Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
izgleda se nasladivme na mnogute osvoeni titulu i zatoa ne ni e interesno vike :)
a kutrite zadrigjani ke mora da pocekaat uste za da se raduvaat kako nas :)

Мадрид гази се пред себе , а ние ги тепавме 5-0...е сеа ти напрај си ја математиката кој е кој :tv:

Колку е досаден фан клубов. Штета што луѓе како La vista и Serpico веќе не пишуваат редовно.

Би сакал да се извинам што неможам толку често да го следам форумот и да пишувам, али многу обврски имам во последно време...

Инаку, незнам зошто се води дискусијата за Виља, кога секој може да види дека тој е многу корисен во нападот. Не постигнуваше многу голови во втората полусезона, али поради него пак други постигнуваа. Многу е тешко играч како Виља и Анри кои биле навикнати во претходниот клуб да бидат алфа и омега, цел тим што се вика да работи за нив, да дојдат и одеднаш од централни напаѓачи да бидат прекомандувани во крилни, притоа со задача да отвараат простор, кога се без топка да стојат што е можно поблиску до аут линијата, а кога ќе добијат топка да одат накај шеснаесетникот, со цел да отворат простор за бековите да можат да одат горе долу.

Виља сезонава ова го правеше како да играл минимум 3 сезони во клубот и тоа е тоа што ме изненади, иако повеќето од фановите го гледаат како играч кој е донесен со примарна задача да постигнува голови. Не одете многу далеку, погледнете и запрашајте се зошто тренер како Пеп, со огромна фудбалска интелигенција, човек што знае како Барселона треба да игра, му дава шанса на секој натпревар... Истото беше лани со Бускетс и Туре. Сите сакаа Туре да игра, бидејќи бевме физички постабилни во одбрана, но Пеп го форсираше Бускетс зошто знаеше дека тој може да биде подобра опција од Јаја.

Зборот ми е, дека улогата на Виља е далеку поголема и со многу поголема тактичка важност отколку што некои луѓе мислат.

Како одигра Абидал на стоперската позиција 72 минути ?

Би сакал да се извинам што неможам толку често да го следам форумот и да пишувам, али многу обврски имам во последно време...

Инаку, незнам зошто се води дискусијата за Виља, кога секој може да види дека тој е многу корисен во нападот. Не постигнуваше многу голови во втората полусезона, али поради него пак други постигнуваа. Многу е тешко играч како Виља и Анри кои биле навикнати во претходниот клуб да бидат алфа и омега, цел тим што се вика да работи за нив, да дојдат и одеднаш од централни напаѓачи да бидат прекомандувани во крилни, притоа со задача да отвараат простор, кога се без топка да стојат што е можно поблиску до аут линијата, а кога ќе добијат топка да одат накај шеснаесетникот, со цел да отворат простор за бековите да можат да одат горе долу.

Виља сезонава ова го правеше како да играл минимум 3 сезони во клубот и тоа е тоа што ме изненади, иако повеќето од фановите го гледаат како играч кој е донесен со примарна задача да постигнува голови. Не одете многу далеку, погледнете и запрашајте се зошто тренер како Пеп, со огромна фудбалска интелигенција, човек што знае како Барселона треба да игра, му дава шанса на секој натпревар... Истото беше лани со Бускетс и Туре. Сите сакаа Туре да игра, бидејќи бевме физички постабилни во одбрана, но Пеп го форсираше Бускетс зошто знаеше дека тој може да биде подобра опција од Јаја.

Зборот ми е, дека улогата на Виља е далеку поголема и со многу поголема тактичка важност отколку што некои луѓе мислат.

Планирав да се распишам вечерва за Виља, оти стварно претеравте со кењање, ама со постов е кажано се што сакав и јас да кажам.
Истото беше лани со Ибра, ама ај за него беше оправдано, стварно беше дрво последните утакмици, стварно не правеше ништо посебно освен што го броеа и што ја газеше тревата.
Ама Виља трча, се враќа назад, покрива, се труди, човекот се истури од голови во првата дел од сезоната (ама тогаш и повеќе ги менуваа позициите, сега повеќе играат на таа на која се напишани на хартија).
Вие стварно сакате да распали со по 50 гола во првата сезона кога ќе стаса во клубот.

Слушам нешто кажуваат Роналдо поставил рекорд во Ла Лига. Демек никој досега не постигнал 40 гола во една сезона. Ако е ова точно, ова се супер вести за супер Меси. Еве уште еден рекорд за рушење за наредната сезона. :icon_lol: И тоа, најдоцна до февруари рекордот треба да е срушен. :)

добра анализа,јас имам една забелешка дека сето ова кажано навистина го изигра Виља,но ја заборави својата особина - како да дава голови !!! има доста ситуации во шеснаесетникот како не реагирал добро и не бил ни одблизу опасен по противничкиот гол - тоа ние го гледаме и оттаму тоа незадоволство ..... колку некој да го брани за стореното сепак ја уништи својата главна особина - ефективноста

добра анализа,јас имам една забелешка дека сето ова кажано навистина го изигра Виља,но ја заборави својата особина - како да дава голови !!! има доста ситуации во шеснаесетникот како не реагирал добро и не бил ни одблизу опасен по противничкиот гол - тоа ние го гледаме и оттаму тоа незадоволство ..... колку некој да го брани за стореното сепак ја уништи својата главна особина - ефективноста

Тоа да... во повеќе ситуации Виља сезонава ја немаше таа острина пред голот, изгледаше како да заборавил како се даваат голови. Но мене не ми е проблем тоа... има кој да дава голови ако тој не е во форма.

Пак ќе кажам, неговата улога е со многу голема тактичка важност... додека ги врши тие задачи совесно и како до сега, воопшто не се сеќирам дали ќе дава 30+ голови или 15 по сезона :smir:

Две работи треба да се јасни. Лани Ибра првата полусезона даваше голови, но не учествуваше во креирањето на акциите, а потоа нит даваше голови нит беше од корист за тимот. Виља е баш спротивното на ова, а колку повеќе се уигрува со Меси, толку повеќе голови ќе гледаме од нив двајца.

Единствено што треба за следна сезона да се менува е некој одбранбен играч на сметка на Милито, и некој искусен напаѓач ала Ларсон.

Не заборавил да дава голови немај гајле. Не знам дали се сеќаваш дека и Анри се бунеше првата сезона колку му е тешко да истрча 40 метра и да постигне гол. Истото е и со Виља. Ќе се навикне. Можда веќе се навикнал

Ама сега веќе има проблем со самодовербата. После 5/6 утакмици без гол секој напаѓач почнува да размислува што прави погрешно. И сам си призна дека го мачи тоа што не постигнува голови. Ама за врвен спортист како Виља нема да има проблем да се соземе.

Нова сезона, нов почеток. 2/3 гола и како нов ќе биде.

„На „Вембли“ ќе стискам палци за Барселона. Тие го играат најубавиот фудбал во моментов, без да размислуваат за рушење на играта. Се надевам дека во оваа средба фудбалот ќе победи, бидејќи се друго би штетело на играта.“ - изјави Фиго.

„На „Вембли“ ќе стискам палци за Барселона. Тие го играат најубавиот фудбал во моментов, без да размислуваат за рушење на играта. Се надевам дека во оваа средба фудбалот ќе победи, бидејќи се друго би штетело на играта.“ - изјави Фиго.

Неговата подршка ни малку не ни е потребна. Предавник и мочко како него, португалскиот Јуда, нема портеба да зборува за Барса и нејзината убава игра, оти докажа дека го интересираат само пари. Такви идиоти ретко се наоѓаат. Ќе стискал палци, да ти го стисне некој црнец од позади во најскоро време, мочко некој.

Неговата подршка ни малку не ни е потребна. Предавник и мочко како него, португалскиот Јуда, нема портеба да зборува за Барса и нејзината убава игра, оти докажа дека го интересираат само пари. Такви идиоти ретко се наоѓаат. Ќе стискал палци, да ти го стисне некој црнец од позади во најскоро време, мочко некој.

Најголемиот предавник . . . Кога играме Ел Класико е за РМ, сега за нас ( т.е се прави дека е за нас, мисли ќе привлече внимание ) . . . Кога премина во РМ ми стана најомразениот играч . . .

P.S ERIC THE KIN :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom