Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Bartomeu (president): "We have several offers for Alexis, clubs are very interested, but we count on him for next season."(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

После ова ми доаѓа да викнам АЛЕКСИСССССССССССССССССССССССССССС!!!
Чилеанскиот бог останува.

Преговорите за трансферите на Санлехи треба да на факултет да почнат да се изучуваат. Човекот е генијалец за преговори.

Најубава бројка за Ракитиќ баш му одговара , а ако не се продаде Санчез тоа ќе биде премија и жестока конкуренција во нападот. Трошат повеќе од вообичаеното бидејќи потоа следува одлука по жалбата и најверојатно бан за трансфери .

И што планираат со Нејмар, Меси, Санчез, Суарез и Делофеу може да ми објасни некој? Ова повеќе ми личи на Галактикос, а не на онаа Барселона за која почнав да навивам во 2002.

И што планираат со Нејмар, Меси, Санчез, Суарез и Делофеу може да ми објасни некој? Ова повеќе ми личи на Галактикос, а не на онаа Барселона за која почнав да навивам во 2002.

Мора некако да се изведе процесот на подмладување и смена на генерации а тоа да не се одразува на резултатите на клубот . Суарез и Ракитиќ се потребни да се премости тој јаз.
А во иднина стожерот на екипата ќе бидат Рафиња , Деулофеу , Бартра , заедно со тогаш поискусните Меси , Пике :icon_lol: и Бускец.
Иниеста има уште две сезони играчки во некакво врвно ниво .

Ама како би го стекнал Делофеу тоа искуство покрај волку напаѓачи и при тоа сите млади, а он по квалитет моментално е далеку од сите нив. Делофеу веќе има 20 години, а останативе 4ца не се некои 30 годишни па да кажеш дека за 1-2 год ќе идат у пензија. Меси има сигурно уште 5-6 години за играње, Санчез 7, Нејмар 10, Суарез (кога би дошол) 5-6. Ми е криво што имаме ваков добар и многу перспективен младич, а ќе нема прилика да се докаже и за 1-2 години ќе си отиде за скромни 12 милиончиња (примерот од Тељо)

Гледам сите Педро го заборавате, а најверојатно ќе биде прва постава :)

Ама како би го стекнал Делофеу тоа искуство покрај волку напаѓачи и при тоа сите млади, а он по квалитет моментално е далеку од сите нив. Делофеу веќе има 20 години, а останативе 4ца не се некои 30 годишни па да кажеш дека за 1-2 год ќе идат у пензија. Меси има сигурно уште 5-6 години за играње, Санчез 7, Нејмар 10, Суарез (кога би дошол) 5-6. Ми е криво што имаме ваков добар и многу перспективен младич, а ќе нема прилика да се докаже и за 1-2 години ќе си отиде за скромни 12 милиончиња (примерот од Тељо)

Едно ќе биде или Меси ќе си игра класична 10-ка или Алексис ќе биде продаден.

Само мене ми е смешно што вашиве отишле во Лондон, да преговараат со Ливерпул за Суарез?
I dont get it.

Еден од Педро или Санчез сигурно си иде, тоа за Педро интрансферибле шо викаат само за покачување цена им се форите.

Само мене ми е смешно што вашиве отишле во Лондон, да преговараат со Ливерпул за Суарез?
I dont get it.
Нема што на нас да ни се чудиш. Англичаниве(во случајот, челниците на Ливерпул) не се нормални, они се домаќини они ја одредуваат локацијата за преговарање :D
Еден од Педро или Санчез сигурно си иде, тоа за Педро интрансферибле шо викаат само за покачување цена им се форите.
Не, за Педро чим викаат интрансферибле, тогаш 100% го чуваат за следна сезона. Санчез е тој кој веројатно ќе си замине. Ливерпул го сакаат како дел од трансферот за Суарез, нашиве преговараат некако да го донесат Суарез без да вклучуваат други играчи, меѓутоа Санчез пак има преддоговор со Арсенал.
Значи, Санчез или заминува во Луверпул(како дел од трансферот за Суарез), или во Арсенал.

Го продаваат Санчез, го оставаат Педро. :facepalm:

Барса нуди 88 Милиони за Луиз Суарез. Едвај чекам да почне сезонава.

многу пари се 88 за проблематичен 27 годишник шо нема да го играч почетокот на сезоната.. за тие пари погба+хумелс можиш да ги земиш

Кретени се. Купуваат релативно непотребен играч, а со тие пари можат да ги потполнат сите други дупки што ги имаат. Не гледам што би фалело на нападот од лани плус Делуфеу место Тељо. Нека купат еден од средина и 2 стопера. Да ти се серам у Суарез...

Малку шала на сопствена сметка

So Suarez is signing for Barcelona - A player banned from football, signing for a club banned from transfer activity.

Како бе шо ќе ни е Суарез, па лани ич не бевме иновативни у нападот, 10 утакмици гол неможевме да постигнеме... Добар е Суарез, ќе гризе напред :D
Плус, сигурно ќе се купи штопер (Маркињос) можно е и Матје, а у средината сме добри.

Нејмар - Суарез
Меси
Иниеста - Ракитич
Бускетс
Алба - Маркињос - Пиќе - Алвеш
Тер​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom