Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
тељо мудоњата :D
dudes-got-bigger-balls-than-randy-marsh-7216-1332018243-4.jpg

Ретардирана работа. Се веат бели знамиња(на резултат 0-1), ама после постигнувањето гол се е тоа заборавено. Не се прави вака ова.

Welcome to Camp Nou where the era's end and start in every 20 minutes.

BlsyUOjCMAAUYGF.jpg

^
Немаше некое посебно ВЕЕЊЕ на бели знамиња,стотина навивачи ако беа.Повеќето од публиката не ни знаат што значи тоа :)

Изборот се стесна на Валверде и Луис Енрике.. :facepalm: Верувам дека ќе биде истата приказна со Тата..Освен тоа Енрике не бил посакуван од страна на играчите минатата сезона кога останавме без Тито..Рибата смрди од главата..ако не се смени управата во кратко време, голем песимист сум...

Валверде е тренериште, има став човекот. Игра иста игра како Барса, со пресинк. Ама финтата е што, ако дојде он управата ќе бира играчи и ќе му кажува кој да играат, а не самиот тој да одлучува. Ако дојде и има слобода сигурен сум дека следната сезона ќе иаме резултати.

Се што би донело моменталната управа ти е = Тата.
Така да прво избори-ново раководство-тренер и играчи.

Далеку од тоа дека ги оспорувам како квалитети, сигурно секој на свој начин има познавање од фудбалот. Но, нас ни треба не само стручњак туку и личност, цврст став. Личност што ќе ја натера управата да работи во корист на тимот.Да го натера Бартомеу да ги наполни гаќите.. Ако ги погледнеме некои од врвните тренери на денешницата..Клоп, Пеп, Мурињо, сите имаат одврзани раце за трансфери и никој не се меша во нивните планови. Кога почна управата да се меша во работата на Пеп, а и на Мурињо тие ги напуштија најголемите клубови во светот без око да им трепне. За тоа треба да се има многу храброст и cojones. Тоа за жал го немаше ни кај Тито, ни кај Тата, а не го гледам кај ниеден од овие..затоа и водат тимови од некоја втора класа ако може да се каже така, со должна почит секако..

Јас повеќе би прифатил да остане Тата, а да си замине управата отколку да остане истата управа и да назначат тренер по нивна мерка.
Денеска, мегафонот на управата, весникот Спорт пишува дека Руди Гарсија од Рома може да биде наследник на Тата.

п.с.
Бартомеу и Блатер ќе имаат средба на 6 мај, во врска со казната од ФИФА.

Гарсија, Енрике, Валверде, Клоп, дедо ми, професорот ми по физичко од основно...кој е следен на списокот кандидати?

Клоп ги одби и Барса и Манчестер.Ј, така да ништо од тоа, потег кој беше пуштен за да не падне вината за поразите на раководството.
Него најдов една слика од времето на Пеп. Ете го тоа што треба Тата да го научи како средината има простор без Фабре, а како он со него ја гуши.
Bl0ZYWtCEAAyY1h.jpg

коа го гледам составот на челзи, си викам вака требаше ние да играме:

.....................пинто.............................
монтоја....барта...пујол....алба
адирано....бускетс....сонг....маскерано
...........алвес......
..............................меси...........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom