Добар меч изиграа.
Одбраната се знае дека не ни е стабилна, вечерва пак го покажаа тоа иако не примивме гол сепак несигурно делуваа, а и Сити толку напаѓаше. Дани изигра одлично, ме изнервира што зеде картон, не можам да смислам како ќе играме со Монтоја ако во понатамошните фази биде суспендиран поради жолти картони. Тешко дека ќе најдеме негова замена кога ќе си замине, едноставно игра како да е дете од Ла Масија. Алба исто така беше одличен во дефанзива, а играше и поповлечено.
Средниот ред многу добар, Бускетс конечно на ниво, сепак не на тоа ниво на кое сме научени да го видиме ама добар беше, Чави позитивно ме изненади т.е покажа дека кога е одморен има уште фудбал во него. Иниеста влезе во форма и вечерва нон-стоп беше закана за одбраната на англичаните. Фабрегас немаше толку добар натпревар, но сепак солиден беше.
Меси добар беше, изнуди пенал, го даде пеналот, се враќаше назад да прими топка и да покрие, правеше пресинг во одредени периоди од играта, што значи добар беше.
Алексис покриваше позади, дечкото има одлично Workrate, ама вечерва во офанзива беше очаен. Нејмар добар, одлично се вклопени со Меси иако многу малце имаат играно заедно, ама мора да го среди физичкиот дел, ептен е лесен.
Ќе ми беше жал да не го дадовме вториот гол, под такви околности кога можевме да дадеме најмалку уште еден.
На реваншот треба да се изигра мирно, Сити сигурно ќе нападне со сите сили, мора смирено да ги напаѓаме и да ги казниме што е можно порано бидејќи сигурно ќе оставаат многу простор позади.
Тата покажа дека знае што прави, го надигра Пелегрини. А и играта беше поразлична од порано, имаше повеќе директни додавања, одбрана со повеќе играчи во нашиот дел од теренот, потоа ја умртви играта со смирени додавања што значеше чување на резултатот.