Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Pique: It's absurd to compare Ronaldo with Messi

Инаку за натпреварот против грците... игравме одлично, добро ја движевме топката и сите тие работи, но останува фактот дека беа најмизерниот тим што воопшто стапнал на Камп Ноу откога следам фудбал. Дали ние направивме да изгледаат така, дали тие беа незаинтересирани и концентрирани само на одбрана незнам, важно знам дека тој натпревар не може да биде мерило за ништо.

Тој натпревар служеше само за да си ја вратат самодовербата после поразот од Херкулес. Ќе видиме како ќе се покажат на Висенте Калдерон. Тешко гостување ќе имаме... не сме победиле таму во последните 3 сезони.

Pique: It's absurd to compare Ronaldo with Messi

Инаку за натпреварот против грците... игравме одлично, добро ја движевме топката и сите тие работи, но останува фактот дека беа најмизерниот тим што воопшто стапнал на Камп Ноу откога следам фудбал. Дали ние направивме да изгледаат така, дали тие беа незаинтересирани и концентрирани само на одбрана незнам, важно знам дека тој натпревар не може да биде мерило за ништо.

Тој натпревар служеше само за да си ја вратат самодовербата после поразот од Херкулес. Ќе видиме како ќе се покажат на Висенте Калдерон. Тешко гостување ќе имаме... не сме победиле таму во последните 3 сезони.

Во целост се сложувам... Вистинскиот испит го иамме во недела на Калдерон... Се освен победа таму, ќе биде голем неуспех... Како што кажа Пиќе, може првиот да ни избега дури 6 поени, тоа би било недозволиво на стартот на сезоната....

... на само 23 години:smir:

Инаку Ибра само што дојде во Милан си направи еден тон "пријатели". Мава нози на соиграчи, се кара на телевизија, боже мој не наликува на професионалец.

Сакаше и кај нас да биде централен лик и тоа пред Меси ( мислам на тој инцидентот кога му рекол на Пеп дека тој треба да биде третиран како Лео, зошто и тој бил ѕвезда како него), али за среќа Пеп му покажа кај е местото. Или ќе се опамети или излезна врата... тоа ми се допаѓа многу, зошто колективот и клубот се пред сите индивидуалци.

... на само 23 години:smir:

Инаку Ибра само што дојде во Милан си направи еден тон "пријатели". Мава нози на соиграчи, се кара на телевизија, боже мој не наликува на професионалец.

Сакаше и кај нас да биде централен лик и тоа пред Меси ( мислам на тој инцидентот кога му рекол на Пеп дека тој треба да биде третиран како Лео, зошто и тој бил ѕвезда како него), али за среќа Пеп му покажа кај е местото. Или ќе се опамети или излезна врата... тоа ми се допаѓа многу, зошто колективот и клубот се пред сите индивидуалци.
Ибра од секогаш пател од синдром наречен „центар пажња‘‘,во Барселона каде што нема место за Јас туку само за Ние се виде дека е недозволиво да се има играч како што е Ибрахимович(иако тоа не се покажуваше од сам почеток)бидејќи тој не зна е за Ние туку само за Јас,Јас и Јас.
Инаку јас верувам дека веќе во понеделник Меси ќе биде во топ 5 стрелци на Барселона.

ne mi e jasno so vidi pep vo nego so tolku go sakase
ili pa sakase tolku mnogu da se oslobodi od eto pa ne mu bese bitno koj ke bide

Почнува и оној 'згуснат распоред'. На 19ти играме на Висенте Калдерон, а после 10 дена, на 29ти играме во Казан, против Рубин. Тоа значи дека за само 10 дена ќе одиграме 4 натпревари(3 домашно првенство и 1 ЛШ), а потоа на 3ти октомври ја пречекуваме Мајорка. Што значи пак за точно 2 седмици(14 дена) ќе изиграме 5 натпревари. После тоа следува одмор(барем за некој), играат репрезентациите, па потоа до крајот на октомври повторно има згуснат распоред. Ако ги додадеме и натпреварите од Копа дел Реј, ќе испаднат по околу 6-7 натпревари за 2,5 седмици.

--- надополнето ---

Интервју со Маскерано.

After the game with Hercules, you said the yellow card conditioned you. Are you worried about adapting to the Spanish game?

“I’m not worried, but I have to be careful not to get carded after 20 minutes because that affects you for the rest of the game. I have to adapt, because I’ve spent a long time in a much more permissive league in terms of physical contact, and sometimes you forget that when challenging for the ball and so I need to put a stop on that. But I want to make it clear that it was not an attack on referees here, it’s just that football’s different here.”

Не знам со кој состав играле, ама Атлетико загубил од Арис на гости со 1 0 во лига Европа.
За жал нема да можам да го гледам натпреварот против нив ама се надевам на каква било победа. (иако претходно реков дека ќе бидам задоволен и со реми).

Еваа се наежив Хехехе Хахахаха

Ве молам сите фанови на Барса да го гледате видеово.

БТВ : Ако го погледне ова давор незнам уште колку многу Трауми ке му се појават.

Еваа се наежив Хехехе Хахахаха

Ве молам сите фанови на Барса да го гледате видеово.

БТВ : Ако го погледне ова давор незнам уште колку многу Трауми ке му се појават.

Па шо има чудно во славењето, дома јас на колена паднав, ѕвезди праев, споулавев, татко ми првпат таков ме имаше видено, мајка ми стана од спиање и ми се развика шо се црекам, ја бакнав и си легнав спокојно.

Бисерот на светскиот фудбал, најдибриот фудбалер на планетата за 2009, Лионел Меси, ја започна својата приказна на денешен ден, точно пред 10 години.

На 17 септември 2000 година, Лео пристигнува во Барселона, откако е отфрлен од Аргентина. Проблемите со хормонот за растење ги натерале месните клубови да се откажат од доизградбата на суперталентот. Но спреќата му се наспевна на Лео и тој доаѓа во голема фудбалска школа како што е ’Ла Масија’.

„Во првиот меч во детската група даде 5 гола и погоди две греди“, си спомнуваат во Каталонија. Приметен е од стручното око на Карлес Рашек, а пристигнал благодарение на менаџерот Хосе Марија Мингела. Меси почнал уште од првите денови да ги восхитува сите со својата брзина и големата издржливост во дуелите тело со тело. Веднаш е посочен како еден од најголемите таленти во школата.

Седум години откако дебитираше за првиот тим Лео веќе премина во легендите. Со Барса Аргентинецот освои 2 трофеи во ЛШ, 4 титули во Шпанија. Куп на Шпанија, 4 Суперкупа на Шпанија, Суперкуп на Европа и Светскиот клубски куп.

фала меси што стори до сеа се за барселона и му посакувам уште 100 години да игра за нас ако може :)

VIVA LA BARCA MAS QUE UN CLUB

Бисерот на светскиот фудбал, најдибриот фудбалер на планетата за 2009, Лионел Меси, ја започна својата приказна на денешен ден, точно пред 10 години.

На 17 септември 2000 година, Лео пристигнува во Барселона, откако е отфрлен од Аргентина. Проблемите со хормонот за растење ги натерале месните клубови да се откажат од доизградбата на суперталентот. Но спреќата му се наспевна на Лео и тој доаѓа во голема фудбалска школа како што е ’Ла Масија’.

„Во првиот меч во детската група даде 5 гола и погоди две греди“, си спомнуваат во Каталонија. Приметен е од стручното око на Карлес Рашек, а пристигнал благодарение на менаџерот Хосе Марија Мингела. Меси почнал уште од првите денови да ги восхитува сите со својата брзина и големата издржливост во дуелите тело со тело. Веднаш е посочен како еден од најголемите таленти во школата.

Седум години откако дебитираше за првиот тим Лео веќе премина во легендите. Со Барса Аргентинецот освои 2 трофеи во ЛШ, 4 титули во Шпанија. Куп на Шпанија, 4 Суперкупа на Шпанија, Суперкуп на Европа и Светскиот клубски куп.

фала меси што стори до сеа се за барселона и му посакувам уште 100 години да игра за нас ако може :)

VIVA LA BARCA MAS QUE UN CLUB

Додај му ги и личните награди за играч на годината, најдобар стрелец во Шпанија...

Барселона е тим со најмногу навивачи на Фејсбук. Потврдено и на официјалната на Барса.

Еве ги тимовите со најмногу фанови на Фејсбук:
1 FC Barcelona 4,491,993
2 Galatasaray SK 4,487,984
3 Real Madrid CF 3,615,051
4 Fenerbahce 3,007,682
5 Manchester United FC 2,451,656
6 Liverpool FC 2,420,166
7 Chelsea FC 1,558,670
8 Arsenal FC 1,487,461
9 AC Milan 1,122,442
10 Olympique de Marselle 594,266

Не, дека Фејсот е некое мерило, ама и таму сме најмногу. :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom