Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Станувајте бе ајде, СМОТРА!

2014-01-11_VIAJE_MADRID_34.v1389441641.JPG

:vozbud:

Значи ако се оди како досега тогаш на Камп Ноу во последно коло ќе се решава за титула против Атлетико.
Лошо ќе биде ако е така, јес да има време уште една цела полусезона, ама сепак, последна утакмица помеѓу првиот и вториот ќе мора до тогаш се да завршиме.
Ама прво вечерва Меси и Нејмар треба да објаснат неколку работи.

Нема да го држи ова темпо Атлетико уште долго време , инаку да се решава шампионот во последно коло директно со Атлетико не е лошо , лошо е ако од тој натпревар ни зависи титула а во конкуренција е Реал.

Што е овој ужас што го прогнозира ЕлМундо, се молам МаСмече да не е во прв тим иако не игра толку лошо во последно време.

Зошто Нејмар не е во прва постава има некој нешто прочитано ?

atletico-barca-noche-de-campeones_54399009143.html
Previa-Atletico-Barca_54399012773_54115221154_600_396.jpg

Нејмар имал проблеми со стомакот и не тренирал, вчера се вратил на тренинг. За Меси знаеме, освен тоа Педро и Алексис се во одлична форма исто и Фабрегас е добар.

Не ми е страв од формата на Атлетико колку што ми е страв од валканата игра која ја гледавме во суперкупот.. Ако удираат пак така, не би го ставил Меси прва постава. инаку на сите позиции сме подобри од нив. Нападот до денес функционираше одлично, одбраната зачудувачки подобро од она што очекувам. Треба да играме претпазливо и да ја чекаме нашата шанса, ако ги отвориме брзо очекувам спектакуларен натпревар, а ако не мислам дека може да биде и нерешено.. Повторно го има тој глад за победа...чувтвувате..?.Кога Меси е сит и целиот тим изгледа сито, безнадежно, дај Боже тие денови да се минато. Во секој случај одиме на победа и ништо друго!!

Доста се добри физички. Во суперкупот до 70 мин трчаа како коњи. Чоло добро кондиционо ги има спремено. Најверојатно пак ќе одат на пресинг. Со оваа одбрана нашава само да ги издржиме првите 10-15 мин. Не знам што е со тактиката на Тата, тешко се толкува.:sneaky: Најверојатно ќе ги гледаме Меси и Нејмар во второ освен ако не изненади. Имаме топ форма кај Санчез, Педро и Фабре. Тата направи тимов да не зависи од Меси, што е добро. Ќе биде тешка но очекувам три бода. :)

Messi i Nejmar nema da bidat u prva postava,loso e ova...Kolku i da se vo forma Sancez i Pedro,ova e Atletiko !Plus i Fabre kako lazna devetka,nema da se vide od nego ni traga...Ocekuvam nereseno...

Ќе биде многу тешка утакмица вечерва, искрено јас би бил задоволен и со бод.. иначе ова може е и добра одлука што Меси нема да биде во стартниот состав зашто сите знаеме како играа Атлетико во купот,а Меси само што се врати од повреда и подобро е да биде на клупа на овој меч... горе доле тој е составот,само ме плаши малце одбрана кога ќе ги видам заедно Пиќе и Маскерано, но ако изиграме добро во одбраната и не направат некој кикс како што знаат Пиќе и Маскерано, не би требало да имаме големи проблеми, се надевам дека нападот добро ќе си ја заврши работата.. Идеме на победа вечерва Visca El BARCA :vozbud:

Си игра играчки и Тата со составов ама ајде...
Barça’s starting XI: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Cesc and Alexis

баш сакав да видам барем еден од нив во стартна постава...да издржиме само дури да влезат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom