Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
sepak ima golema razlika megju roni i messi
tocno e toa deka roni pravese mnogu driblinzi i taka gi minuvase protivnickite fudbaleri,a kaj messi ne e bas taka toj igra na poinakov nacin koj so nemoze da se opise so zborovi tuku trebe samo da se gleda

Сега гледав некои клипчиња од Роналдињо, малце да се потцетам од сезона 2004-2005 и 2005-2006 и се наежив, едноставно човек неможе да остане рамнодушен на такви потези, дриблинзи, асистенции, слободни удари......итн.....Дечкото едноставно го излуде целиот фудбалски свет....
Штета што тоа не траеше малце подолго !!!!!!
Што се однесува до Меси, тој има само 21 год и ако се развива константно како до сега, нема зашто да не биде најдобриот што некогаш заиграл на зелениот терен.
Допрва доага времето на Меси !!!!!!!

Спектакуларно нешто е тоа што го правеше Роналдињо... Меси има техника и дриблинг и се, али неможе да се мери со спектаклот кој го правеше Рони на секој натпревар. Да не се сватиме погрешно, Меси игра во подобра форма од Роналдињо (2004-2005, 2005-2006 сезона) али сепак она што го правеше Рони беше прав СПЕКТАКЛ.:vozbud::vozbud:

Ако така гледаме на работите тогаш никој друг нема спектакуларен дриблинг. Роналдињо е единствениот што применуваше финти од freestyle фудбал во вистинскиот фудбал.

Ова со Петр Чех е најобична шпекулација, ништо повеќе. Ниту Барса ќе тргне по него, ниту пак Челзи мисли да го продава. :toe:

Aко Валдес бара иста плата како Касиљас нишо чудно да пробаме да го купиме Чех.

abe toj valdes ne e normalen so bara pa ako veke saka takva plata moze da go kupime ceh kvaliteten golman eden od 3najdobri spored mene.

А кажав ли јас нешто лошо за него според мене тој е најдобриот играч што играл за Барселона а сега тој сам си е крив што си ја упропасти кариерата кој знае што ќе беше сега со него да останеше во иста форма.

ne si kazal nisto loso ama toa so diskotekite ne mi se dopadna so go kaza...toa e realnosta ama za mene e se uste broj1 i omilen igrac:toe::toe::toe:

Колкава е таа плата? Чех го рачунате поефтин од Валдес?
За Чех би требало рушење на рекордо на Буфон за најскап голман, само можи ни то да не е доволно. :toe:

Ако така гледаме на работите тогаш никој друг нема спектакуларен дриблинг. Роналдињо е единствениот што применуваше финти од freestyle фудбал во вистинскиот фудбал.
Никој друг?Роналдо (дебелото),Робињо,Кристијано,Волкот,Кварезма и остали шо се у Joga Bonito каков дриблинг имаат/имаа?Роналдињо ги имаше усовршено сите трикови шо ги правеле и уше ги прават наведениве.Еве едно видео

Ова од секогаш ми било дилема и дилема ќе ми остане ај да видам ваше мислење што мислите.

Ете 3 играчи од Барса играат за репрезентацијата на Шпанија и тоа Чави,Пике и Бускетс. Чави и Пике стартери Бускетс резерва очекувам од Бускетс многу на тој натпревар па дај боже нека го постигне голот првенец во дресот на Шпанија.:vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom