Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Абидал изјавил дека Барса не му давале плата додека бил болен... Росел гаду!

Абидал изјавил дека Барса не му давале плата додека бил болен... Росел гаду!

Barcelona issue statement regarding a misinterpreted quote by Abidal, in which both parties confirm that the club fulfilled all obligations.
--- надополнето: 6 септември 2013 во 23:17 ---
Човек ќе помисли дека едвај 300 евра месечно зема во ПСЖ, па нашите му нуделе 150, па он има семејство кое треба да го храни не може така! :pos:

Thiago Silva otkrio zašto je dva puta odbio Barcelonu

Štoper Paris Saint-Germaina, Thiago Silva, je priznao da je bilo jako teško odbiti Barcelonu dva puta, a isto tako je otkrio razlog zbog kojeg je odbio da se pridruži ovom slavnom klubu.
Ovaj Brazilac je zadnja dva ljeta bio povezivan sa prelaskom u redove katalonskog kluba, ali se na kraju ipak odlučio za francusku prijestolnicu. U intervjuu za The Guardian je priznao da je Barçu odbio isključivo iz financijskih razloga.
- Bilo je teško dva puta reći 'NE' Barceloni. Nije uopće tajna da se divim tom klubu još od malih nogu i oduvijek mi je bila želja igrati za Barcelonu. Ali život se sastoji od teških odluka, koje ponekad ne idu u prilog onome o čemu sanjamo. Čujem da ljudi govore da razmišljam samo o novcu, ali oni zaboravljaju da svi mi imamo obitelji koje je potrebno hraniti.
- Zašto bih ja trebao prihvatiti manja primanja da bih igrao za Barcelonu? Zašto su igrači ti koji trebaju sami sebe žrtvovati? Osim toga, PSG mi je pružio priliku za novi izazov i mislim da ovaj klub ide pravim putem.
Tako je Thiago Silva otklonio bilo kakvu sumnju po pitanju razloga zbog čega već drugo ljeto uzastopno odbija postati član svlačionice kluba sa Camp Noua.

Не ми се верува ваква гнаса да испадна Абидал.. да не е некое вадење од контекст од новинари во прашање? Или има снимка?

Не ми се верува ваква гнаса да испадна Абидал.. да не е некое вадење од контекст од новинари во прашање? Или има снимка?

Како што напиша и Toni, Абидал и Барса ги демантирале изјавите.

Сега прочитав дека договорот на Монтоја истекувал во 2014. Росел треба да се убие ако не му го продолжи договорот

Сега прочитав дека договорот на Монтоја истекувал во 2014. Росел треба да се убие ако не му го продолжи договорот

Демек ако му го продолжи договорот, не треба да се убие?

Не ми се верува дека Барса не му плаќала на Абидал додека бил болен. Причината поради која не му беше продолжен договорот беше здравствената состојба. Барса сметала на него 90 мин а тој според медицинските извештаи не можел да даде толку. Иако не се согласувам со одлуката на Росељ и компанија, мислам дека за измена во одбрана беше добро решение во ротација.

Една слика, милион зборови:
barselona-gi-demantira-teshkite-obvinuvanja-na-abidal-148726.jpg

Пујол и неговата девојка очекуваат принова. Капитенот ќе добие син кон крајот на Јануари. :)
Карлес им се придружува на Меси, Фабрегас, Пике, Пинто и Педро, кои станаа татковци пред некое време.

Нејмар(21) веќе 2 години има син, а капитенот на полни 35 ќе добие син. :D

Пујол и неговата девојка очекуваат принова. Капитенот ќе добие син кон крајот на Јануари. :)
Карлес им се придружува на Меси, Фабрегас, Пике, Пинто и Педро, кои станаа татковци пред некое време.

Абе Нејмар порано си ја фатил работата, за 3то дете да добие бонус :)

respect за bachelor-ot, тежок clubber е Пујол :icon_lol:

Имаме нов спонзор. United Arab Bank од Обединетите Арапски Емирати до 2016та потпишале.

Имаме нов спонзор. United Arab Bank од Обединетите Арапски Емирати до 2016та потпишале.
Само вака можеме да го реновираме стадионот или да правиме нов. Изгледа умре овој проект (не ми беше по кеф) ама подобро нешто одколку ова сега

Јавете му на Нејмар да престане да прави мајмун од Пепе, ако е можно...
Уште непочнато Ел Класико овие се држат за гуша...

Иначе, лошо изгледа ова со out of form Иниеста и Чави... Прееска со Шпанија имаа "страшен" перформанс...
Фабрегас исто... Педро многу солидно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom