Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
abe site sakame eto da ostane na nou kamp,no samo pep ne saka a stom trenerot ne go saka znaci eto definitivno zaminuva i najverojatno ibra ke dojde
a vaka da ve prasam,vase mislenje za lev bek
se spomnuvaat da dojdat vo barsa zirkov,esli kol,rise i ovoj od la korunja felipe mislam deka bese.koj najmnogu go sakate da dojde

Felipe нормално кој друг ?

Чисто информативно, што мислите за евентуалната трампа Ето - Ибра плус доплата ?
јас сум против. Јас сакам да остане Ето барем уште сезонава ако не повеќе.
abe site sakame eto da ostane na nou kamp,no samo pep ne saka a stom trenerot ne go saka znaci eto definitivno zaminuva i najverojatno ibra ke dojde
a vaka da ve prasam,vase mislenje za lev bek
se spomnuvaat da dojdat vo barsa zirkov,esli kol,rise i ovoj od la korunja felipe mislam deka bese.koj najmnogu go sakate da dojde

Прв избор Рисе втор Жирков трет Ешли Кол. накај незнам зошто ама ич ништо не ме влече. А плус мислам дека Жирков е скоро па сигурно дека ќе игра во Челзи анреднава сеознава така да и он отпаѓа.

И едните и другите ке добијат . . . само незнам дали Интер ке се одлучи да бара уште еден играч плус, баш поради тоа што Ето моментално на трансфер пазарот има '' мала '' цена .

Aко Интер се одлучи за уште еден играч, заедно во пакет со Ето може само да го добие Хлеб и плус 10 миљончиња во кеш, или опцијата Ето плус кеш што мислам дека нема да изнесува повеќе од 20 миљони евра плус. Тешко дека Барса ќе го даде Ето плус 30 м. евра,(знаејќи ја нејзината политика)

Јас не сум за доаѓање на Ибра во Барса само заради неговиот карактер и тоа што може со некои непромислени изјави да ја заебе целокупната атмосфера во тимот и плус што доколку освои титула со Барса во ЛШ ( дај боже ) нема да го гледаме и наредната сезона во истиот тим.

САКАМ ДА ГО ВИДАМ ДАВИД ВИЉА ВО ТИМОТ НА БАРСА !!!!!!

eeeeeeeeee site go sakame david villa,ama tesko
se povike i povike ovie od zadrid se zagreani za nego i mislam deka perez ke go kupi vo paket so silva ne e cudo

Јас нешто слушнав дека Гуардиола многу сакал да го ангажира Кварезма!Супер играч,кој не се снајде воопшто во Италија(Интер)!Сите добро знаеме кој е бидејќи наш играч беше пред неколку години!Ама не ми се верува дека ќе го земиме,мислам Џенова го зеде во замена за Мота(ЦАР) и Милито:tapp:
Еве уште една шпекулација
http://tip.com.mk/news_detail.asp?ID=3579&kategorija=%D4%F3%E4%E1%E0%EB
Ај признај дека ова го измисли. Кварезма играше за Барса во првата година на Рајкард во клубот и буквално беше избркан заради неговото лошо однесување.

Нема шанси Пеп да го врати сега во клубот. Особено затоа што игра на позицијата на Меси.

Чисто информативно, што мислите за евентуалната трампа Ето - Ибра плус доплата ?
Јас би се сложил се додека не го прецените Ибра и да барате 20-30 милиони доплата.

Сепак Ето даде 39 голови во 43 утакмици за Барса оваа година што е многу повеќе од головите на Ибра. Исто така Ето има дадено по еден гол во двете финалиња на ЛШ во кој што играл, Ибра на големи утакмици ретко дава гол.

Ето плус 10 милиони или Ето + Хлеб (ко шо знам Мурињо бил заинтересиран) и вие да дадете 5 милиони би се сложил одма.

Ај признај дека ова го измисли. Кварезма играше за Барса во првата година на Рајкард во клубот и буквално беше избркан заради неговото лошо однесување.

Нема шанси Пеп да го врати сега во клубот. Особено затоа што игра на позицијата на Меси.
Вака да ти кажам-ова го прочитав на fcbtransfer.blogspot.com,само не можам да ја најдам веста
Таму пишуваше некои опции на левата крилна позиција,Кварезма беше еден од нив,другите воопшто не ги знаев затоа воопшто не ги пишав-сите беа млади околку 17-21 год.
На др. вест на истата стр. пишува дека сме се интересирале за Паласиос,а и дека Маскерано е идеален за дефанзивниот среден ред-само мислам нема шанси Ливерпул да ни го даде!ЧАби Алонсо најверојатно ќе оди во Реал така да нема да сакаат да изгубат уште еден играч од средниот ред!

"I only know that if the two clubs find an agreement we would not have trouble agreeing with Barcelona," Reuters quote Ibrahimovic's representative as saying.

Ми се свиѓа изворот. Не се утепаните таблоиди како The Sun и Daily Mail.

Вака да ти кажам-ова го прочитав на fcbtransfer.blogspot.com,само не можам да ја најдам веста
Таму пишуваше некои опции на левата крилна позиција,Кварезма беше еден од нив,другите воопшто не ги знаев затоа воопшто не ги пишав-сите беа млади околку 17-21 год.
На др. вест на истата стр. пишува дека сме се интересирале за Паласиос,а и дека Маскерано е идеален за дефанзивниот среден ред-само мислам нема шанси Ливерпул да ни го даде!ЧАби Алонсо најверојатно ќе оди во Реал така да нема да сакаат да изгубат уште еден играч од средниот ред!

Ги читам fcbtransfers редовно ама веројатно сум ја пропуштил таа вест.

Само пак ќе кажам не е за верување работата затоа што блогот ги собира сите статии за Барса и ги става на едно место така што најчесто немаат врска трансферите со реалноста.

Кварезма има изјавено дека нема да се врати во Барселона се додека Рајкард и Лапорта се на власт. Рајкард веќе не е ама Лапората е + Кварезма е бескорисен. Добар е само кога игра во помал клуб. Кога играше за Барса беше дрво, па играше за Порто каде што беше доста добар и после се изрезили во Интер и во Челзи. Колку подалеку сме од него толку подобро.

0+laporta+moratti+barcelona+inter.jpg

Ги знаете овие ?? Лапорта и Морати вчера вечерале во Барселона... погодете зошто:smir:

Инаку за размената Ето - Ибра. Баш ми се допаѓа идејата, сакам да го видам Ибрахимович во дресот на Барселона, одлично би се вклопил во тимот и замислете кој тандем би биле со Меси.:vozbud:

Ги знаете овие ?? Лапорта и Морати вчера вечерале во Барселона... погодете зошто:smir:

На мене веќе ми смрди на завршена работа, само треба и официјален потпис на Ибра.

Еве и нешто повеќе за Ибра.:)

Иниеста нема да настапува на купот на конфедерации. По се изгледа повредата од мечот со Вилареал се обновила. Повеќе овде.

Хлеб не размислувал за заминување од Барса. Повеќе овде.

А овој Перез стварно е неточен. Ги сакал Иниеста и Меси во тимот на "галактосите" Кој идиот.

Кажа Лапорта, нема да има уште еден случај како оној со Фиго. Баш сакам да проба Перез да ги купи Иниеста и Меси.:pos2: Со напомена дека Иниеста деновиве треба да потпише нов договор. Незнам како не им е јасно дека НИКОЈ првотимец од Барселона нема да се пресели во Реал. Освен можеби Абидал:pos2:

Реал, Валенсија и Барса лани потпишаа еден као момерандум да не купуваат едни од други ѕвезди. :toe:Ама дали беше тоа додека беше Калдерон или и сеа важи не знам./

Кој им е крив што незнаат да продуцираат добри играчи? После Раул нема ништо од нивната школа. Затоа пак парите им се јака страна хех ама кој и да земат, најдобрите се во Барса. Меси, Иниеста, Чави...нека најдат подобри ако можат. Околу Ибрахимович, не ми се допаѓа. Повеќе го преферирам Виља или Агуеро. Ибра е звер од играч, но не е класичен убиец-напаѓач, туку техничар кој не е толку брз. Ние имаме играчи кои градат игра, ни треба финишер. За лев бек, Ешли Кол никако. Не знам зошто но мислам дека не е толку добар, а и се покажа како копиљ кога за пари си отиде од Арсенал во најголемиот ривал Челзи. Рисе исто така не, само шутот му вреди. Може некој од тие млади од Примера што се споменати или Жирков. А за дефанзивен играч од средината, Маскерано би бил најдобар според мене но тешко дека ќе дојде до таков трансфер. Лево крило Рибери или Силва. Може и со Тевез некако да се комбинира на лево крило. Секако ништо од ова не ни е неопходно освен еден лев бек за да го заменува Абидал и некој којшто ќе игра на позицијата на Јаја и Кеита кога овие ќе бидат во Африка еден месец. Ето мислам дека постигна се во Барса и потребен му е нов предизвик. Нема подобар начин да се збогуваш од тројна титула. Што и да се случи, кого и да купат, верувам во Пеп и верувам дека наредната сезона ќе докажеме дека со пари игра не се купува -знаете кому ;) :helou:

Замислета ја Барса со Ибрахимович во напад.

Ако тимот треба постабилна дефанзивна игра преминуваме во 4-4-2 со Анри/Ето и Ибрахимович напред и другите во средина.

-------------Ибра------- -------------- Ето
-------Анри или ----------Ибра-----------

Со Ињеста---Туре---Чави--Меси позади нив. Чави ќе ја има улогата на Пеп од 92 и ќе игра малку подлбоко, а меси ќе се движи кон средина на игралиштето.

Или во случај кога бркаме резултат можеме да трансформираме во дијамантска 4-4-2.

------Ибра-----Ето-----
----------Меси--------
Ињеста---------Чави
----------Туре--------

Со што практично играме со 5 играчи во напад и 5 во одбрана.

Едноставно разновидноста што би ни ја дал Ибра е многу повеќе од головите што може да ни ги понудат Ето или Виља. Додај ги на тоа головите од 21423534563475 метри што би ги давал Ибра против тимовите што се бранат со 11 играчи и головите што ќе ги даде со глава или ќе му ја спушти топката на Меси и го имаме дефинитивно најопасниот напад во свет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom