Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:
Цареви сме! Управата веќе е докажани циркузанти, ама почнува и Тито да забегува.

29 години, повеќе повреден отколку на терен, 45 милиони евриќи

vs.

24 години, во животна форма и во финале на ЛШ, 25 милиони евриќи.

Шо дроги му клават у џусот на овој?

Хумелс нема шанси да го земеме за 25 милиони. Igorcemk неколку пати пишуваше за ова.
Све е можно но размислете да беше обратно, за која цена би го дале? Нема клаузула а договор до 2017та, не знам што би ги натерало во клубот да го дадат воопшто.

Абе како и да е криво ми е да платат за Силва 45 милиони, имајќи го Хумелс кого можеме да го земеме сигурно за тие пари!

Убаво си кажа некој од вас момци дека и оваа сезона ќе играме со Маске и Сонг во одбрана. Овие по секоја цена сакаат да се глупираат. Нема поголем инает од Тито и Росељ. Едно време се смеевме на Реал кога Флорентино фрлаше милиони по играчи, сега исто и ние правиме. Со кој памет бе 45 милиони за Силва и тоа по секоја цена? Еве нека не е изборот Хумелс, за кој сите фанови на Барса во сите анкети во шпанските и каталонските весници го бараат, нека е друг. Која е оваа глупава политика. Немало до сега во Барса, тренер и управа која работи за лични наместо за клубски интереси. Страшно глупи луѓе во моментов има во овој клуб. Како никогаш до сега ги чекам изборите.

kako sto se trgnati ovie i za narednata sezona nema da imame dovolno igraci,ili ke imame visok igraci na nepotrebni pozicii kako godinava :)

Јас искрено не верувам дека го праваат ова бидејки се глупи , не се глупи , има некоја друга позадина сето ова.

Вака иде работата:

1. Росел пушта во медиумите дека Хумелс е договорен иако нема согласност со Тито.

2. Тито не сака да му наметнат играч дозволува да протечат информации дека не го сака Хумелс.

3. Цела јавност застанува зад Тито затоа што нели он е тренерот, а не ушљакот.

4. Муабетот дека Тито го сака Силва или никој друг е веројатно е почеток на обидот на Росел да ја сврти јавноста против Тито и да го купи Хумелс.

П.С.

Стварно не ми е јасно вие што сте за Хумелс да се донесе дали сте изгледале една цела утакмица со него. Јас го имам гледано едно десетина пати со Германија и Дортмунд,секогаш на важни натпревари и човекот е дудук. Секогаш има многу погрешни додавања, спор е, не игра ама баш ништо посебно со глава и од време на време прави големи киксови. Да не е Суботиќ одбраната на Дортмунд ќе биде на пола од тоа што е. Пиќе е подобар од него дури и во последните две години.

Од друга страна Силва е убедливо најдобриот бек во светот. Не знам дали има друг бек што толку добро ја чита играта, а во исто време е и многу брз и силен и одличен во воздух за да може да интервенира во случај на брза контра.

Ако може некој да ги врати Турам, Неста или Младини во топ форма тогаш не треба да е Силва прв избор ама вака нема што муабет да се прави дали вредел или не 45 милиони.

Абе нек си ебе матер Тито со Силва, демек овој некој страшен одбранбен. Направи име у Милан на сметка на Неста и го направија најјак. Уште па коа ќе ми текне дека веќе има 29 год.

Силва кој секоја втора утакмица ја пропушта ради повреда, ќе го купувале за 45 милиони. Океееееееееееј.

Добро е намалиле денеска малку со дрогата. Тито сакал Валдес да остане до крај, но Валдес им рекол дека на крај на сезонава си оди, наводно веќе си нашол и клуб. Спорт објавуа дека Тер Штеген е најсериозното име за наследник.
Се збори низ весниците дека ПСЖ не го пуштале Силва. Од срце посакувам да не му се оствари желбата на Тито и да му пропадне идејата.

Ter Stegen, the most convincing
The club has very good reports of this porter 1'90 m. high born in Mönchengladbach (Germany) on April 20, 1992, just a month before the Wembley Barça got their first European Cup.'s a goalkeeper with very great reflexes, which goes very well in the air and lateral centers thanks to its great power jump. All this is completed with a good ability to get the ball played from behind and give oxygen to their defenses.
The only problem is the lack of logic in a player experience of just 21 years and only has two seasons competing at the highest level-debuted with Borussia Monchengladbach on April 10, 2011 to Cologne. Despite this, the accolades have continued to rain down on Ter Stegen since settled in goal for his team throughout his life. "Ter Stegen is as good as Neuer.'s A great keeper," he said at the time a myth as 'Sepp' Maier.

Дај бе не заебавајте, Хумелс не е достојна споредба за Т.Силва, додај на тоа и 15 милиони плус, пак Т.Силва е подобра опција. Верувам дека забушавал во ПСЖ со повреди и се, ама пред се поради немање мотивација. Против нас изигра предобро. Кога се даваат веќе тие суми на пари зошто да не го земиме најдобриот? Сигурно лежат 3-4 топ сезони во него. Техника, сила, брзина, скок, авторитет..

Вака иде работата:

1. Росел пушта во медиумите дека Хумелс е договорен иако нема согласност со Тито.

2. Тито не сака да му наметнат играч дозволува да протечат информации дека не го сака Хумелс.

3. Цела јавност застанува зад Тито затоа што нели он е тренерот, а не ушљакот.

4. Муабетот дека Тито го сака Силва или никој друг е веројатно е почеток на обидот на Росел да ја сврти јавноста против Тито и да го купи Хумелс.

П.С.

Стварно не ми е јасно вие што сте за Хумелс да се донесе дали сте изгледале една цела утакмица со него. Јас го имам гледано едно десетина пати со Германија и Дортмунд,секогаш на важни натпревари и човекот е дудук. Секогаш има многу погрешни додавања, спор е, не игра ама баш ништо посебно со глава и од време на време прави големи киксови. Да не е Суботиќ одбраната на Дортмунд ќе биде на пола од тоа што е. Пиќе е подобар од него дури и во последните две години.

Од друга страна Силва е убедливо најдобриот бек во светот. Не знам дали има друг бек што толку добро ја чита играта, а во исто време е и многу брз и силен и одличен во воздух за да може да интервенира во случај на брза контра.

Ако може некој да ги врати Турам, Неста или Младини во топ форма тогаш не треба да е Силва прв избор ама вака нема што муабет да се прави дали вредел или не 45 милиони.
Росељ не го наметна Хумелс. Хумелс дојде од анкетите кои ги прави Радио Каталуња. Ако во Мадрид репер за носење на играч се анкетите на Марка, во Барса тоа е Радио Каталуња. Тито е запнат по Силва по секоја цена, дури и да не му се оствари желбата, оди на тој ризик да останеме без штопер и следната сезона. Разликата помеѓу Хумелс и Силва е следнава.
Силва е топ штопер, но годините го газат, решение е за неколку сезони, има мака со повреди и е прескап за буџетот.
Хумелс е млад, решение е за долг рок и затварање на штопер позицијата за многу сезони, има потенцијал, добар е, може во Барса покрај Пујол и Пике да се развива. Добар е за високите дуели, кога ни играат со нафрлање кон играч. Добар е за корна. Добар е зошто знае да даде супер пас кон крила (замисли ги пасовите кон Тељо, Санчез или Педро)
Не дека го потценуваме Силва, таман работа но во Хумелс гледаме подобро решение. :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom