Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Изјавуваат демек дека ако не бил клубот во долгови како што е сеа, немало да се согласат на ваквата одлука. Јас некако сум со поделено мислење за ова, бидејќи никогаш не се носеле спонзор на дресовите. Али ако е за економска стабилност, тогаш не гледам зошто да не...

Отидовме и ние на мрачната страна.

Мрачна или не, поарно нека има долив на пари клубот, отколку некој ден да станеме како Арсенал. Изградија стадион, и 5-6 години неможат да се соберат, ни па титула да освојат.

освен на родените Каталонци,на други не верувам дека воопшто ќе им пречи спонзорското име на дресот.....можеби Барса требаше да ја продолжи традицијата,но овие пари сигурно дополнително ќе го зајакнат клубот и мислам треба да се прифатат.....сепак гигантите опстануваат како гиганти во фудбалот пред СЕ заради парите,традицијата веќе одамна не игра улога.....добро спомнат примерот на Арсенал,но и на ред другии кои се преселиле во понизок ранг на натпреварување,а традицјата не ги спасила од банкрот....

Па не е мрачна страна што ќе имаме спонзор.
Фала Богу,нормална работа е тоа,иако традицијата е друга.

Ако го тргнат УНИЦЕФ од дресот, нека си ебат матер.
Ти благодарам, господине Росељ, што секој ден ми даваш се поголеми мотиви да те сметам за некомпетентен за претседател на најдобриот клуб во светот.

Не се трга Уницеф. Двете треба да се склопат некако.

quote.]%29%20%20It%20will%20appear%20as%20a%20regular%20post%20but%20the%20previous%20actions%28bold,%20italic...%29%20of%20other%20players%20will%20remain%20because%20of%20the%20quote%20%20:%29
original
original

Мислам дека никакво зло не правиме со ова што ќе имаме и ние главен спонзор.
1,тоа се 150 милиони за 5 години=Меси(100) + Иниеста(50)
2.Клубот е во долгови
3.Продолжување на договори пример Дани Алвеш(Или сакате да оди во Сити или во Челзи таму да игра и за година две и некој другда замине ?)
4.Имаме договор со фондација некоја си Катар не е Bwin па да не имаат у мала рака кога да губиме или да вртиме ?

Ништо страшно, сите имаат, па зошто да не и ние.

Причината е оправданa, јас лично повеќе сакам клубот да биде во подобра економска состојба со спонзор на дресовите, отколу во долгови без спонзор. Верувам дека и другите така размислуваат. Е сега малку е глупо ова кршење на традицијата, али се за доброто на клубот :)

Еве уште една вест поврзана со дресовите, но овој пат не е за спонзорите. :)
Натпреварот против Сосиедад во неделата, ќе биде последен натпревар на кој ќе го носиме логото за Светски Шампиони на дресовите. Титулата која ја освоивме пред еден месец во Абу Даби.
P1000100.jpg

--- надополнето ---

OFFICIAL: Qatar Foundation deal agreed

Секако дека овде традицијата неможе да не спаси од долговите, јас сакам да имаме спонзор отколку да сме во долгови без спонзор.

Во ова време и во оваа финансиска ситуација во која се наоѓа клубот овие 150 и кусур милиони ќе дојдат како локум за Барса.
Јебига, да не бевме во толкави долгови ова верувам дека немаше да се деси, традицијата ќе си продолжеше, али заради ваквата ситуација сметам дека е направен одличен потег за доброто на клубот.

Сепак добра работа е ова со спонзорствово, мора да биде стабилна финансиската состојба за да функционираме перфектно.
Доста се замараме со финансииве, кажете дали се очекувани промени во тимот против Сосиедат (мислам на стандардниот, не на онај тим од вторникот :wink:)?

Море искрено UNICEF не сакам да го тргнат од дресот, но навистина е добро да се има спонзор со то ке се зајакнат економските проблеми во Барса што моментално е во голем долг.

БајДеВеј : Гледавте некој спортски вести на Алфа ТВ ? Пишуваше дека : Алвес ги прекинал врските со Барса за продолжување на Договорот. <--- Ова ни малку не сакам да се случи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom