Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
^ Абе кој црн Ван Гаал, управата нема да го продаде Швајни. Кој го прашува инаетчијана за тоа.

Морам и ова да го пишам. И покрај катастрофалната игра во второ полувреме, повторно само една измена направи. Милер и Кроос комотно можеа да седнат на клупа второво, а господинов го извади Тимошчук а го остави Оттл во игра. Некогаш стварно не го разбирам.

Немаме асолен централен дефанзивец. Да ја изфрлеше Ван Бујтен немаше да има пенал. Наместо тоа тој си ја смири и ја предаде на Леверкузен пред нашиот шеснаесетник и потоа следуваше пеналот.

Мизерно и немоќно 2-ро полувреме,едноставно ја немаме убоитоста во нападот,немаме течни акции и контранапади,за одбраната и не ни зборувам,повеќе од јасно е.

Изгледа дека проблемот на Баерн не е само недостигот на Рибери и Роббен. Баерн има други огромни проблеми и управата изгледа премногу беше илиозонирана поради ланските успеси. Не дека Баерн не заслужи да биде шампион и да го освојт купот, сепак финалето беше заслуга на индивидуални достигнувајна на пример од Робен па и Милер кој оваа година уште ја барат формата. Гомез напред почна редовно да редит голови, голема среќа за Баерн пошто иначе кризата би била уште поголема. Секако дека одбраната е проблемот. Брено и Бадштубер се солидни но во тим како Баерн немаш време за учејне туку треба секогаш да си на 100%, поради тоа и го продаде во времето Хумелс. Одбраната е голема слабост на Баерн и солидниот Бут годинава спаси по некој бод но тим не може да игра мирно ако знајт, дека секоја мала шанса на противникот може да биде гол. И секако дека фалаат индивидуалните акции на пример од Роббен од лани и сега управата треба да признае дека Баерн има доста просечни играчи кој треба да си одат. Да спомнам само Бајтен, Демикелис, Отл, Алтинтоп, Брафхајд итн...

Изгледа дека проблемот на Баерн не е само недостигот на Рибери и Роббен. Баерн има други огромни проблеми и управата изгледа премногу беше илиозонирана поради ланските успеси. Не дека Баерн не заслужи да биде шампион и да го освојт купот, сепак финалето беше заслуга на индивидуални достигнувајна на пример од Робен па и Милер кој оваа година уште ја барат формата. Гомез напред почна редовно да редит голови, голема среќа за Баерн пошто иначе кризата би била уште поголема. Секако дека одбраната е проблемот. Брено и Бадштубер се солидни но во тим како Баерн немаш време за учејне туку треба секогаш да си на 100%, поради тоа и го продаде во времето Хумелс. Одбраната е голема слабост на Баерн и солидниот Бут годинава спаси по некој бод но тим не може да игра мирно ако знајт, дека секоја мала шанса на противникот може да биде гол. И секако дека фалаат индивидуалните акции на пример од Роббен од лани и сега управата треба да признае дека Баерн има доста просечни играчи кој треба да си одат. Да спомнам само Бајтен, Демикелис, Отл, Алтинтоп, Брафхајд итн...

Се ти е на место друже,и нас ни е тоа јасно ама ете ќе ја преболиме некако сезонава во првенството и потајно ќе се надеваме од втората полусезона и ЛШ.

bolno e da go gleam van buytern i negovite pasovi od negovite gresni pasovi i utki od niso drugite timovi ni stvaraat sansi

Се ти е на место друже,и нас ни е тоа јасно ама ете ќе ја преболиме некако сезонава во првенството и потајно ќе се надеваме од втората полусезона и ЛШ.

Шо да преболам бе брат испаѓа на секои 3 сезони една ваква :kesa: Константност = 0.

Ти треба јасна визија за екипата, паметна трансфер-стратегија во согласност со идеите за тимот, играчи за конкретните тактики што ќе ги употребуваш, ти требаат 15тина играчи со горе-доле ист квалитет и 2-3 ѕверови, ти треба малку ротација и одмор да им даваш на некои (Лам веќе не знам како да пишам, не дека тоа нешто ќе донесе, 2 сезони скоро цели има изиграно без пауза и никому не му текнува дека му треба замена да се одмори малку), ти треба стабилна и искусна одбрана...

А не ти требаат ботови (од тие првите) ко вБајтен и Браафхајд ни за аматери да играат.

Мизерно и немоќно 2-ро полувреме,едноставно ја немаме убоитоста во нападот,немаме течни акции и контранапади,за одбраната и не ни зборувам,повеќе од јасно е.

Ако зборуваме искрено не е страшно воопшто да изиграш нерешено со Баер и ХСВ во гости - тоа е сосема нормално и со тоа би можеле и да сме задоволни во секоја друга ситуација освен оваа во која се наѓаме.

Грешките треба да се бараат во Кајзерслаутерн, Келн, Мајнц, Менхенгладбах... Тоа се 10 бода изгубени „онака“ :kesa: И после си во ситуација да мора да тепаш со Баер или ХСВ во гости а тоа не оди така едноставно.

А кога ќеми текне дека се враќа вБомел кај да е од повреда и ќе треба и него да го гледам во прва, па дека имаме и гостување во Гелзенкирхен а Шалке почнува да влегува во форма, па уште и незгодно гостување во Штутгарт за крај ми се темни... 20 бода може да ни бега Борусија (сеосема заслужено) на полусезона. Тепа на психа самата помислам.

Не сакам ни да помислам што би било ако завршиме под трето место...

Не е чудо Швајни налето да го смени дресот во црно-сино.

nemozam da ve svatam... pa daj te be ima uste mnoguuuuuuu da se igra nisto ne e reseno doprva dortmund ke kiska ne ocekuvajte olku konstantno da igra cela sezona i deka sekoja utakmica ke pobeduva jas uste ne se otkazuvam od titulata i ne im cestitam na dortmund titula

nemozam da ve svatam... pa daj te be ima uste mnoguuuuuuu da se igra nisto ne e reseno doprva dortmund ke kiska ne ocekuvajte olku konstantno da igra cela sezona i deka sekoja utakmica ke pobeduva jas uste ne se otkazuvam od titulata i ne im cestitam na dortmund titula

Кажи ми еден елемент од нашата игра кој ти влева надеж... :kesa: Сезоната е долга ама ние искиксавме само во првиов дел доволно за две сезони. Тажното е што и лани киксавме ама лани никој вистински не искористи. Дортмунд сигурно ќе влезе во криза немам дилеми тука - само дали ние ќе сме кадарни да искористиме?

Џабе Дортмунд ќе влезе во криза кога ние незнаеме да искористиме,со победа вчера ќе се качевме 2-3 места погоре и ќе бевме 11 бода позади Дортмунд,вака само си чекаме ние некој да киксне,а прашање е дали ние ќе го искористиме тоа,додека чекаме некој да киксне треба и ние да тепаме...не го заборавајте тоа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom