Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали е ова точно и дали се серизони со понудава : Barcelona made "18M plus a friendly" bid for Santos forward NeymarНа Барса не им се дава повеќе од 20 милиони зошто има уште само една година од договорот.
Од 80-90 милиони на 20 милиони се спушти ценава.Епа ако се будали нека даваат 100 милиони за напувани ѕвезди...
Па види има логика. Договорот му трае уште една година.Не знам дали е ова точно и дали се серизони со понудава : Barcelona made "18M plus a friendly" bid for Santos forward Neymar
Ако не сака да замине некаде нема да замине па ако сакаат Реал или било кој и миљарда да дадат. Повеќе од јасно е дека сака да игра за Барса заедно со Меси и тоа е предноста кај Барса и тоа го свати на време управата и нема да лупаат пари без врска. Ако сакаат следната година сам да си замине без пари, тогаш нека не го пуштаат. Се шпекулира дека Барса сакала да даде само 21 милион, ама мислам дека ке иде уште малку горе и нема дадат повеќе од 27-28 за непроверен играч у Европа и пред се млад. Познавајќи го Росељ мислам дека ќе се исченка за помалку од 30 или без пари следната годинапатем тие 18 милиони + 3 пријателски (шо е ова??) е за 45 % од договорот на Неимар. Толку поседува Сантос од Наимар.
Другите 55% ги имаат други компании (third party companies). Е за тие 55% треба да се фрлат многу многу пари.
Реал понудил 120 мил евра за 100%, а Барса 18 мил евра за поевтините 45%.
Патем останатите 55% се многу поскапи и многу поважни...
тие third party companies можат да решат многу работи. Поради нив Хулк и Витсел заминаа во Зенит. Еве и Фалкао во Монако.
Кој ќе им понуди повеќе пари за тие 55% таму Неимар ќе замини, а не тој кај што сака.
значи 18 милиони се за 45%, останатите им припаѓаат на разни компании.Ако не сака да замине некаде нема да замине па ако сакаат Реал или било кој и миљарда да дадат. Повеќе од јасно е дека сака да игра за Барса заедно со Меси и тоа е предноста кај Барса и тоа го свати на време управата и нема да лупаат пари без врска. Ако сакаат следната година сам да си замине без пари, тогаш нека не го пуштаат. Се шпекулира дека Барса сакала да даде само 21 милион, ама мислам дека ке иде уште малку горе и нема дадат повеќе од 27-28 за непроверен играч у Европа и пред се млад. Познавајќи го Росељ мислам дека ќе се исченка за помалку од 30 или без пари следната година