба, Луиз,Торес,Калу,Тери,Есиен,Мата,Оскар, Мурињо :X3:
--- надополнето: 3 септември 2013 во 18:21 ---
Него да расчистиме за Лукаку еднаш за секогаш:
http://translate.google.com/translate?u=http://www.rtbf.be/sport/football/etranger/angleterre/detail_lukaku-je-suis-content-de-rejoindre-everton?id=8081085&hl=en&langpair=auto|en&tbb=1&ie=utf-8

tl;dr Мурињо му кажал дека нема да игра многу сезонава колку што Лукаку би се надевал и Лукаку си побарал шанса да си одржува форма (најверојатно поради СП) на позајмица.

Ништо спектакуларно и крајно очекувано. Сепак јас кога би бил менаџер на Челзи сигурно би му дал повеќе шанса на Лукаку. Ама не сум.

Значи сепак на сила го избркале, јас само глупости пишувам.

Лајк уи гив а фак.
Милион ги имаме на таа позиција, подобро и да се повердуваат некои за да добијат сите шанса :D
--- надополнето: 3 септември 2013 во 20:01 ---
Знаете што ? Трансфер периодот сеуште не е завршен во Турција.
Сега Микел и Мата кога ќе ни ги земат ќе се чудиме :ROFLMAO:

Убаво рече Фросе, неспособноста на медицинскиот тим на Белгија се префрлува на Челзи, кој впрочем откако дојде Ева е брилијантен, повредите се сведени на минимум. Хазард кој знае од кога ја влече таа повреда.
Инаку, http://www.chelseabalkan.com/index....vjui/lukaku-mogao-sam-ostati-u-chelseaju.html
Ми олесна малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom