Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што играше секој натпревар 90" иако не заслужуваше такво нешто, тоа што барем на клучните натпревари како што беа натпреварите со Атлетико не покажа улога на лидер како што се представува во тимот и какви се очекувањата од него. Тотално незаинтересиран во 90% од сезоната, и не ми се јасни фановите ај годинава нема врска се чува за светското. Вие за Барса ве боли или за Аргентина. Тоа што соиграчите ако случајно не му подаваат треба ОБАВЕЗНО да му се извинат, и го сметам како директен виновик за заминувањето на Ето, Ибра, Виља и ете сеа најверојатно Санчез. Мене ми недостигна тројката Анри-Ето-Меси, кога не беше важно кој ќе погоди, немаше љубомора, нема рчки помеѓу играчите, зашто шутна, зашто не ми подаде бла бла бла. И да сакам класична 9ка во тимот, овој ако толку го сака Барса нека се префрли на крило
Освен кај повеќе пати спомнатите (Нејмар, Бартра, Алба..) кај кого ти виде заинтересираност за игра? Буквално истото како со Меси беше со Иниеста, Чави, Фабре, па и Бускетс. Е тоа за мене другар не е кривица на Меси, туку на целата управа која не успева да ги мотивира играчите. Санчез е природно да сака да игра, да се докажува и да се вброи во групата од погоре. Нив не им треба некоја посебна мотивација.
И гледаш сега колку лицемерно реагираш? Бараш од него да превземи лидерска позиција во тимот а го плукаш од Октомври наваму, ти и тие со став сличен на твојот. Не треба тој самиот да превземи лидерска позиција, некој треба да му ја додели, истото важи и за минутите на терен.

Не знам зошто наеднаш почнавте да свршувате на Санчез, освен 2-3 блесоци сезонава не изигра АПСОЛУНО НИШТО ПОДОБРО ОД ПЕДРО. Најдобар играч бил сезонава :tapp:[DOUBLEPOST=1400857268][/DOUBLEPOST]И само да надополнам, во врска со „го сметам како директен виновик за заминувањето на Ето, Ибра, Виља“.
Се мислам само дали ако Гвардиола го седнеше на клупа и не му ја дадеше слободата која му треба колку трофеи ќе ни донесеја копуциве кои чекаат топки од средината.

Последно уредено:
Ау Меси сега го избркал и Виља, а гледам Виља најдобар поединец е во Атлетико. Хах и таму не може да избори стандардно место во првите 11. Виља после повредата не беше тој Виља од претходно и нормално дека ќе биде продаден. За тоа говори и фактот што го продадоа толку евтино, само да се ослободат од него.

И да Меси е крив што Алексис има психолошки проблем, Меси е крив што Алексис ги полни гаќите.
Зошто тогаш Педро шутира во гол кога се наоѓа во позиција за шут, зошто Тељо истото го прави.
Нејмар не играл на неговата природна позиција, епа во Барса ја нема таа природна позиција!
Се трубеше дека Меси се скарал со Бартра и затоа Бартра немаше веќе да биде дел од првиот тим, а сега Бартра ни е штопер на кој се надеваме дека ќе биде стубот на одбраната. Како може да го дозволи тоа Меси чим се скарал со него и чим Меси одлучувал за трансферите!?

Ето не си отиде поради Меси, бидејќи место Ето дојде исто така класична 9-ка, Ибрахимовиќ. Ибра си замина поради тоа што имаше проблеми со Пеп, а и реално која будала би играл друг играч на таа позиција, тактиката на Пеп се темелеше на таа лажна деветка, таа лажна деветка која донесе 14 трофеи за 4 години. Ама не, не чини тоа...кој ги ебе трофеите.

На Алексис му простивте 2 очајни сезони, со надеж дека ќе го биде и ете сезонава успеа да даде повеќе голови од претходно и готово он бил најдобриот играч сезонава, е затоа што Алексис ни беше најдобриот играч сезонава останавме со ZERO TITOLI!
На Меси не може да му се заборави една да речеме слаба сезона иако беше повреден 2-3 месеци, а тој ни донесе најмногу трофеи од било кој играч. Ау мајката што фанови бе сме ние.
Ете ќе има ремонт на тимот и да видиме како ќе игра Меси и другите.

А Меси не покажал лидерски атрибути...а убаво ви беше кога на финалињата на ЛШ даваше голови а, убаво ви беше кога го бушеше Реал (иако и сезонава со слаба сезона им даде хет-трик).

Море ако дојде до тоа, иако не е тоа работата, Меси или Алексис ќе кажам нека оди у пм Алексис!
Свесни ли сте бе колку долго го чекавме Алексис да покаже нешто, јас го бранев, велев ќе го бидне и ете сезонава му тргна малце и готово он бил најдобар!

Сега да кажам за моменталната ситуација, да не испадне дека го хејтам Санчез и јас сакам Педро да си оди наместо него, но нас никој не не прашува кој си оди а кој доаѓа.
Исто сакам и Дани да остане уште една сезона, ама изгледа Луис Енрике дал зелено светло за Квадрадо.
Штопери ќе донесат, а мислам дека прв ќе биде Бенатиа, а другиот си мислам дека ќе биде некој помлад, Лапорт можеби. Маскерано ќе игра во средниот ред следната сезона.

Стварно не гледам зошто Коке би преминал во Барса иако јас би сакал лично. Во моментов го живее неговиот сон со Атлетико..Игра за шампионот на Шпанија, а многу веројатно според мене и за идниот шампион на Европа...Ваков Атлетико ќе биде конкурентен уште минимум 2 сезони и ќе биде во врвот на европскиот фудбал..Во моментов сме само поголемо име од Атлетико ништо повеќе

Не можеш да знаеш како Атлетико ќе игра следната сезона. Во сериозни долгови се затоа и секоја година продаваат по еден голем играч.

Оваа година Диего Коста скоро сигурно си оди, се збореше дека и Арда Туран ќе си оди. Плус Челзи може слободно да им го земе Куртоа заради ситуацијата со договорот и многу други големи клубови може да понудат добри пари за некои од другите играчи.

Атлетико може да се распродаде у рок од 15 минути после финалето, особено ако победат, и ние ќе сме глупи ако не пробаме да извлечеме нешто од тоа. Особено затоа што е веќе јавна тајна дека имаме прва опција за Коке како дел од договорот за трансфер на Виља лани.

Не сум на ниедна страна ама Барселона е Барселона, не е Меси! Без секој се може. И Ривалдо си замина, и Роналдо, и Роналдињо... И Меси ќе си оди кад-тад. Признавам, Меси за мене е Бог на фудбалот, најдобар на сите времиње, треба да е над сите, ама не да биде страв и трепет у клубот. Yes дека медеумите ги прават поголеми ама се чувствува дека и он се курчи помалку. Сезонава нема истрчано како Санчез на 5 утакмици, цело време е со мислите на Светско. Колку сакате браните го али ради него играме ваков фудбал моментално. Да имавме класична 9ка друго ќе беше. Он освои 14 трофеи за 4 години, ама годинава ради него останавме со курот во раце. Уште е број еден, сеуште може со еден потег да ја реши утакмицата, ама екипите не научиа (го научиа) и прават посебни формации за нас, затоа и неможеме да дадеме гол. Беѓе тоа што беше, мора да се најде друго решение, вака џабе удараме со главата у ѕид. Ја сум Педро да си замине место Санчез, ама незнам управата дали е за тоа. Како и да е, Меси треба да го слуша Енрике сезонава и он што бара од него тоа да го прави, па макар и лев бек да го стаи, инаку ќе биде иста сезонава како оваа што помина.

Околу трансферите, само позитивни работи слушам.
Barcelona želi u svoje redove dovesti veznjaka Atletico Madrida Kokea. On ima otkupnu klauzulu od 60 miliona, ali se u klubu nadaju da će ga uspjeti dovesti za 40 miliona.
Benatia (Roma): "Klubovi poput Barçe, Bayerna, Manchester Cityja su san svakog igrača. Moj agent se bavi tim stvarima, mislim da ćemo uskoro imati neke novosti.
Luis Enrique je dao zeleno svjetlo upravi u pokušaju da na Nou Camp dovedu igrača Fiorentine Cuadrada.
Mundo Deportivo donosi imena četiri igrača kao moguća pojačanja u napadu: Reus (Dortmund), Suarez (Liverpool), Llorente (Juventus) i Mandžukić (Bayern).

Знам дека се новинарски глупости и си правам филмчиња ама Меси - Суарез - Нејмар:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::drk::drk::drk::drk::drk:

Тер
Алвеш - Пиќе - Бенетија - Алба
Коке - Бускетс - Иниеста
Меси - Суарез - Нејмар

Кога веќе праиме филмови. :vozbud:

Real Sociedad goalkeeper Claudio Bravo (31) is Barcelona's first option to be the second goalkeeper they sign this summer. [md]

Одлично , изгледа сфатија дека и вториот голман треба да биде квалитетен (y) , а не Пинто толку години го чуваа за втор голман.

Нека се гони Давид Луиз..се знаеше дека ќе ги избере парите. Само лудаци како ПСЖ може да даваат по 50м за дефанзивец. Добар беше за нас да..но како велат, секое зло за некое добро..Мислам дека ќе најдеме соодветна солуција..

Што ти е крив Давид Луиз, клубовите се договориле.

Има многу многу подобри солуции од Давид Луиз, подобро што не го земавме .... Хумелс, Бенетија, Лапорте, Компани.... се многу подобра варијанта од Давид Луиз ....

Ајде сега да си го земиме Маркињос, одлична шанса. Пујол на Зубизарета му рекол за трансферот за стопер - Нека биде брз, многу брз. На Пике му треба играч како Маркињос до него и уште еден после нека купат од типот Бенатија или Лапорт, ќе се изнарадувам.

Ван Гал со најпримерните ученици кои успеале да крадат нешто од занаетот :D

BoY2w-MCIAA1HoI.jpg:large

Клаудио Браво од Сосиедад ќе сме го земале. !ГОЛМАНИШТЕ! Мислам дека Тер Штеген ќе треба да се помачи за прв голман вака, Клаудио Браво е најдобриот голман според мене кога се работи за играњето со нога, комотно можи да ни игра плејмејкер, ја имаме и замената за Чави.[DOUBLEPOST=1400929393][/DOUBLEPOST]Уметност, ова е нашиот стил, со сите трансфери летово не смее да се заборави ова. Посебно ми се мили деловите од Ел Класикото што заврши 5-0.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom