Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
23h3xgj.jpg

Валдес пева па растура, честитки и за Педро за трите комада, др што да се каже каша попара одбрана кога само ке се свестат незнам.

Што му е на Валдес:pos: Инаку не знам дали приметивте нема веќе подавање од голманот до некој играч од одбраната, сите топки ги шутираше накај напаѓачите.

Не знам што да мислам за промениве на Тата. Премногу е рано да се каже што ќе испадне од нив.

Моментално играме многу лошо како тим, ама па веќе го нема тоа пимплање на топката од по 2 саата околу шеснаесетникот без обид за шут.

Ако успее да ги уигра за вториот дел од сезоната ќе биде јако да се гледа. Сега за сега е интересно да се гледа како се вадиме на индивидуални мајстории од Меси, Нејмар и Цеск.

Нејмар кога-тогаш ќе почне да дава голови. Дечкото игра феноменално.

Што му е на Валдес:pos: Инаку не знам дали приметивте нема веќе подавање од голманот до некој играч од одбраната, сите топки ги шутираше накај напаѓачите.

Martino: "Many long balls Valdes? Rayo press high, pitch is small, so short passes are difficult. In these games, you have to win 2nd ball."
--- надополнето: 21 септември 2013 во 22:34 ---
316 утакмици со ред посед на топка.
1235950_654459051245633_876159055_n.png

Сакавте да го менувате поседот на топка за ефикасност и зголемен број на шутеви кон гол? Тата го има решението :D

Инаку незнаеме што ќе биде од сево ова, поради тоа што сеуште се игра воведниот дел од сезоната. Мислам дека тактикава со контра напади ќе се имплементира на потешки гостувања и на како што изјавил Тата мали стадиони, каде што кратките пасови немаат таква ефикасност кон играта, затоа што сме гледале ситуации каде што имаме посед над 80% и противникот од еден шут има постигнато гол.

Сеуште незнам дали сакам да ја гледам Барса во такво издание, али на сите ни е јасно дека неможеме вечно да тераме со 60% посед на топка и доминација на секој дел од теренот а без резултат или пак чиста шанса за гол.

Ја гледам Барса, како да гледам некоја екипа од Аргентинското првенство..Играта полека се менува,изгубивме од атрактивноста, тоа е факт! Но, колку беше атрактивно безидејното кружење и пасовите до бескрај...? Не верувам дека туку така ќе се откажеме од тики така, и далеку од тоа дека заборавиле да го играат тој стил, но тој стил веќе е непродуктивен..сите екипи имаат резервен план..Мислам дека се е дозволено во интерес на резултатот, па и менувањето донекаде на стилот. Треба да разбереме, цели 5 долги сезони се очекува максимум од истите играчи, верувајте да беа роботи до сега ќе откажеа..Затоа се радувам на секој добиен натпревар, и не си поставувам некои високи цели..Тимот не е во фаза кога треба да се докажува тога го направија одамна, на индивидуален и на тимски план..Сето она што би го освоиле само би ја направила приказната за Барса уште пограндиозна..Ме радува формата на Фабрегас, некако поконкретен е, за разлика од оние моменти кога играше полошо од аматер. Ме радува и ротирањето на играчите. Ова подоцна ќе се покаже како многу добар избор..Тата на секој натпревар има различен приод, кон секој противник има различна тактика, и лесно се прилагодува на сите услови, нешто што тешко одеше кај Тито..Тоа е она што очајно му треба на оваа екипа

Мене ми е супер ова, за ова зборувам јас 2 сезони веќе. Се надевам не е само кратка епизода. Не можам да гледам јалови дудлања 90 минути, подобро 20% посед со 4 гола отколку 90% посед без шанса. Не е глуп Тата, можда мутаво изгледа ама си знае занаетот.

Ја гледам Барса, како да гледам некоја екипа од Аргентинското првенство..Играта полека се менува,изгубивме од атрактивноста, тоа е факт! Но, колку беше атрактивно безидејното кружење и пасовите до бескрај...? Не верувам дека туку така ќе се откажеме од тики така, и далеку од тоа дека заборавиле да го играат тој стил, но тој стил веќе е непродуктивен..сите екипи имаат резервен план..Мислам дека се е дозволено во интерес на резултатот, па и менувањето донекаде на стилот. Треба да разбереме, цели 5 долги сезони се очекува максимум од истите играчи, верувајте да беа роботи до сега ќе откажеа..Затоа се радувам на секој добиен натпревар, и не си поставувам некои високи цели..Тимот не е во фаза кога треба да се докажува тога го направија одамна, на индивидуален и на тимски план..Сето она што би го освоиле само би ја направила приказната за Барса уште пограндиозна..Ме радува формата на Фабрегас, некако поконкретен е, за разлика од оние моменти кога играше полошо од аматер. Ме радува и ротирањето на играчите. Ова подоцна ќе се покаже како многу добар избор..Тата на секој натпревар има различен приод, кон секој противник има различна тактика, и лесно се прилагодува на сите услови, нешто што тешко одеше кај Тито..Тоа е она што очајно му треба на оваа екипа

Изгледа одамна не си гледал Аргентинско....;)
Ги гледам скоро секоја втора вечер, во играта можеби наликува, ама по 3-4 гола од една екипа во Аргентинско е мноооооогу ретка ствар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom