Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Вторник против РМ се ќе биде јасно дали фудбалерите се спремни за нешто да направат против Милан или пак ќе играат к*рташак !

Оваа фацка се надевам дека ќе се промени, за Тито и Аби поголема мотивација нема.

Puyol: "The result hurts more than the stitches in my face.

545634_485262694856667_1897583070_n.jpg

Таму мора да се почне со Виља како шпиц и Тељо како крило да рашири, и плус еден од Педро и Санчез. Вака некако би сакал да изгледа составот.
Валдес

Алвеш - Пиќе - Алба

Бускетс

Меси - Чави - Иниеста

Педро - Виља - Тељо

или пак:
Пујол - Пиќе - Алба

Бускетс

Меси - Чави - Иниеста

Алвеш - Виља - Тељо

:smir:
Iskreno ne vervam deka bi se izbacil so vakva formacija.. jas sum za standard 4-3-3 samo so Iniesta nema da igrat kako krilo tuku vo sredina kaj so mu e mestoto i napred MVP ili pak namesto VIlla-Tello pobrz e i ke povlecit nekoj igrac, ili Sanchez ako niso drugo ke prajt presing i ke trcat :D so Fabregas ne funkcionirame bas protiv bunker ekipite i mn poslaba kreativnost imame vo napadot, a ako igrame 3-4-3 mojt da igrat i toj na sredina ama taa e krajno rizicna formacija taka igravme lani vs Chelsea i ni se odbi od gla, ama otom potom sega imame 2 utakmici vs Real od koj ednata e mn bitna drugata ne bas da vidime kako stoet igracive i da e probat nekoja dr formacija

Јас сум за вква формација против Милан :
-Фабрегас ни ја кочи играта против бункер екипи...
-Виља мора да игра....
-Алвес лета премногу напред,за двата примени голови таа беше главната причина...
Така да :
....................ВВ.................
Адриано.....Пике.....Пујол....Алба......
......Чави......Меси......Иниеста.......
...Педро......Виља.......Тељо.........
Меси ќе ја игра улогата иста како со Аргентина,ќе има повеќе простор за игра.Нема потреба од ДМ така да Бускетс не е потребен......Да се шутира од далеку и тоа на секоја прикажана прилика....Педро и Тељо да ја отворат играта а не кога ќе добијат топка да ја испратат на средина непотребно.
Вака верувам дека може нешто да направиме......
Ако излезиме со истиот состав како вчера без Виља а со Фабре во составот,лошо ќе ни се пиши....

Добро има време за реваншот сега мислам најважен е реваншот од купот против Мадрид.
Вака против Севиља би требало да има ротации, да играат Тиаго, Сонг, Маскерано, Монтоја, Тељо и Алексис. На Виља би требало да му се дадат 20-30 минути игра, за да против Реал биде во почетниот состав.

Воопшто не ми е гајле за натпреварот против Реал Мадрид во Ла Лига, да ги исфрлиме од купот за да мирно се подготвиме за реваншот од ЛШ!

Играчите се многу тажни, нормално е тоа кога си на врвот и си научен да победуваш па после да губиш на ваков начин. Чави, Иниеста, Пике и Пујол ми изгледаат како поголеми оптимисти ама се надевам бе дека Тито барем ќе дојде на кратко или преку What's Up ќе им зборува на сите за да ги мотивира, сега тоа им фали многу! Роура нема авторитет да го направи тоа.
Задолжително пред реваншот со Милан Меси не смее да игра против Депортиво, нека одмори.

Не знам ама мислам дека шансите ни се минимални, вака не изгледа недостижно ама со ваква игра ништо не правиме. Сепак против Реал Мадрид ќе видиме како ќе реагираат. Ако изиграме добро и победиме тогаш има надеж.
Моментално сите се паднати психички и шансите се 5% - 95 % за противникот!

Ете ви една мала инфузија, мотивација :)

-Виља мора да игра....
-Алвес лета премногу напред,за двата примени голови таа беше главната причина...
Така да :
Меси ќе ја игра улогата иста како со Аргентина,ќе има повеќе простор за игра.Нема потреба од ДМ така да Бускетс не е потребен......Да се шутира од далеку и тоа на секоја прикажана прилика....Педро и Тељо да ја отворат играта а не кога ќе добијат топка да ја испратат на средина непотребно.
Ако излезиме со истиот состав како вчера без Виља а со Фабре во составот,лошо ќе ни се пиши....

Џаба е друже се,за мене ЛШ е пропала работа.Не за друго,се нема План Б.Се ми се чини дека тактички јаловиот посед ја ебе цела работа.Најголемиот проблем кај оваа Барселона е тоа што не знаат поинаку да играат,не знаат како да ги стимулираат противниците да излезат од таа своја половина.
Треба да се проба поинаку.Барселона е технички беспрекорен тим.Јас сметам дека со дирекно давање на поседот ќе биде поефективна.Пимплањето околу и држењето посед е само губење бесценето време,треба да се стимулираат т.е да се прави нешто што Барселона никогаш не го правела.

Според мене..формациски само двајца дефанзивци во одбрана(кој ќе бидат како мамец за отварање на противникот) и нафрлувања некаде во средината,почестото губење топки и бркање ќе ги помести тие одбрамбени бедеми на Милан(ќе се отвори барем малку простор кој е сосема доволен за калибарот на играчите кои ги има Барселона).
Знам,овој потег би бил премногу ризичен но на крај краева со ваков резултат и треба да се ризикува ако сака влез.Ако не, слободно ќе гледаме уште еден Интер и Челзи и уште едно испаѓање.

-Виља мора да игра....
Така да :
Извини вака брат, ама не трескај глупости :D Бускетс е по потребен и од Меси за таа утакмица, најбитен играч ни е у екипа.. кој ке ги сопира нивните налети? 1 гол и крај.. поправо Пујол и Чави нема да игра него ли Бускетс. Значи за реваншот мора да се смени нешто што ни на крај памет нема да помисли Алегри пошо сме прочитани веќе. Пример Педро да не игра, д на негово место Адриано крило и да влага и да шутира, да неаме бекови, Виља класичен шпиц, ни Фабре ни Иниеста по страна, туку Тељо да рашири, Меси и Иниеста креатори.. Друго е кога Меси и Иниеста ти играат у напаѓачката тројка друго кога пред нив има 3 шпица...​
Тељо - Виља - Адриано​
Иниеста - Меси​
Чави -Бускетс​
АБИДАЛ :vozbud: - Пиќе - Пујол​
Валдес​
Знам дека ќе победат момците за Абидал и за Тито :)

Јбг тежок пораз , јасно е ко ден дека ке биде тешко во реванш, овие има да се излежават по терен и задржуваат игра додека е можно. Далеку од то дек сме ги изгубиле шансите за да ги поминиме, сепак ова е фудбал, кога можеа тие да прокоцкат водство од 3-0 на полувреме против ливерпул во финале 2005 зш да неможат и сега да ја прокоцкаат ова предност во 90 мин:) . Као што и многумина напоменаа и јас би повторил Адриано мора да игра за реванш, тој може да упати нека бомба, заинает на сите ке ги поминеме:cool:.

Како да не знаете, дека ќе излезе со исти состав како вчера. 0:0 полувреме, тука влегува Виља, останува 0:0 до 70. минута, кога Пике се префрлува во напад, а Санчез влегува место Алба. Можда до крај ќе дадеме еден гол и толку.

Barcelona president Rosell has said that Vilanova won't be back in Barcelona for the return game against Milan on 12 March [via rac1]

Е сега го наебавме...... Господ нека ни е на помош!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom