Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да си кажам дека кога го видов изборот на играчиве мислев дека ќе не изгазат.
Енрике покажа дека има муда и тоа многу. Формацијата му е лудило. Бара многу трчање, покривање и дефанзива. Но ова беше за поздрав.
Конечно Суарез даде гол. После голот самодовербата ќе му се зголеми многу. Ова е вовед во кој ќе гледаме страшно моќно напаѓачко трио. Веќе моторите ги запалија, ќе биде јако.
Импресиониран сум од Бартра. Енрике го почасти со измена и доби големи овации. Дечкото си ја бетонира позицијата. Воин!
Поминавме голем тест. После ова мислам дека имаме тим за титули.

B4hdmRFCMAAEFm1.jpg:large

Лани кога екипа ќе ни заводеше 0-1 и играше бункер цела утакмица немавме теоретски шанси да го пробиеме. Вакви бомби од Нејмар , Ракитич и во последно време на Меси надвор од 16те метри , ни носат златни бодови. Можда немаме некоја течна игра со безброј шанси , али стабилни сме на друг дел од теренот.

Пике - Со овој натпревар уште еднаш потврди дека не е Барса материјал.
Ракитич - И тоа како битна алка сезонава , со него во игра имаме далеку потечна и попрегледна игра за разлика од било која друга импровизација на неговата позиција.
Суарез - :zver: Асистенција и гол , МВП според мене , најзаслужен за победата.
Меси - Класика. :toe:
Нејмар - Ептен претерува со дриблинзите , али шутот му е бомба.

Ова е 8ма победа во низа , се надевам ќе влеземе во уште поголема серија.

Бартра мора да игра секогаш прв состав пред Пике.. Многу ми е тромав овој и несигурен, ко ја да се глеам ка играм фудбал :D :D

Не го гледав мечот и незнам како се одвивал,но по составот што го видов се гледа дека Енрике идел на голем ризик, кој на крајот сепак ни донел добар резултат, и како што спомна некој претходно полека влегуваме во форма.. а сигурен сум дека играта ќе иде уште во нагорна линија.. само да му тргне на Суарез и во Примера и напред ќе немаме никакви проблеми :D

Pedro está Cuadrado! :vozbud:

Без заебанција, одличен перформанс на Педро после незнам колку време.

Забележав дека Матје и Суарез се целосно надвор од онај шаблон за како изгледа играч на Барса. Не се чувствуваат удобно со топка и двајцата, ама се мајстори на своите позиции во смисол Суарез надвор од 16 е просек офанзивен играч, ама внатре во 16 е неприкосновен и премногу снаодлив. Матје не можи да се брка со тркачи како Моура, Бејл и слични, ама како класичен стопер е многу стабилен.
Ова е голем плус за Барса бидејќи фалеше претходните сезони ваква доза на разновидност и непредвидливост.

Што се однесува на формацијата која ја изваде Лучо не знам што да мислам.[DOUBLEPOST=1418252390][/DOUBLEPOST]ПС, со бившите. :)
https://vine.co/v/O6BTnTtd2E7

Последно уредено:
Сепак средниот ред сеуште не ни е воигран или се тотално вон форма, со катастрофален Бускетс, лош Иниеста, две главни алки за нашата игра. Чави моментално е подобро решение од Иниеста, Маскерано треба место Бускетс, одбрана Бартра, Матје и Пике нека ротираат во одбраната.

Суарез сеуште не е воигран ама најмногу на терен се труди, колку само трча, прави притисок нон-стоп :zver:. Најмалку ме загрижува тоа што не дава многу голови бидејќи тоа ќе дојде нема кај да бега.
Нејмар е добар, а на вакви натпревари каде што има повеќе простор тој е мајстор, а освен тоа на важни натпревари секогаш игра добро.
Меси :kruna:

Најголем флоп оваа лето ни беше продажбата на Фабрегас. Кине дечкото во Челзи. Со ваков нестандарден и невклопен среден ред , како од шала ќе си имаше првотимски статус.

Нека ни е честито победата и прво место во групата!
Вчера немав време да пишам,па еве денеска да пишеме една кратка рецензија за вчерашниот натпревар.
Да почнеме со Лучо.Искрено прв пат годинава да ме изненади позитивно,го надигра Блан тактички и го збуни со формациската поставеност.Пресингот беше главен фактор за победата и мислам дека сме немале ваков пресинг од времето на Пеп.
Гледам нема никој ништо напишано за Тер Штеген.Колку само се радувам што го имаме во тимот,не можам да ви објаснам:).Многу наликувва на Ноер,прави некои атрактивни потези и делува доста сигурно.Вчера бранеше перфектно:bravobe:
Одбраната солидна,со исклучок Бартра кој вчера имаше маестрална партија,најдобра од кога игра во прв тим.Средниот ред беше исто така солиден.Ни фали јак Иниеста,ама и вчера не беше толку лош.Гледам Буски го тролате а незнам зошто кога изигра супер.Only Busquets (11.35 km) ran more for Barcelona than Luis Suarez (10.92 km) during the game against PSG:cuc:.Башка имаше бајги пресечени топки и успешни таклиња.Педро многу помогна вчера во пресингот,многу трчаше и мислам дека за позицијата што ја играше,изигра на ниво.
За нападот што да кажам?Меси,Нејмар,Суарез стрелци,сите по еден гол.Подобро од ова здравје:)
Супер функционираа,само пак ќе повторам им фали јак Иниета али и тој ќе си ја врати формата кога ќе ни биде најпотребно.Голот од Нејмар беше:drk:.
Се слагам со @Del Boy за продажбата на Цесц али тоа е:toe:.
Менс оф де меч според мене Барта и Тер Штеген:ojeaa:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom