@до сите
значи не свакам ништо како провокација

)))
тука сме да разменуваме мислења и ставови..не жалам што меси не игра во Мадрид

)))---Е сега зошто мислам така....
Значи Росел изјави цитирам ,,Меси нема НИКОГАШ да си оди,,
е сега реално дали ваков беше ставот и со Роналдињо,Марадона,Лаудруп,Кројф додека беана врвот на своите кариери..искрено одговорете си..
1.Голем клуб како Барса --кога се губи секогаш или е крив тренерот или најдобриот играч и мора да има жртвено јагне...
2.Дали вие навистина мислите дека Меси засекогаш ке игра во Барса...значи тука мислам на тоа НИКОГАШ(во горе напишаното)
3.Гигант како Барса кога губи мора да се форматира...на крај и вие така ја направивте ова екипа со продавањето на роналдињо и деко..мислам на оваа генерација..ке кажете дека денешните носители на играта се од Масија -да ама во тој периот носители на играта беа Деко Рони и релативно Ето..
4.Запаметив една реченица од Игор Филевски кој ја знае Барса како оче наш..
цитирам
,,Барселона нема почесен претседател,,се зборуваше избирањето на кројф,,затоа што клубот кога ке виде или процени дека ти не ,придонесуваш,за неговата игра едноставно ти удира шпиц..
5.Владимир Богоевски(одбојкар кој играл и за Мадрид и за Барселона)
цитирам
,,Разликата во реал и барса е тоа што кога заминуваш од реал сеуште како да кажам си испратен со ,почит,,(ова почит е малку јак збор)(мада сега за оваа почитта не беше така он ја направи реченицата на друг начин ама нешто слично)зошто
кога си отиде Роналдињо тој не беше испратен на висока нога
кога си отиде Лаудруо исто
За Кројф зборувам како тренер мислам дека исто беше(не ме факајте тука затоа што не сум баш сигурен)
истото со марадона
Значи не правете си заблуди дека Меси секогаш ке биде тоа што е денес мое-СУБЈЕКТИВНО најдобар играч во светот
ке дојде време кога нема се да биде како денес..
и значи за крај
и овој Росел и тој Перез и тој Берлускони се лешинари чакали лисици генијалци..
додека имаш сок ке те цедат откако ке те исцедат ке те фрлат како истрошена крпа..бидете свесни за тоа..тоа е денешниот МОДЕРЕН ФУДБАЛ..
Боки ...
се согласувам со тебе дека игра со срце ама ти викам дека Клубот ФКБ нема да го толерира нималку кога веке нема да биде стариот
а и со тоа Вие навивачите-затоа што нај реално Вие ке си барате резултати и одговор на вашата лојалност кон овој клуб..сега ке кажете дека вашата лубов кон ФКБ не зависи од резултатите ама секој клуб кога е во криза бара излез а најлесно е тоа со обвинување на оние кој ја носаат одговорност
-тренерот
-најдобриот играч/и
и за крај со ова не го омаловажувам ни Меси на Барселона како спортско друштво
само изнесувам свое субјективно мислење за работата во клубовите во европа
а Барса ја зедов затоа што овде најбрзо се врши смена на генерации затоа што има КВАЛИТЕТ
а тоа за дека сум навивач на Мадрид нема врска јас го сакам Мадрид и ке го сакам
ама ја почитувам Барселона повеке од секој Гигант во европскиот фудбал поради нејзиниот стил, менталитет и убаавина