Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Доколку се врати Маркез како првотимец ќе играат штопери Маркез и Пујол.. Пике или ќе грее клупа или ќе игра како првотимец лев бек, ќе се мења со абидал... а видич стварно и јас не би знаел што ќе прави... покрај пујол пике и маркез инаку би било добро да се види во редовите на барса :smir:
Пиќе нема шанси да игра лев бек,како прво нема брзина за лев,а како второ го иамме Абидал а сега го донесовме и Максвел,така да ќе се мењаваат Пујол,Пиќе,Марќес а ако се врати и Милито би било супер :)

Pogolema glupost od ova nemam procitano

Тогаш, ако можам да ти препорачам да прочиташ било кој од твоите 65 постови...

Ако имаш да кажеш нешто во врска со темата кажи, ако не... заштеди ни време на сите тука.

Денеска е одлучувачкиот ден за Ебуе значи дали ќе дојде во Барса или нема да дојде.
Денеска Арсенал играат квалификации за Лига На Шампиони со Ренџерс значи ако игра за Арсенал нема да може да игра за Барса во ЛШ, доколку дојде се разбира.
Јас би сакал да дојде би бил супер замена за Дани Алвеш но се останува само на Арсенал дали ќе ја прифатат понудата од 8 Милиони што и ја испрати Барса:smir:

http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/08/decisive-day-for-transfer-eboue.html

Денеска е одлучувачкиот ден за Ебуе значи дали ќе дојде во Барса или нема да дојде.
Денеска Арсенал играат квалификации за Лига На Шампиони со Ренџерс значи ако игра за Арсенал нема да може да игра за Барса во ЛШ, доколку дојде се разбира.
Јас би сакал да дојде би бил супер замена за Дани Алвеш но се останува само на Арсенал дали ќе ја прифатат понудата од 8 Милиони што и ја испрати Барса:smir:

http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/08/decisive-day-for-transfer-eboue.html

Играаат со селтик а не со Ренџерс...:helou:

Abe ke rotira sostavot ke se menuvaat Puyl,Pique,Marquez i Milito!

Medical: Green light for Ibrahimovic and Messi

Barcelona players Zlatan Ibrahimovic (27) and Lionel Messi have received this morning the green light from Barcelona's medical staff and will be available for the Joan Gamper Trophy game against Manchester City tomorrow.

Messi suffered an overburdening of an adductor and one of the quadriceps muscles at the front of his left thigh during a training session with the Argentinian national team last Tuesday.

Ibrahimovic broke the base of the second metacarpal bone of his left hand during a friendly game with his former club Inter Milan last month and after an operation on Tuesday 28 July, he was expected to return for the Joan Gamper Trophy against Manchester City on 19 August.

Од тоа што видовме Ибра е во многу добра физичка кондиција. Така што може да изигра и повеќе од едно полувреме.

Меси веројатно ќе игра 30-45 минути, а може и помалку.

Ќе направам мали анализи за секој играч што го имаме оваа сезона
Голмани:

Валдес
Викецот,се разбира е нашиот голман Но.1!Кај него голем проблем е тоа што е променлив,на дел од утакмиците е фантастичен,а на друг дел мизерен
Се надевам годинава ќе биде исто толку добар колку и минатата
П.С. не можеме да најдеме подобар голман од него(според мене подобри се само Касиљас,Буфон и Хулио Цезар)

Пинто
Тој во ова предсезона се покажа мноогу подобар од Жоркера,сигурно е дека тој ќе биде замената за Валдес и дека тој ќе брани во Купот

Жоркера е аут,а Рубен Мињо и Ојер Олазабал ин

Добри сме на голот,се надевам дека Валдес ќе се покаже и како и оваа година,повторно ќе биде номиниран за најдобар голман во ЛШ!

Одбрана

Алвес
Според мене најдобриот десен бек евер заедно со Кафу и Мајкон
Се покажа одлично во оваа предсезона,сигурно е во првиот тим,има понекогаш слаби моменти,но тоа реткокога се случува
(најверојатно за него ќе земеме back up,тој според Пеп треба да биде исто толку офанзивен како и Дани)

Пујол

Нема што да се зборува за ел капетано,тој е беспрекоре
Сигурно деа ќе биде најредовен во одбраната,со оглед на тоа што игра на сите четири позиции

Пике

Не го очекував од Пике,тоа што се случи годинава,мислев дека Касерес ќе биде подобар,ама пријатно ме зненади
Ќе игра на многу утакмици оваа година,очекувам тој да биде лидерот во одбраната на Барса за 2-3 години,како што е сега Пујол

Маркес

Многу добар играч од одбраната,за Барса е направен да игра,можеби ќе има проблеми со повредите пошто е стар,но очекувам од него барем уште 2 години фудбал на нивото на кое може да игра

Милито

Многу ми е жал за овој човек и да се врати не верувам да игра на нивото на кое играше во првата сезона во Барса и додека беше во Сарагоса

Хенрике

Не се покажа многу во предсезоната,се надевам дека ќе биде нешто од него и дека нема да го дадеме на позајмица

Абидал

Дефинитивно пријатно ме изненади во пресезоната,тој е првиот избор за лев бек,и покрај конкуренцијата

Максвел

Кажав дека Абидал е првиот избор на таа позиција,но сигурно ќе
добие и Максвел повеќе шанси

Муниеса и Фонтас ин доколку треба
Добро ќе ни дојде уште еден солиден централен дефанзивец,ама и без него сме доволно добри,кога ја имаме најдобрата школа

Среден ред

Чави

Нема што да се зборува за него,се виде се против Билбао,каков играч имаме

Иниеста
/

Кеита

Тркач,може да влегува секоја утакмица,како замена за Чави и Иниеста,одличен играч и многу се труди

Јаја

Стандардно фасцинантен,многу сум задоволен со него

Бускетс

Ме изненади ланската сезона со неговата игра,ќе биде добра замена за Туре,Чави,Иниеста кога ќе бидепотребно

Гуди

Ако не земиме некој,најдобро е да остане

Ин Тиаго Алкантра,Џонатан
Нема да биде лошо некој да дојде!

Напад

Меси

Не потребно да зборувам за него,најдобриот играч на светот

Ибрахимович

Ги знаеме неговите квалитети,останува да видиме како ќе се вклопи во тактиката на Пеп

Анри

Можеби е стар,ама сите квалитети ги има задржано

Педро

ќе добива шанса од клупата годинава,тоа го кажа Пеп

Бојан

Најдобриот млад напаѓач според мене,ќе настапува повеќе оваа
сезона

Џефрен ин

Се на се можам да кажам дека ќе имаме одлична сезона и со овие играчи,ако не дојде некој

--------------------Валдес----------------------
-------------------(Пинто)----------------------
-----------Маркес----------Пујол----------------
-----------(Пике)------(Хенрике,Милито?)--------
--Алвес--------------------------------Абидал---
--(нов?,Пујол,Хенрике)----------(Максвел,Пујол)--
-----------------Туре---------------------------
-----------(Кеита,Бускетс,нов)------------------
-----Чави-----------------------Иниеста---------
-(Туре,Бускетс,новиот)-------(Кеита,Гуди,новиот)
--Меси-----------------------------------Анри---
-(Педро,Бојан)--------------------(Џефрен,Бојан)
-------------------Ибра-------------------------
---------------(Анри,Бојан)---------------------

Кажав дека во одбраната шанса понекогаш ќе добиваат Муниеса и Фонтас,на голманската позиција кога треба Ојер и Мињо,среден ред Тиаго и Џонатан,а во нападот Џефрен

И АТАКУВАМЕ НА СИТЕ 6 ТИТУЛИ!!!:barsa::barcafan:

Ќе напишев повеќе за секој играч,ама мислам дека не беше потребно

а зошто си го заборавате Гаи Асулин ?

Екипо сакам си порачам дрес на барса од официјалната страна фцбарцелона.цат... дресот ќе биде празен (без име на играч или име по моја желба) сега сакам да ве прашам дали на официјалните дресови на барса што ги носат стои беџот ТВ3
tv-3-barcelona-sponsor-logo.jpg

и дали да си порачам дрес со таков беџ, се доплаќа уште 9 евра тој :smir: ај ве молам кажете ми

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom