Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пред натпреварот мислев дека или ќе биде тешка победа или Билбао ќе добие петарда. За жал испадна второво, но најважно е што 3те бода се освоени.

Последните 25 - 30 минути играта беше одлична, но сепак забележлива е мала криза во нападот, што се должи пред се на тоа што Педро игра под нивото последниве 3 - 4 натпревари, а и МЕси го немаше никаде во прво полувреме.

Ги немаше денес оние втрчувања на напаѓачите и топки низ одбраната од Чави и Иниеста, но затоа Дани беше одличен - играч на натпреварот.

Следува незгодно гостување на Мајорка, иако во последно време се во лоша форма и мислам дека не треба да има преголеми проблеми за 3те бода.

Честито победа...:pipi:
Потешко од очекувањата,се остварија прогнозите дека ќе биди тежок меч....
Билбао е незгоден тим...дадоа силен отпор...
Феноменална партија на Чави.....какви само топки делеше...
И Дани си ја заврши својата задача,две асистенциии...:zver:
Коментаторот на Алфа спомна дека преговорите околу продолжувањето на неговиот договор влегуваат во завршна фаза..
Можно е за брзо,можеби и оваа недела да го продолжи договорот...:vozbud::se_ molam

loso ke e ako valdes go nema povike vreme,i pinto e dobar ama sega imame teski natprevari i valdes povike e potreben od pinto

Како и што кажав беше пеколно тешко со овие.. имавме контрола на топка, имавме удари но тешко бапнавме гол.. во одбраната се браена како диви лавови, првата забелешка е дека Бускетс не се снаоѓа на позицијата стопер, ако Пеп решил да ротира во одбраната нека го става Милито или Фонтас, кога го гледам Буски како стопер ми се сере.. како второ Педро мора да ја врати својата форма и да не се глупира во шеснаесетникот да ми се прави циркузант, како трето МОРА да се подобри реализацијата, од 50 удари само 2 или 1 завршуваат во голот.
И како четврто Дани да почне од чистите позиции да шутира а не да им ја подава топката на противниците демек не бил себичен..
Еве кратка анализа на играта на играчите.. нека ни е честито оваа тешка победа и нека ни се множат !

Бускетс играше се, само не стопер.

znaci mene ne mi e jasno za koj kur go cuva Afelay,koga site sme svedoci na losata forma niz koja pominuva "nezamenliviot" Pedro.E ova stvarno ne e fer sprema Afelay,mi padna zal sinoka,deckoto go stava da igra 30 sekundi :kesa: Go zemavmo u top forma,a vaka po 30 sekundi na natprevar,ke stane drvo i ke mora da go prodademe,za da utre blesne pak u nekoj drug tim.Pep e trenerot,on neka sfati deka Pedro mora malce da pauzira,a ne da se izigrava fraer tamo,demek ete on e nezamenliv na negovata pozicija

znaci mene ne mi e jasno za koj kur go cuva Afelay,koga site sme svedoci na losata forma niz koja pominuva "nezamenliviot" Pedro.E ova stvarno ne e fer sprema Afelay,mi padna zal sinoka,deckoto go stava da igra 30 sekundi :kesa: Go zemavmo u top forma,a vaka po 30 sekundi na natprevar,ke stane drvo i ke mora da go prodademe,za da utre blesne pak u nekoj drug tim.Pep e trenerot,on neka sfati deka Pedro mora malce da pauzira,a ne da se izigrava fraer tamo,demek ete on e nezamenliv na negovata pozicija

Афелај не може да направи разлика на терен кога Барса губи или кога е нерешено, сега за сега може само да направи разлика кога Барса води! инаку читам критики околу Педро ама очигледно никој не го примети колку трчаше на сите страни, трчаше и за Меси кој на моменти си дремеше.

--- надополнето ---

^ti pa znaes so moze da napravi Afelay,pri toa gledajki go po 10-15 min u igra.Druze ne gleame bikovi tamu,ili pa atletika pa da mi kazes kolku trcal Pedro,deckoto ednostavno poslednite natprevari deluva totalno izguben,osobeno nema da sfatam kako mozese da izigra cel mec protiv Arsenla,kade voopsto i ne se primeti.A ako ti e do promena na rezultat,zar Makswell i Keita bi izmenile nesto mesto Afelay

^ti pa znaes so moze da napravi Afelay,pri toa gledajki go po 10-15 min u igra.Druze ne gleame bikovi tamu,ili pa atletika pa da mi kazes kolku trcal Pedro,deckoto ednostavno poslednite natprevari deluva totalno izguben,osobeno nema da sfatam kako mozese da izigra cel mec protiv Arsenla,kade voopsto i ne se primeti.A ako ti e do promena na rezultat,zar Makswell i Keita bi izmenile nesto mesto Afelay

Афелај беше 1ва постава со Хихон и кажи ми дали го примети за 45 минути шо беше на терен? Не можат да се разберат уште со него иди поназад со страниве ќе видиш како му објеснуваат шо треба да праи на терен.
Ова со биковиве и атлетикава..се уште не сум видел екипа да победува со стоење, и како нема врска колку трчал?!

Чекај малку, Афелај прашање е дали воопшто ги разбира соиграчите, не па заедно да прават тактики, во текот на мечот. Оваа сезона е само прилагодовуање на Афелај, а тој ако е стрплив, ќе остане и наредна сезона, да се бори за прв тим, ако не сака, може слободно да си иде, мислам дека нема никој да го спречува во тоа.

Дани Алвеш: Верувам дека Мадристите после 1:1 почнале да пијат шампањ :zver:

http://www.metro.co.uk/sport/855993-liverpool-plan-9m-bid-for-barcas-ibrahim-afellay
Веќе се вклучуваат тимови за потписот на Афелај, Ливерул нудат 9 милиони за него.:)
Афелај и Педро се иста приказна, првиот сеуште не е уклопен во играта и стилот на игра на Барса и делува тотално изгубен, а вториот пак ми изиграва нешто ѕвезда ко што кажале нашиве го удрило слава во глава и се замислува дека е "незаменлив" на таа позиција т.е врска нема..
Едино во оваа ситуација оштетен е Бојан, момчево го заборавив како изгледа, сигурен сум дека 10 пати ќе изигра подобро од Педро.. Пеп треба да му даде шанса или да ја одбере најлошата опција да го продаде во Јуве,Челзи или Рома кај и што се интересираат за него, се гледа дека има потенцијал во него.. да не му пропадне кариерата барем.. Не е добил ни 1 секунда последниве 10-15 утакмици.

http://www.metro.co.uk/sport/855993-liverpool-plan-9m-bid-for-barcas-ibrahim-afellay
Веќе се вклучуваат тимови за потписот на Афелај, Ливерул нудат 9 милиони за него.:)
Афелај и Педро се иста приказна, првиот сеуште не е уклопен во играта и стилот на игра на Барса и делува тотално изгубен, а вториот пак ми изиграва нешто ѕвезда ко што кажале нашиве го удрило слава во глава и се замислува дека е "незаменлив" на таа позиција т.е врска нема..
Едино во оваа ситуација оштетен е Бојан, момчево го заборавив како изгледа, сигурен сум дека 10 пати ќе изигра подобро од Педро.. Пеп треба да му даде шанса или да ја одбере најлошата опција да го продаде во Јуве,Челзи или Рома кај и што се интересираат за него, се гледа дека има потенцијал во него.. да не му пропадне кариерата барем.. Не е добил ни 1 секунда последниве 10-15 утакмици.

Не би рекол дека врска нема, тоа би го рекол само некој што не ја прати Барса. Зарем не го гледаш на натпреварите колку се труди и залага за тимот, трча, менува позиции, влага во акции, постигнува голови, дури 12 до сега. На Бојан му пројде шансата, на почетокот Гвардиола го ставаше и покажа многу слаби резултати, кои во споредба со Педро тогаш, беа апсолутно ништо. Е сега Педро овие 2-3 утакмици не постигнал гол и одма врска нема а?

А,ам бре луѓе, Педро појма немал, Афелај врска немал... :nesvest:
Педро беше ѕвер последните 12-13 кола(со исклучок на последните 2). И сега 2 натпревара лошо одиграл, и?!? Чекајте, ако и наредните 2-3 натпревари не се подобри, нека оди на клупа. И сепак не е толку некорисен за екипата. Без разлика дали одиграл добро или лошо, Педро на секоја утакмица трча како маратонец. Секогаш покрива цела страна, и напад и одбрана. Верувам дека ќе се врати во вистинската форма(мада и 2 недобри натпревара не значат пад на форма). Знаете дека во првите 10ина натпревари постигна само 1-2 голови, а во наредните 10на над 10 голови и притоа има 8 асистенции(само за Ла Лига зборувам).
За Афелај, па људи бре, нема ни 2 месеца откако е во тимот, а вие очекувате да биде стандарден првотимец. 100% гарантирам дека ни Афелај не го очекува тоа. Свесен е дека сеуште не ни разбира се што му зборуваат, не разбира се што се бара од него на теренот, ама уверен сум дека Иби(нагалено ќе си го викаме:)) е донесен во екипата за сериозни планови, дека не е тука да игра по 2-3 натпревара на сезона. Имајте на ум дека може да игра најмалку 3-4 позиции, така да очекувам наредната сезона да игра многу често, како замена и за Чави, Иниеста и за Педро...
Во првиот состав според мене најлош играч е Максвел, кога дојде очекував многу од него, па можеби и затоа сум разочаран од неговите способности и од тоа што тој го дава за клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom