Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Да, ама ти викаш ех против Арсенал Киев ми играл, кој е тој. Јас ти одговорив дека играл против силни тимови и тоа знаеме и каков убав фудбал играат. И Мартинез не вредеше 40 мил. евра ама тоа е. И Фернандињо сигурно не вреди 35 мил.

Мартинез нели го земавте по некоја клаузула таму? И имаше 300 заебанции, не се сеќавам точно. Фернандињо исто така е далеку од 35м. Иначе викам против кој ги дал тие толку голови. Нели демек се изнадавал голови оваа сезона и сигурно и тоа му ја подига цената. Затоа викам далеку полесно е да дадеш гол во Украина, отколку во јака европска лига. :)

Мартинез нели го земавте по некоја клаузула таму? И имаше 300 заебанции, не се сеќавам точно. Фернандињо исто така е далеку од 35м. Иначе викам против кој ги дал тие толку голови. Нели демек се изнадавал голови оваа сезона и сигурно и тоа му ја подига цената. Затоа викам далеку полесно е да дадеш гол во Украина, отколку во јака европска лига. :)
Аубе е најдобар пример, ете не играл ЛШ ама даде 19 гола и над 10 асисти во Франција, јака лига каде што слабо паѓаат голови. А го зедоа за 13м ЕУР. Дортмунд не плаќа нереални цени за играчи, мислам тоа го покажаа последните години ама и сега летово. Доста трансфери не испаднаа поради превисоките цени што беа барани од некој клубови.

Ама јас не велам дека е добар играчот само затоа дека давал голови. Не се проценува играчот само по голови. 3 сезони игра во Шахтјор, а ти споменав против кои тимови имаат играно Шахтјор.

Ама јас не велам дека е добар играчот само затоа дека давал голови. Не се проценува играчот само по голови. 3 сезони игра во Шахтјор, а ти споменав против кои тимови имаат играно Шахтјор.

Цело време се вртиме во исто. :D

Еве најреален муабет. Јас ќе се сложам дека играчот го бива и дека e материјал за поголема екипа, ама ти ќе се сложиш дека сепак цената е преголема. И сите среќни и задоволни. :D

Еве најреален муабет. Јас ќе се сложам дека играчот го бива и дека e материјал за поголема екипа, ама ти ќе се сложиш дека сепак цената е преголема. И сите среќни и задоволни. :D

И ако го земат за 23-25м ЕУР и да се изгради во играч од светска класа, тогаш и ја ќе бидам задоволен :icon_mrgr:

А бе јас не велам дека цената е таман. Значи ти си тој што не ме сфаќаш. Колку поста напишав за ти пак да не ме сфатиш.

Ах бре ѓаволу. :D

А бе јас не велам дека цената е таман. Значи ти си тој што не ме сфаќаш. Колку поста напишав за ти пак да не ме сфатиш.

Ах бре ѓаволу. :D

Те разбирам и јас убаво не се секирај. :D

Не си ме разбрал брат. Не викам јас дека Шахтјор е слаб тим. Напротив, ептен ми се допаѓа начинот на кој функционират. Ама оди види колку голови има дадено против Арсенал и Брага овој фудбалер. Или против Челзи и Јуве. Според тоа што го пишува на Вики, се на се има 2 гола против ЛШ и двата против Нордсјеланд. Јас не викам дека не го бива, уствари неможам да кажам било што за него, бидејќи го неам гледано воопшто. Ама 30 милки....што се многу - многу се. :) Па види Руни сакат за 25 да им го земат на Манчестер.

Igorcemk правам муабет во случај да замине и Лева. :)

Шахтар години,години наназад веќе има страшни играчи,и може да се рече дека тие имаат поголем удел во "полирањето" на тие играчи отколку претходните нивни клубови.
Еве се гледа и по трансферите што ги прават,даваат пари кога купуваат но сакаат и ако ги продадат играчите да добијат пари.Не работат за лепе очи.Додади го фактот што не им гори под нозе за пари,така да заебана ситуација пред се.

Исто и јас сметам дека Хенрик е појак играч од Ериксен.Класична 10-ка која може да се повлече и подоле ако е потребно.Разорен удар има(тоа ќе се уверат ако го купат:cool:),добри пасови,има осет за игра итн..
Шахтар за мене е моментално топ 5 клуб во поглед на играчи од средината.Кој од кој подобар.Јас сметам дека и да го одврзат ќесето Дортмунд ќе им се исплати hint Мартинез.Јасно ми е дека не треба повторно да се најдат во таа позиција од пред неколку години,но ризикуваат да изгубат голем играч.Ете Баерн да не го земеше Мартинез,немаше да го постигне овој успех.Едноставно речено,трансферот не можеше да биде подобар.Исто Клоп има око за трансфери заедно со газдите,така да мислам дека ќе направат одличен трансфер доколку го донесат.
--- надополнето: 5 јули 2013 во 11:12 ---
мислам дека се изговара Обамејанг, а не Аубамејанг

За нас во/од Македонија лесно е ,читај како што пишува.
Подобро така отколку оние на мтв наместо Шибер-Шајбер.:pos::pos:

Sto bidna so transferot na Pandev vo Dortmund? Ili dobra pajka nekoj napravil? :icon_mrgr:

Вацке и Цорк заминаа за Донецк, највероватно се договориле за 25м ЕУР:

http://atn.ua/sport/shahtyor-taki-dogovorilsya-prodat-mhitaryana-borussii
--- надополнето: 5 јули 2013 во 15:12 ---
Денеска официјално беше представен новиот дрес. Пума посади 80.645 (колку што влагаат на Вестфален) цвеќиња во форма на дресот.

_trikot_1373027510.jpg

Igorcemk на spox читам дека според англиски медиуми Шахтјор се договориле со Ливерпул за 27 мил.евра.

Igorcemk на spox читам дека според англиски медиуми Шахтјор се договориле со Ливерпул за 27 мил.евра.
Спокс...поред некој медиуми досега требаше да биде веќе во Ливерпул ама денес Црок и Вацке заминаа за Донецк па мислам не е уште решено.

Спокс...поред некој медиуми досега требаше да биде веќе во Ливерпул ама денес Црок и Вацке заминаа за Донецк па мислам не е уште решено.

Кикер сега објави дека вашите успеале да се договорат со Шахтјор. Ајде честитки. :D

Хенрик е зверка , јак deal прават Дортмунд ако успеат да го донесат.Ко ќе ми текне само како изгра против Јуве у групната фаза лани... :cenzura: :rolleyes:
На страна што е поливалентен и може да покрие скоро се у средена по вертикала , + и крило да изигра.

Знам дека уште у јануари се спомињаше нешто со Јуве , али ништо од тоа , моментално нема потреба од таков играч бидејки конкуренцијата ии вака е голема, али кај милионериве би се вклопил без проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom