Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Многу разочарани ми делувате :) Со трет тим игравме не е до толку лошо. Без 9 првотимци против најдобриот состав на Севиља изгубивме во последните минути. Барем Пинто да бранеше, она младото низ нозе го прима. Се сложувам дека треба уште некој играч за да ги покриеме сите позиции во случај на повреда. Сепак тоа останува на Пеп да одлучи. Јас во оние младите не видов нешто посебно за да можат да бидат промовирани.

Многу разочарани ми делувате :) Со трет тим игравме не е до толку лошо. Без 9 првотимци против најдобриот состав на Севиља изгубивме во последните минути. Барем Пинто да бранеше, она младото низ нозе го прима. Се сложувам дека треба уште некој играч за да ги покриеме сите позиции во случај на повреда. Сепак тоа останува на Пеп да одлучи. Јас во оние младите не видов нешто посебно за да можат да бидат промовирани.

А кој ни е втор состав ?
Играме со деца треба играчи
Едно кога ке играш со 9 првотимци и 2 деца а друго е кога ќе играш како вчера со 9 деца и 2 првотимци
И не знам што се сите толку запалени по Тиаго и по другите. Направат некој потег и толку трчкаат само.

Им велев на фановите на Челзи дека се премногу песимисти, ама сега гледам дека само биле 100% реални.
Можеби и јас ќе звучам песимистички, ама со моменталниот состав кој го имаме(тимот е супер, ама нема замени) тешко дека титула ќе освоиме, а да сакаме тројна круна, е тоа е невозможна мисија. Реално!

МОРА да се купат минимум 2-3 искусни играчи. Росел само се фалеше. Го интересираат само парите!

Не бев дома викендов, не го глеав натпреваров, така да неможам да коментирам... АМА.... незнам шо очекувавте вие.
Победа против првиот тим на Севиља на гости ?
Добро е шо дале гол во гости, потребни се два гола на Камп Ноу, без примен.

Глеам на третиот гол, Абидал заспа на прва статива. Тоа е важна одлука што треба да ја направи Пеп, да му верува на Абидал како 4-ти CB или да купува. Останатите два гола, грешки на Гомез и Милито.
Ме радува фактот што доминирале во прво полувреме... На Камп Ноу ќе биде друга приказна, повеќето шпанци ќе играат, иако не сите(според Пеп) + Меси.
2-0 се бара.

Стварно премногу песимистички ги гледате работите... Јас ве уверувам дека и со овие играчи ќе освоиме тројна титула !!!!!

Кај со тие што немаат ни грам искуство ќе можеме тројна круна бе што ви е?
Да се надеваме дека ќе освоиме бар една.

Аман бе веке не ви здосади или се најдовте многу поголеми стручњаци од ПЕП и неговите помошници ние тука ги гледаме само работите на терен додека Гвардиола ги гледа работите секој ден така да ако он верува дека не треба да купиме ништо треба да му веруваме спортски поздрав

Стварно премногу песимистички ги гледате работите... Јас ве уверувам дека и со овие играчи ќе освоиме тројна титула !!!!!

Лани знаеш што ни се случи кога игравме со Атлетико?? Торнадо!!!
После кога отпаднавме од Интер, и ден-денес сум уверен дека да не се повредеше Иниеста немаше да биде тоа.
А оваа сезона, со преполовен тим, не знам за што ќе се бориме:toe:. Донесовме само 2 играча, а си отидоа 5-6. Ако освоиме титула ќе бидам пресреќен.

--- надополнето ---

Кај со тие што немаат ни грам искуство ќе можеме тројна круна бе што ви е?
Да се надеваме дека ќе освоиме бар една.

Е, која?? За купот јас ги отпишувам.. За некој купот е најслабото натпреварување, ама уствари најтешко се освојува. Оние "послабите" екипи се секогаш екстра мотивирани, а ние со младите се покажа синоќа како можеме да им парираме.:nesum:
Ни останува да се бориме за Ла Лига и ЛШ.:ija:

Првиот тим е истиот од лани, со мало појачување од страна на Виља. Не знам што паничите одма, нема да освоиме ништо бла бла бла, вака се навива за тим????

п.с. ова ме потсеќа на каталонец10 кога се откажа после интер -барса 3:1, сите го каравте, сега гледам слична ситуација. дај оладите малце со песимизмов

Абе најмногу ме нервира што продадоа толку играчи, добија 39 милиона, а потрошија 49. Значи, потрошија 10 милиона за засилување. Ами што е со останатите 40??? Нели ветуваше Росел 50 милиона за засилувања? Или он даде веќе 49, не е битно што земал 39??

Zubizarreta (sports director): "Mascherano? There's nothing going on. He's a great player but he's not part of our plans for next season."

Лани знаеш што ни се случи кога игравме со Атлетико?? Торнадо!!!
После кога отпаднавме од Интер, и ден-денес сум уверен дека да не се повредеше Иниеста немаше да биде тоа.
А оваа сезона, со преполовен тим, не знам за што ќе се бориме:toe:. Донесовме само 2 играча, а си отидоа 5-6. Ако освоиме титула ќе бидам пресреќен.

--- надополнето ---

Е, која?? За купот јас ги отпишувам.. За некој купот е најслабото натпреварување, ама уствари најтешко се освојува. Оние "послабите" екипи се секогаш екстра мотивирани, а ние со младите се покажа синоќа како можеме да им парираме.:nesum:
Ни останува да се бориме за Ла Лига и ЛШ.:ija:

Одговорот ти е многу едноставен..... ПЕП ГВАРДИОЛА....... ВЕРУВАЈТЕ ВО НЕГО.....

Абе најмногу ме нервира што продадоа толку играчи, добија 39 милиона, а потрошија 49. Значи, потрошија 10 милиона за засилување. Ами што е со останатите 40??? Нели ветуваше Росел 50 милиона за засилувања? Или он даде веќе 49, не е битно што земал 39??
Читав на fcinternews за сличната ситуација и со Интер, т.е. зашто и Морати не троши многу, за едно од објаснувањата беше даден пример со Барса, тимот имал големи финансиски загуби од минатата сезона а од наредната почнува да се имплементира Фифа Фер Плеј правилото па затоа и ова лето изостануваа бомбастичните трансфери, т.е. клубовите не се расфрлаа со пари, ок, освен Сити.
Па за да не се стават Интер во таква ситуација од наредното лето, т.е., за да имаат пари за трошење, постапуваат доста претпазливо на трансфер пазарот, еве, 2 години по ред добиваат големи суми за свои играчи кои ги продаваат ( Балотели, Ибра ) а трошат скоро дупло помалце од инкасираното ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom