Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум сигурен дека Виља може да игра лево крило..... ризично е да се дадат толку пари за класичен шпиц а да се игра вон неговата природна позиција, потребно ни е класично лево крило, од типот на Рибери и Силва....

Ако по некоја случајност дојде Виља, тогаш концепциски би ја имале истата игра како онаа лани со Ето. Брз шпиц играч и би играле со брзи акции. Колку е добро ова незнам, затоа што Ибра е овде. Али од друга страна пак добро е да се има конкуренција, така и двајцата би биле мотивирани за да влезат во форма.

И заборавете на тоа дека Виља би играл крило... штета е таков играч да игра на таа позиција кога може да игра многу добро и да постигнува по 20 и кусур гола во просек по сезона во лигата на позиција централен напаѓач. За крила го имаме Педро, Џефрен...

Сепак, мислам дека е ова само обична шпекулација...
Исто така во последно време се интензивираат шпекулациите за донесување на лево крило па така да мислам дека нема да видиме нов напаѓач во тимот. Летово мислам дека Цеск и крилен напаѓач би добиле од оние големи трансфери кои се најавуваат по медиумите.

Јас мислам дека Цеск не ни треба,зашто ако дое Цеск,еден од Чави или Иниеста ќе треба да не игра,а тоа не би било добро,а не знам баш како би се снашле тројцата во средина,а за крилен напаѓач најдобра опција според мене би бил Силва:vozbud:

17613l.gif

2vw64iq.gif

Kung Fu Lehmann:pos2::pos2:

2ngena0.gif

:pipi:

Не верувам дека стварно би испратиле понуда до Виља сега кога го имаме Ибрахимович.Фабрегас,Рибери или Силва и еден десен бек и ништо друго нема да ни треба.

Барса во нов обид по Виља

Раководстовото на Барселона повторно ќе се обиде да го доведе во тимот ѕвездата на шпанскиот фудбал и стрелец на Валенсија, Давид Виља пренесува каталонски „Спорт“ на својата насловна страна во денешниот број

david-villa-photo.jpg

Во текот на изминатото лето од „Камп Ноу“ се обида да го доведат Виља, но Валенсија успеа да го задржи напаѓачот и покрај финансиските проблеми. За ова лето управата на Барса даде на знаење дека тимот ќе бара ова лето десен бек, дефанзивен среден играч и лев напаѓач.

Трансфер на 28-годишниот Виља би значело голема разновидност во нападот на Барселона, бидејќи Пеп Гвардиола е сигурен дека може да го користи и како лев крилен напаѓач и како заменик на Златан Ибрахимовиќ на врвот од нападот. Евентуален трансфер на Виља во Барселона ќе обезбеди гаранција на „каталонците“ на 2 позиции.

Деновите на Тиери Анри во Барселона му се веќе изброени и речиси е сигурно дека Французинот ќе ја напушти Барса во текот на летото. Исто така опции за лев напаѓач се Хуан Мата, Давид Силва и Анхел ди Мариа.

Добро ќе биде да дојде Виља, но мислам дека се само шпекулации бидејќи го имаме веќе Ибра.Лани многу повеќе бев за Виља од колку за Ибра но биде што биде.Мене на лето највеќе ке ме радува да доведеме крилен играч и евентуално Цеск, но мислам дека е подобро Цеск да почека уште некоја сезона бидејќи во Барса ќе мора да си седе на клупа или Иниеста да игра крило што не ми е баш нај нај...

Ова е интересно: Хлеб+ќеш=Рибери.
http://sportdenes.com/index.php?opt...-02-55&catid=40:2010-01-01-16-36-35&Itemid=43

Глупости, ко Реал Мадрид се напрајфме, не не интересираат играчите од нашата школа, почнавме да купуваме звезди, ако продолжат вака не верувам дека ке биде нешто од Барса.

Што им фали на Педро, Бојан, Жефрен. па макар и Хлеб и Кеирисон, гледам дека супер се Снаоѓаат во Клубовите кај што се Позајмени.

Немаме никаква потреба од Звезди, Јасен е Примерот со Анри и со Ибрахимович, Не гледам никаков фудбалски дух во ними, Играат колку да е Играно.
Треба да се почитуваат Правилата на Спортскиот Директор а не правилата на Лапорта, уште Виља ни фали и тек тогаш исти како Реал Мадрид ке сме.:toe:

Глупости, ко Реал Мадрид се напрајфме, не не интересираат играчите од нашата школа, почнавме да купуваме звезди, ако продолжат вака не верувам дека ке биде нешто од Барса.

Што им фали на Педро, Бојан, Жефрен. па макар и Хлеб и Кеирисон, гледам дека супер се Снаоѓаат во Клубовите кај што се Позајмени.

Немаме никаква потреба од Звезди, Јасен е Примерот со Анри и со Ибрахимович, Не гледам никаков фудбалски дух во ними, Играат колку да е Играно.
Треба да се почитуваат Правилата на Спортскиот Директор а не правилата на Лапорта, уште Виља ни фали и тек тогаш исти како Реал Мадрид ке сме.:toe:

Чекај ништо не е официјално....само шпекулација е ова...

CALM DOWN!

Се заебаваш нели?

Се заебаваш нели?
Хлеб добро се снаоѓа сите акции за гол почнуваат од него а завршуваат со гол на Какау, макар колку го имам гледано Штутгард Хлеб ги мочка ко мали деца :), мислам дека не треба да купуваме ново крило треба да го вратиме Хлеб макар да го искориситиме доброто што остана од него бар овие неколку сезони така Педро ќе добива многу голема шанса и полека полека ќе прерасне во брилијантен крилен напаѓач. Само како ќе заврши ова ќе видиме.

Ајдее еден куп кандидати за во Барса, да не знае човек што да одбере :)
Јас искрено не знам дали баш летово ќе ни треба Фабрегас, во иднина сигурно да....Крило секако ни треба е сега изборот е голем тука, а за Виља, може и добро ќе биде да му конкурира на Златан, единствено ме плаши евентуално нарушување на атмосферата во екипата тогаш, бидејќи Златко баш и не е некој трпелив карактер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom