Од овие кој и да дојдат четворица топ ќе биде. Само уште милам дека Тата сака да го игра Меси на крило ама на овој не му е по кејф... Ако дојде класична деветка (читај Агуеро) ваљда ќе мора да оди на крило, за доброто на клубот. Исто и пример Перси. А ако дојде Милер пак ќе си игра лажна деветка, а Милер десно со тоа што у тек на утакмицата ќе си ги мнуваат местата.
Е сеа, незнам што значи ова плавово Si SEVA али ваљда можно е да заминат, па така ако си оди Маскерано ќе треба 2 нови стопери, ја сум за Луиз и Мангала. Алвеш не сакам да си замине, боље Монтоја пошо Алвеш има уште добри 2-3 години па и повеќе у него. Реално овој Куадрадо го нем загледано, а Ѕунига не ми се глеа лош плус може да игра и лев бек.
Од Санчез и Пдро стварно незнам кој сакам да си оди. Кога го гледам Педро у репрезентација не сакам, а у клуб некако послаб ми е и Санчез некако повеќе се труди од него.
Околу Видал, незнам колку е паметно да се донсе пошо ваљда е планиран за местото на Бускетс, а ако дојде он сигурно ќе си замине Сонг и сигурно пак ќе биде лош трансфер исто како и Сонг пошо пред Бускетс да игра нема шанси.
Единствена логика ми е да игра 4-2-3-1 ама и тогаш ти е исти кур, ќе нема место за двајца од Иниеста, Фабрегас и Чави. Значи доведување на класа игра од средината пред да се пензионира Чави не е препорачливо пошо нема да се изнаигра. А Чави изгледа не планира да се пензионира у брзо време пошо скоро имаше изјава дека сака повеќе да игра. Така да Рафиња да си се врати и да си добива шанса другата година ќе биде најдобро и секако да си оди С. Роберто ќе биде најпаметно, а тие пари да се искористат за втор дефанзивец.
Иначе Реина можеме да го земеме на лето за многу евтино, а за замена на Тер ќе бид повеќе од добар. Пинто е стар и немож веќе, најпаметно ќе му биде и на него како Пујол, или да си замине или да си стави крај на кариерата.
Ја вака би сакал да изгледа составот:
Голмани: Тер Штенген, Реина
Одбрана: Алвеш, Ѕунига, Пиќе, Бартра, Луиз, Мангала, Адриано. Алба
Средина: Бускетс, Сонг, Иниеста, Фабрегас, Чави(Видал), Рафиња
Напад: Санчез, Меси, Агуеро/Милер, Нејмар, Тељо, Делофеу