Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Улетувам како падобранец, али Hank Moody брат види го одразот на Роналдо, види го на Меси. Знам дека Роналдо е повисок и дека тоа е до некаде голем фактор, али денеска Роналдо рипна колку што е Меси висок. Така да..

Роналдо има одраз и скок колку просечен играч во NBA... забегавме од темава...

Улетувам како падобранец, али Hank Moody брат види го одразот на Роналдо, види го на Меси. Знам дека Роналдо е повисок и дека тоа е до некаде голем фактор, али денеска Роналдо рипна колку што е Меси висок. Така да..
Ја ставив сликата поради сличната позиција на голот. Факт е дека двата гола се различни, како што е факт и дека има добар одраз. Твитер досетка беше, секогаш се споредуваат ривали се.:)
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 11:31 ---
Не дека верувам туку се надевам да е вистина :)
Мислам дека е шпекулација зашто деновиве на твитер читам неколку имиња кои се вртат кои наводно или потпишале пред договор или Тито ги барал. Се додека не се врати од САД мислам дека име нема да има до крај на сезона.

Dortmund player Mats Hummels (24) is Barcelona's first centre back option. Vilanova has given his approval to try to sign him. [sport]

Ќе не убијат со вакви вести...ама мислам дека најдобра можна опција за во одбрана од Хумелс нема. Овој е играчот кој најдобро може да го замени капитенот!

Виља повторно во болница.... сеа мислам дека дефинитивно нема да игра против Гранада(n)

Роналдо има одраз и скок колку просечен играч во NBA... забегавме од темава...
Точно дека Роналдо има одличен одраз ама и поставувањето на евра и проценката на топката е како на ниво за македонската премиер (прва) лига. Инаку јас мислам дека голот на Меси против Ван Дер Сар е појак
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 13:29 ---
А овие вестиве за трансфер почнаа да излегуваат бидејќи Зубизарета се вратил од Америка и колку што прочитав за трансфери имаме 45м за наредната сезона веројатно плус она што ке се заработи од продажба на играчи

Виља повторно во болница.... сеа мислам дека дефинитивно нема да игра против Гранада(n)
На barcastuff пишуваше дека нема да игра против Гранада.

Инаку Пирес ја даде најмоќната фудбалска изјава во врска со Аби.

Robert Pires: "Eric Abidal is a role model, a warrior, an example for everyone. The day he returns, the Camp Nou will collapse."
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 14:36 ---
Не дека верувам туку се надевам да е вистина :)
Vom Bruch (agent Ter Stegen): "Pre-contract with Barcelona? That is absolute nonsense. We won't comment on every rumour out there" [spiegel]

Dortmund player Mats Hummels (24) is Barcelona's first centre back option. Vilanova has given his approval to try to sign him. [sport]

Ќе не убијат со вакви вести...ама мислам дека најдобра можна опција за во одбрана од Хумелс нема. Овој е играчот кој најдобро може да го замени капитенот!

Барселона веќе подолго време го има на листа што е сосема нормално, но шансите се многу ниски ова да се случи. Хумелс има договор до 2017та без клаузули и ќе биде екстремно скап ако воопшто го даде Дортмунд. Не верувам дека Барса ќе сака толку да даде.

Имаа супер шанса да го земат Т.Силва а оние го зедоа Сонг:tapp:,е сега нека свирнат на....ај сеа:mad:

На barcastuff пишуваше дека нема да игра против Гранада.

Инаку Пирес ја даде најмоќната фудбалска изјава во врска со Аби.

Robert Pires: "Eric Abidal is a role model, a warrior, an example for everyone. The day he returns, the Camp Nou will collapse."
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 14:36 ---

Vom Bruch (agent Ter Stegen): "Pre-contract with Barcelona? That is absolute nonsense. We won't comment on every rumour out there" [spiegel]

Абе и да има пред договор нема да кажуваат дека потпишале.
Иначе читав дека и од клубот ги демантирале овие вести. Сепак се надевам дека Тер-Штеген ќе ни биде следниот гардијан на голот!

Ај да се вметнам и јас тука.
Прва глупо е воопшто да правиме споредба на играта со глава на Меси и Роналдо. Јасно е кој подобар играч со глава, рамниме човек од метро и девеесет со човек од метро и шеесет. Е сега вчерашниот скок на Роналдо беше стварно страшен, има на моменти одраз на кој што и НБА кошаркар може да му позавиди. Ама вчера одма кажав дека и Евра воопшто не се помачи да рипне, не дека ќе рипнеше колку Роналдо, ама доста ќе беше ако му засметаше и ако барем малку му го скриеше аголот за шут.
Е сега споредбава за кој гол е поубав пак ми е малку мутава.
Ако одиме по одраз и елегантност тогаш дефинитивно Роналдо.
Ако одиме по логика дека Меси со метро и шеесет дава гол со глава против Ван дер Сар и тоа со лоб во финале на ЛШ, a топката беше поназад, тогаш и тој е многу убав гол.

Ај да ги споредуваме во тоа кој има повеќе постигнати голови со лева нога.. :facepalm:
Значи, се посигурно е дека летово ќе земаме голман, стопер и веројатно Нејмар. (y)

Немој да ми кажете дека поверувавте на ова од Марка. :)

Sir Alex Ferguson: "Messi couldn't have scored Ronaldo's goal"
BDBN1upCAAEH6Tk.jpg:large
Чекај,чекај...Зошто го спомнува Меси ? Или во прашање е нешто наречено комплекс ? ;)

Чекај,чекај...Зошто го спомнува Меси ? Или во прашање е нешто наречено комплекс ? ;)
Зошто новинарот од Марка праша дали Меси би дал таков гол со одраз.

Нормално дека е комплекс само новинар од Марка поставува прашање за Меси кога играат други екипи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom