Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум некој кој може да кажува за Баерн Минхен, али тотално се сложувам... Го сметам Ван Гал за голем стручнак, но утакмицава, од моја гледна точка, тотално ја утна.. Рибери шо промаши, ах Рибери Рибери... То е

Поздрав
па и не би рекол дека ван гал ја утна утакмицата...првично одлично ја постави играта и прво полувреме одлично се развиваше играта на Баерн....утакмицата оди во пропаст коа нема да се искористат 4-5 100% шанси,коа можеше да се дотолчи Интер кој во тие моменти незнаеше кај се наоѓа...и нормално казната следуваше...не е Интер некоја треторазредна екипа па да си го ладат курот Рибери и компанија...4 шанси имаа 3 гола дадоа...тоа го може само голема екипа...ван гал ги утна измените и ништо фазла....

па и не би рекол дека ван гал ја утна утакмицата...првично одлично ја постави играта и прво полувреме одлично се развиваше играта на Баерн....утакмицата оди во пропаст коа нема да се искористат 4-5 100% шанси,коа можеше да се дотолчи Интер кој во тие моменти незнаеше кај се наоѓа...и нормално казната следуваше...не е Интер некоја треторазредна екипа па да си го ладат курот Рибери и компанија...4 шанси имаа 3 гола дадоа...тоа го може само голема екипа...ван гал ги утна измените и ништо фазла....

Van Gaal ne ja utna utakmicava to4no .... golemata odgovornost za porazot ja nosat igra4ite , a ne Van Gaal ama mislam deka 4ovekot nemoze da im go pokrene moralot sto e presudno za vakvi utakmici !

Сите ја утнаа, и вГаал и играчите. вГаал со тоа што при резултат 2:1 не изваде еден од Милер/Гомез и не го стави Тимошчук за да се зацврсти дефанзивната средина. Кога веќе почна да се брани, мораше така да изреагира. Играчите ја утнаа со многуте неискористени 100% шанси. Значи на ваков натпревар и против ваква екипа МОРА да се искористуваат шансите, оти после се враќа тоа, што и самите видовме. Е сега нека плачат, нека кубат коси, можи ќе им дојде паметот во кој клуб играат и како си играат со живците на навивачите.

inter_ima_150311_1.jpg

Не бе, Жан Клод Ван Гал не ја утна утакмицата... ја утна цела сезона...

ova ne e humano znacit ... ne mi e za site so mi kenjet, mi e za to so se golemi slepciii ... trebase glatko da si zavrsit utakmicava so 3-4 gola razlika za Bayern a ne da se steget do 90 min :@
mateus 1999 go izvadoja vo finaleto i izgubivme sigurna utakmica .... taman malku da pominit bolkata i da se zaborajt godinava robben izlegvit i pak gubime sigurna utakmica ... do koga vaka lugje zlatni :S
trebase da vlezit kroos so povreme a ne go redit 90' deteto e zver :D....
all in all i'm totally disappointed :(

--- надополнето ---

ova ne e humano znacit ... ne mi e za site so mi kenjet, mi e za to so se golemi slepciii ... trebase glatko da si zavrsit utakmicava so 3-4 gola razlika za Bayern a ne da se steget do 90 min :@
Lothar Matthäus 1999 go izvadoja vo finaleto i izgubivme sigurna utakmica .... taman malku da pominit bolkata i da se zaborajt godinava robben izlegvit i pak gubime sigurna utakmica ... do koga vaka lugje zlatni :S
trebase da vlezit kroos so povreme a ne go redit 90' deteto e zver :D....
all in all i'm totally disappointed :(

Добро до кога ван Гаал ќе е крив за се, постави нормано страшна тактика (како и што очекував), е сега не може тој да е крив што Рибери и компанија незнаат да ја стават топката во гол (рака на срце и не влагаше), што да прај чоекот, тој да го слечи палтото да влезе и гол да даде. Само 1 единствен гол да дадевме, и ќе беше готово. Е ако не го направиш тоа, бујрум што ќе добиеш...
штета голема штета така добро одигран двомеч да се пропушти............разочаран сум......

Добро до кога ван Гаал ќе е крив за се, постави нормано страшна тактика (како и што очекував), е сега не може тој да е крив што Рибери и компанија незнаат да ја стават топката во гол (рака на срце и не влагаше), што да прај чоекот, тој да го слечи палтото да влезе и гол да даде. Само 1 единствен гол да дадевме, и ќе беше готово. Е ако не го направиш тоа, бујрум што ќе добиеш...
штета голема штета така добро одигран двомеч да се пропушти............разочаран сум......
Знајш дека во глобала е крив за се... Крив е што Лусио беше шитнат за без пари а немаше квалитетна замена за него. Крив е што две години не донесе ниедно асално засилување иако да го побараше сигурно ќе го добиеше. Крив е што Баерн е 16 бода зад лидерот во Бундес, ова не е Мајнц, ова е Баерн. Мурињо леташе од Челзи и покрај тоа што имаше милиони успеси со тимот, овој лани освои две титули едвај, се пласира во финале на ЛШ на среќа и сега е „стручњак“. Срамота е екипа како Баерн да нема асална одбрана и првокласен голман. Значи не зборам само за мечот вчера, вчера нападот беше повеќе крив од одбраната, зборам за цела сезона, вклучувајќи ја и претходната. Глупо ми е да глеам како Баерн се мачи, како да глеам некоја мизерна италјанска екипа.

Знајш дека во глобала е крив за се... Крив е што Лусио беше шитнат за без пари а немаше квалитетна замена за него. Крив е што две години не донесе ниедно асално засилување иако да го побараше сигурно ќе го добиеше. Крив е што Баерн е 16 бода зад лидерот во Бундес, ова не е Мајнц, ова е Баерн. Мурињо леташе од Челзи и покрај тоа што имаше милиони успеси со тимот, овој лани освои две титули едвај, се пласира во финале на ЛШ на среќа и сега е „стручњак“. Срамота е екипа како Баерн да нема асална одбрана и првокласен голман. Значи не зборам само за мечот вчера, вчера нападот беше повеќе крив од одбраната, зборам за цела сезона, вклучувајќи ја и претходната. Глупо ми е да глеам како Баерн се мачи, како да глеам некоја мизерна италјанска екипа.
се е кажано тука...абе наум те нема те нема ама коа ќе се појавиш дрмаш :D НАУМ ЗА ТРЕНЕР

Да така е Наумчо... во ред, ја се помирив дека Луи ќе си оди, нема проблем иако после Хицвелд (кој е унисекс за баерн :D)немаше подобар тренер, пази тренер. До ван Гаал е Нерлингер кој е менаџер и кој што некоаш треба и нешто, асално да направи, како што го правеше Хенес коа беше со хицвелд. Во ред ван гаал ќе си оди... АМА сега е поинтересниот дел... кој ќе дојде?
Кој треба да дојде?

Brakja arievci ova sto ni se desi mora da go zaboravime sto poskoro i duri sega ide period buren za Baern , prvo da izborime plasman za LS da ideme direktno bez kvalifikacii i posle ocekuvam otvaranje na keseto i da se frlat stotina milioni evra za totalna rekonstukcija na timot od rakovodstvo do komplet cela odbrana so golman , zimanje na nekoj silen napad i Eden Hazard po sekoja cena da se kupi !

Brakja arievci ova sto ni se desi mora da go zaboravime sto poskoro i duri sega ide period buren za Baern , prvo da izborime plasman za LS da ideme direktno bez kvalifikacii i posle ocekuvam otvaranje na keseto i da se frlat stotina milioni evra za totalna rekonstukcija na timot od rakovodstvo do komplet cela odbrana so golman , zimanje na nekoj silen napad i Eden Hazard po sekoja cena da se kupi !

А камо сестра бе алоо? :pos2:
П.С. Јас од денес сум за Интер :nesvest:

Нерлингер најави дека влето ќе се бараат играчи за во одбраната. Моментално го консолидираат пазарот. Рано му текнало...

Нерлингер најави дека влето ќе се бараат играчи за во одбраната. Моментално го консолидираат пазарот. Рано му текнало...

Нека почека уште некоја година, таман ќе ни требат за да се квалификуваме за УЕФА.

Да така е Наумчо... во ред, ја се помирив дека Луи ќе си оди, нема проблем иако после Хицвелд (кој е унисекс за баерн :D)немаше подобар тренер, пази тренер. До ван Гаал е Нерлингер кој е менаџер и кој што некоаш треба и нешто, асално да направи, како што го правеше Хенес коа беше со хицвелд. Во ред ван гаал ќе си оди... АМА сега е поинтересниот дел... кој ќе дојде?
Кој треба да дојде?

236869463-jupp-heynckes.9.jpg

Ќе дојде човекот што после Клинсман не вадеше од гомната и ни ја спаси сезоната у 4 утакмици.Мислам дека откако Леверкузен го врати на старите патеки,ќе биде одлично решение да се врати на омиленото место во Баерн Минхен.Овој човек во Леверкузен Тони Крос го направи страв и трепет во Бундеслигата а моментално ни бега 7 бода на втората позиција.

Убеден сум дека конечно ќе ја постави таа дефанзивна игра од која Ван Гал бега ко од ѓавол,и дека ќе си тепаме по 1-0 без посед на топката,отколку цела утакмица да играме самба и на крај да останеме со курот у раце ради инвалиди као Брено и Бадштубер.

Можно е враќање на Лусио!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom