Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ревиста е најдобрата емисија за шпанско, не бев дома да гледам одеше од 7 на SkySports ама ја има на торенти ке ја симнам.

Гилем е најреномираниот новинар пак за Шпанско (се молам тоа што го кажал да не е точно) го сметам Реина за поголем кловн и од Валдес, ако се прашувам јас би земал некој помлад голман кој има одличен потенцијал и вака и онака ние сме навикнати голманот да е речиси небитна алка во тимот.

Што се однесува до Пујол, доколку се донесат адекватни замени и јас сум за тоа да си оди друго решение не гледам. Сигурно тој нема да прифати да биде резерва а и 35 години има. Тие одлуки се тешки но за тоа зимаат пари лугето во управата и треба да ги донесат !

944575_607754995915652_251266910_n.jpg

:pos:

Тука е проблемот, барем од она што го пишуваат весниците. Станува збор за спротивни барања. Она што го бара Тито не го сакаат Росељ и Зуби и обратно. И затоа работава е вака затегната. Немаат единство при трансферите. Ова само докажува дека Тито е слаб авторитет и не може да искочи на крај со овие двајца, ниту пак они со него.

Росел мисли дека може да прави што сака и дека Тито ќе биде послушник ама не му искача баш све по план. Цела година спорт.ес го дрват дека навивачите го сакаат Хумелс, Росел изјавува дека му се свиѓал еден германски фудбалер, анкетите покажувале дека Хумелс бил најдобар избор никој не го ни ебава што мисли Тито.... и одеднаш Мундо Депортиво, Марка и АС на насловна објавуваат дека Тито не го сака Хумелс.

Што значи дека Тито решил да се знае јавно што сака затоа што знае дека сите му веруваат и ќе застанат на негова страна. Како успеал тоа да го изведе толку суптилно не знам. Ништо чудно Лапорта да замешал прсти чисто за да го подебава Росел ( :cool:) . Битно Тито игра паметно.

П.С.

Еве и денеска само што излезе приказна дека Тијаго Силва не е на продажба и Маркињос станува сериозна опција, после 3/4 саата излегува информација од агентот на Силва дека Силва може да се донесе за 45 мил или Педро + кеш.

kako sto pisuvaat vesnicite skoro sigurno e deka reina ke go zameni valdes
ne mi se svigja mnogu reina,mislam deka najdobrite godini mu bea pred 4 5 godini,sega moze da se rece deka e na isto ramniste so valdes moze i beter:D

Како што пишува Ел Мундо може и ќе се остварат моите желби. Има стории дека Пујол ќе оди во Милан и дека Тер Штеген е близу до трансфер со Барца

Инаку во моментов на твитер се води војна против Росељ. Фановите се обединија под хаштагот #RosellDimisión и бараат да си даде оставка. Сето ова е поради информациите дека сака да го продава Пујол.

Па добро бе да му ебем матер, нормален е Росељ со изјавете ? Ќе го продава Пујол, една од најголемите легенде на Барселона и вистински капитен на тимот. Дај боже да се врати Лапорта, си беше убоо дур беше он, овој сеа почнал многу да се дрогира.

Инаку се поизвесно е доаѓањето на Реина на местото на Валдес, чиста утка! Реина не е некој многу појак од Валдес, Хандановиќ е 3 класе боље од него, ама ако! Тито почнал да ме нервира многу, се надевам ќе му дојде крајот летово и на него.

Па добро бе да му ебем матер, нормален е Росељ со изјавете ? Ќе го продава Пујол, една од најголемите легенде на Барселона и вистински капитен на тимот.
А зошто да не, последните 2 сезони не игра речиси ич а кога игра тоа е под нивото кое и е потребно на Барца. Според податоците до кои дојдов јас Пујол зима 110 000 фунти неделно а Иниеста 115 000. Сакаш да ми кажеш дека тоа се добро инвестирани пари. Или еве пример Абидал зема 85 000 фунти. Реков еднаш дека Барцелона не е социјално здружение тоа е професионален клуб.

Еве според Спорт ова се желбите на Тито

1367967776355.jpg

--- надополнето: 8 мај 2013 во 12:40 ---
Не знам зошто нема голман на сликата може планира да продолжи со Валдес, или пак со Пинто ;)

А зошто да не, последните 2 сезони не игра речиси ич а кога игра тоа е под нивото кое и е потребно на Барца. Според податоците до кои дојдов јас Пујол зима 110 000 фунти неделно а Иниеста 115 000. Сакаш да ми кажеш дека тоа се добро инвестирани пари. Или еве пример Абидал зема 85 000 фунти. Реков еднаш дека Барцелона не е социјално здружение тоа е професионален клуб.

А демек Барцелона нема паре за да го плати Пујол ? Работата дошла до тоа за да се дискутира околу платата од Пујол ? Па цел живот игра у Барселона, треба малку почит да му се даде. Макар и резерва на клупа да седи, свекако нема да игра уште долго време. Уште година две, ќе се пензионира. За толку има Барселона паре да го плати.

А демек Барцелона нема паре за да го плати Пујол ? Работата дошла до тоа за да се дискутира околу платата од Пујол ? Па цел живот игра у Барселона, треба малку почит да му се даде. Макар и резерва на клупа да седи, свекако нема да игра уште долго време. Уште година две, ќе се пензионира. За толку има Барселона паре да го плати.
Пишав претходно дека да доколку сака да биде резерва треба да се задржи ама доколку не се согласува на тоа треба да се бара друго решение. Гледаш дека последните сезони постојано е повреден не би сакал да дојдеме наредната сезона повторно во ситуација да играме со Адриано или еве како во случајот против Баерн во полуфинале со Бартра како стартер на таа позиција

Зошто ни е Гундоган, само Тито си знае ваљда....

Ај бе не заебавајте. Се смеевте кога Реал го шутна Раул. Истово сега пробуваат да го направат на Пујол. Од кога вчера го "бомбардираа" профилот на Росељ со барање за отказ дека третманот кон иконата на клубот е катастрофа, денеска Пујол искочи со статус на твитер да демантира се. Росељ е гомно и најлошото нешто што Барса го имала од нејзиното формирање. Без разлика дали Пујол е повреден, во лоша форма или не игра, доволно е само да биде дел од тимот, како мотиватор, човек кој има авторитет и влијание над играчите. Еден е капитенот, никад нема да има како него.
Пујол е ИКОНА на овој клуб, такви како Росељ доаѓаат и си одат, ама овој човек е ЛЕГЕНДА !!!
BJtEBgUCUAAF3mj.jpg

Абидал, Виља и еден од Педро/Санчез ќе си одат, а Нејмар, Силва и еден од Иско/Гундоган се најсаканите кандидати.

Само не ми е јасно што ќе ни се Гундоган и Иско? Освен за да го успорат развојот на Тијаго за ништо корисно не би можеле да ни се најдат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom