Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo/Ter Stegen
Dani/Vidal - Pique/Bartra- Mascherano/Vermalen- Alba/Mathieu
Busquets/Mascherano/Samper
Rakitic/Rafinha- Iniesta/Denis Suarez /Sergi Roberto
Suarez / Munir - Messi/Sandro - Neymar/Pedro

Ибора не би идел за да седи на клупа иако потребна е конкуренција на Бускец. Маскерано кога ќе биде потребно ќе биде замена на Бускец. Подобро некоја 9-ка како замена од клупа и кога Суарез ќе одмора.
болд-прва постава
сино-замени
зелено - младинци

Ибора цела сезона игра офанзивно во средина, не игра повеќе ДМФ.

Емери го користеше во ротациите со Банега , а за офанзивно во средина ако се врати Денис Суарез нема да има место за него .
Видал од друга страна не е класичен бек , значи може да игра крило. Сите позиции се пополнати според мене , освен некој напаѓач за замена како Ларсон порано .

Инаку очекувано Бартамеу води пред Лапорта сега за сега ...

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk

Монтоја кај нас а?
Што играч е, некој збор за него.. Пошто у сезона игра по 5 утакмици и нема шанси баш тие 5 утакмици да сум ги гледал а и да сум ги гледал сигурно нема да припазам како игра Монтоја. :D

Монтоја кај нас а?
Што играч е, некој збор за него.. Пошто у сезона игра по 5 утакмици и нема шанси баш тие 5 утакмици да сум ги гледал а и да сум ги гледал сигурно нема да припазам како игра Монтоја. :D

иако повеќето овде можеби нема да се сложат со мене (често беше/е руган, исмејуван) јас сепак мислам дека е одличен фудбалер. дисциплиниран и фудбалски интелегентен. нормално и поткован е, знае да те сецне, да истрча, малку при завршницата не е конкретен и тоа му е најголемиот грев. луѓето по тоа го ценат. што е тотално погрешно. на екипа ко барселона ако од монтоја се очекува завршница и асистенции свршивме работа.

ми текнува сега на, ми се чини последната сезона со пеп, класико во гости. први 10-15 мин адриано добива црвен, кој тогаш играше како штопер бидејќи немаше кој од повреди. бускетс се врати штопер ако не се лажам, а монтоја влезе и го чуваше роналдо. роналдо не мрдна, до крај. буквално. ем со 10 играчи.
игра паметно, ладнокрвно и одговорно, скоро и да го немам видено во инцидент. чист играч. на терен е ко војник. си има задача и си ја тера.

Последно уредено:
Кратко и јасно. Солиден играч, далеку од класа за да се наметне на прв тим на Барса, има прегледност, знае да даде точен пас, добар центаршут. Единствена мана кај него е недоволна физичка подготвеност, прво полувреме ќе се испука, ќе учествува при креирање напад, ќе се враќа, после 60та минута е мртов. Ова конкретно се деси против ПСЖ у гости тогаш мислам дека и последен пат играше прва, имаше многу ситуации каде што требаше да отвори и да створи вишок, а он трчаше само до пола и после тоа одеше буквално.

Монтоја кај нас а?
Не е играч за тим како Барселона,ама во секој случај е подобар од тие шо ги има Интер во моментов.Мислам дека добро ќе му дојде на Интер,тука едноставно нема место за него.

Ја од она што успеав да видам од клипчиња, ми делува како доста добар у одбрана. Инат играч, трча цело време напред назад, е сеа напред не е Дани Алвес ама пак солиден е.
Барем тренира и игра у Барса ако ништо друго. :D

Ништо посебно, трча како муа без глава по неговата страна. Немаше никаква самодоверба да одигра било што во напад односно на противничката половина па поради тоа само ја прима топката и ја додава одма на првиот играч што се наоѓа до него.

Ако е точно дека се продал било каде јас сум задоволен.

Ова по твоја претпоставка или прочита некаде?

Според Мундо Депортиво е ова.
Иначе според Спорт, Енрике барал еден од Парехо, Ибора и тој младиот од Малага, не ми текнува името сега.

За Арда се збореше дека сакал во ПЛ и бил во преговори со некој од клубовите од топ4.

Кај би играл Туран? Он ми е некако полушпиц или евентуално крило, за таков кај нас нема место...
Ај некој шо ги прател годинава Севиља нека каже нешто повеќе за Ибора...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom