Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ги гледате утакмициве? На Барса ТВ кај што се плаќа?
На фб на страната Barca BiH ставаат линкови за секоја утакмица.
Автоматски споено мислење:

Видал утре во Интер за 1 милион. :roker:
Вагуе во ПАОК на позајмица со право на откуп.
Имаме уште 2 недели да ги шитнеме Тодибо, Умтити, Рафиња, Суарез...

Остали ќе се најде пошо ќе одат на позајмица: О.Бускетс, Фернандеш, Алења, Рики, Mиранда...

Не ми се веруе дека после таква катастрофа немаме засилување освен Пјанич...

Последно уредено:
Треба фитнес тренерот од баерн да се земи по секоја цена, кутињо сите на грб може да ги носи....
Баш истово сакав да го пишам, случајно деновиве ми излагаа видеа кога дојде Кутињо првата сезона во Барса, претерано бајги разлика има. Додуша сезонава кај сите во Баерн се примети разлика, ама свака част за Кутињо. Очигледно он ке ни биде најсветла точка сезонава и најголемото засилување трансфер периодов.

Katalonski "Sport" prenosi kako je Ronald Koeman odlučio da će desni bek u njegovoj postavi definitivno biti Sergi Roberto.

Navodno, nizozemski stručnjak je rekao kako Semedo ne treba računati na minute kod njega te da može potražiti novu sredinu. Portugalski bek će vjerovatno karijeru nastaviti u engleskom Permiershipu.

Секој ден по еден нов бисер.:pipi:

Katalonski "Sport" prenosi kako je Ronald Koeman odlučio da će desni bek u njegovoj postavi definitivno biti Sergi Roberto.

Navodno, nizozemski stručnjak je rekao kako Semedo ne treba računati na minute kod njega te da može potražiti novu sredinu. Portugalski bek će vjerovatno karijeru nastaviti u engleskom Permiershipu.

Секој ден по еден нов бисер.:pipi:
Ова е вака пошо видоа дека можат да извадат пари од Семедо. Од никој друг, што е така-така.
Ќе го продадат за 40 милиони, ќе земат десно бекче за 20 и уште 10 милиони од Тодибо Модибо и за Депај.

Каков кретени се у управа еј.

За мене еден од најдобрите поединци во Барса, ќе рече некој утакмицата против Баерн вака така, во која цел тим беше мртов и Семедо оставен сам против крилото и бекот на Баерн. Ќе растури во премиер лига и во нормален тим не се сомневам, па за сезона-две ќе го гледаме во некој од најдобрите клубови. Ние остануваме со телето неписмено, гомно, лајно, наречено роберто. Во клубот е само затоа што тоа теле е произведено во Каталонија, ништо повеќе.

Се согласувам дека единствен начин да се заработат пари летово беше да се продаде еден од Семедо, Де Јонг и Тер Штеген. За другите никој не дава пет пари.

Можно е Фирпо да оди во Аталанта.
2 милиони позајмица + 18 мил. за откуп.

Тие што треба - не ги продаваат, тие што може, колку толку да останат, ги шиткаат.

Не знам кој би била замената за овој.
И тоа црнчето од Барса Б го продадоа за 3,5 мил. у Алмерија.

Јасно е дека Семедо ќе биде жртвено јагне за да земат пари за трансфери. И пак ќе немаме бекови. Роберто и Алба (и двајцата нестабилни во формата) ќе прегорат од играње.

Згора на сите глупости дојде ред и да се откажат од млад талент како Пуиг, наместо да добива се поголема шанса.

Работава ќе испадне "тресла се планина - родио се миш". Толку се збореше за радикални промени што на крај ќе испадне само замачкување очи и влегување во уште поголеми проблеми. Уште една сезона каде со победи против малите тимови ќе се прави лажна слика додека не дојдат битните мечеви и си останеме со прстот во уста.

38 милки Семедо, сеа ќе пробаат десен бек за 20-25 милиони да земат, а остатокот ваљда ќе се ценкаат за Гарсија.

Дест од Ајакс е најлогично решение ама мислам дека Баерн ќе го украде.

Демек:

Igrači koje je Ronald Koeman navodno otpisao za ovu sezonu (a neke i zauvijek; dio odlazi, dio će na posudbu):

❌ Vidal
❌ Suárez
❌ Mateus Fernandes
❌ Umtiti
❌ Miranda
❌ Oriol Busquets
❌ Rafinha
❌ Wagué
❌ Todibo
❌ Riqui Puig
❌ Aleñá
❌ Pedri
❌ Semedo

Фулам преговараат со Сасуоло за Марлон. Барса добива 50% од продажбата ако се оствари трансферот. Цената ќе е околу 15 милки, значи 7.5 за Барса. Ако не врне ќе капне :pos:

Не е дека не го сака, нема место за него во неговата формација има пред него 2ца за неговата позиција, а и самиот кажа дека него му треба минутажа. Јес да од друга страна ова е напраено за кеш да се извади од него, али искрено би го дал во Ајакс негде, со buyback обавезно.

Не дека не би го сакал и јас во тим, ама на ваков бисер му треба искрено многу минутажа за да се развие, а таа минутажа ко Ансу Фати што ја добива никад он нема да ја има.

Барса додуша си пати од вакви работи, Реал го даде факинг Себаљос за 30 милиони со обавезно наредната сезона да се врати, ама типот пропо и си остана во Арсенал, притоа да не правиме муабет од колку други млади таленти извадија профит и истите тие покасно се вратиле во првиот тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom