Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Мата ќе умре човеков до крај на сезона, ако ништо друго барем Лампард не игра.

Оп, се извинувам тогаш. Ако не е така. Менувам изјава. Ама ако си и ти преварант да ме мавташ, тешко тебе :icon_lol:
Ми е сумњиво што ти од нигде се појави, да аргументираш и да го правдаш, ама ајде, да не изигрувам полицаец.

Јас сум бе. 4 јузера иам. :cool:

А за Мозес да зборите дека е просек, со само 10 стартови сезонава, регуларни, во сето сивило, на 21 година и за тоа што играл изиграл сосема солидно во неговата прва сезона за Челзи, не знам што да ви речам.
Небитно колку има изиграно. Како играч е неспособен да биде опасен по противничкиот гол. Реков и пак ке речам, колку сака нека седнува на газ одбранбени играчи кога нема асален центар(шут) или додавање.
Ова го заклучив уште кога игравме против Виган лани, ги реметеше нашите по десна страна, но не направи никаква шанса, сите негови топки беа неупотребливи.

Небитно колку има изиграно. Како играч е неспособен да биде опасен по противничкиот гол. Реков и пак ке речам, колку сака нека седнува на газ одбранбени играчи кога нема асален центар(шут) или додавање.
Ова го заклучив уште кога игравме против Виган лани, ги реметеше нашите по десна страна, но не направи никаква шанса, сите негови топки беа неупотребливи.

Знае да додаде, за центаршутот има уште да се работи. Рано е. Не можеш да донесеш таков заклучок во оваа фаза од неговото играње во Челзи. Можеш само да збориш нереално, ако те нервира или те изнервирал во некоја ситуација.

Знае да додаде, за центаршутот има уште да се работи. Рано е. Не можеш да донесеш таков заклучок во оваа фаза од неговото играње во Челзи. Можеш само да збориш нереално, ако те нервира или те изнервирал во некоја ситуација.
Секако дека има простор за напредок, не велам дека не е потенцијал. Но велам дека сега за сега, за мене е просечен играч.
Кога би ги подобрил горенаведениве недостатици во неговата игра, а верувам дека ќе ги подобри, со таков дриблинг и брзина во нозете, би бил страв и трепет за секоја одбрана.

Секако дека има простор за напредок, не велам дека не е потенцијал. Но велам дека сега за сега, за мене е просечен играч.
Кога би ги подобрил горенаведениве недостатици во неговата игра, а верувам дека ќе ги подобри, со таков дриблинг и брзина во нозете, би бил страв и трепет за секоја одбрана.

Сега засега и Оскар е на тоа ниво, ако одиме по твојава логика. Да се разбереме.

Оскар е паметен играч, не е силеџија. Додека овој е.
Тоа е разликата.

Оскар игра во средината, за таа позиција и треба малку памет, барем. Овој е силеџија впрочем како и секое крило на планетава. Има техника во нозете и е подобар дриблер од цел Челзи моментално.
Калу го чекавме 6 години, па после шестата установивме дека е просек, а Мозес за полусезона една, во која стартувал 10 пати, игра во тим којшто не знае кај тера, под водство на два тренери, засега, е просек. Епа не е.

Моузес е моментално најбрзиот и најакиот дриблер во Челзи после Хазард, така да чил аут кога е во прашање Виктор, кога дојде во Челзи го сметавме за лево сметало, а он успеа да го избаци Оскар комплетно од првиот тим, и по мене е најдоброто крило во Челзи моментално. Брзина, дриблинг, страшно јак шут и добра дефанзива негува, тоа што неговите центаршутеви се тапа е прелазна работа, ќе ги среди, Калу да беше барем 20% добар и вреден играч како Моузес никогаш немаше да го продадеме.
Вечер играме 3+ и правиме пресврт, затоа што сме тотално глупи и погрешмо амбициозни сезонава, со крајно неартикулирано и неписмено говедо на клупа кој изведува крајно непромислен и крајно идиотски прв тим кој ќе треба да се бори за место во ЛШ, гудџаб Бенифлоп нау гив ми блоуџаб.

Оскар игра во средината, за таа позиција и треба малку памет, барем. Овој е силеџија впрочем како и секое крило на планетава. Има техника во нозете и е подобар дриблер од цел Челзи моментално.
Калу го чекавме 6 години, па после шестата установивме дека е просек, а Мозес за полусезона една, во која стартувал 10 пати, игра во тим којшто не знае кај тера, под водство на два тренери, засега, е просек. Епа не е.
Не го разбрав болдираниот дел.
Нема врска, имаме различно гледање и толкување на работите. Еден ден ќе се сложиме, кога Мозес ќе го достигне нивото кое сите го посакуваме. (y)
--- надополнето: 14 март 2013 во 21:52 ---
Каква игра. :vozbud:

Не го разбрав овој дел.
Нема врска, имаме различно гледање и толкување на работите. Еден ден ќе се сложиме, кога Мозес ќе го достигне нивото кое сите го посакуваме. (y)

Па за играч кој е плеј, карактеристично е да му работи малку мозокот, нели?

Прво, да ти се мочам во ебаната публика и навивачи, кои на домашен терен се надјачани од гостинските навивачи. Мизерии. Кога Челзи ја има топката, свирежи на Стемфорд, мислиш играме на нивниот терен. Брука, нека се утепаат.

Второ, еднаш да почнеме да играме силовито како што треба, освен кога ќе не притиснат или примиме гол, па после го појачаме темпото и почнуваме да играме фудбал. Еднаш.
Игравме курташак и си го примивме. Чех почнува да ме загрижува, многу лошо брани последно време, многу. Одбраната слаба и конфузна како и во целата сезона досега, па на нив навикнав.

Единствено добро е тоа што нема да се игра продолжение. А ако имате намера да ми се правдате дека се чуваме за ПЛ или дека им попуштаме ради тоа што е глупо такмичењево, немојте.

Не знам зошто али зе ЛЕ се ми е рамно дале гол, примиле гол не ме боли патка. Ептен опуштено играат, што е добро пошто имаме битна уткамица во недела во ПЛ, само оној крофнарон да не заебе работа.

Оскар е дувнат :) , паѓа ко покосен а и ме нервира понекогаш :)

Си игра Стеауа , си користат шанси покрај онаа првана :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom