Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако мислити дека со не 100% спремни Рибери и Робен,и со Олиќ,Гомез и Милер да го разбите Катанаџото на Јуве тешко сте се излажале.:nenene:
Po Germaskive stranice citav za Roben Ribery.Dvajcata ce igraat protiv juve.Roben ce moze da igra i protiv M,gladbah no misllam nema potreba da reskiramo.A Ribery trenirall posebno (za kondicia).
I mislam za 1 nedela ce bida spremni zatoa i tie samite znaa kakov natrpevar gi ceka (Maloto Finale):helou:

до Баварец: интересна формација но поред мене многу офанзивна и со Робен и Рибери треба да се игра 4-3-3.

-----------------Бут-----------------
Рафиња---Бајтен--Бадштубер---Лам
------------Тимошченко-------------
------Миллер-----------Крос--------
Робен-----------Гомез---------Рибери

Знам затоа пишав Тимо да има строго дефанзивни задачи - во превод да не премине линија на пола терен! Единствената разлика е тоа што ти Милер го имаш ставено баш во средина а јас полушпиц :smir:

Милер едноставно не би го повлекол. Милер е полушпиц со осет за гол греота е да повлекуваш а Кроос е ала Ефе (барем најблиску до Ефе што сме имале во последни 10 години). Барса игра нешто слично - Чави и Иниеста се мозокот со многу помалку дефанзивни задачи од Туре на пример.

Робен и Рибери влечат навнатре во шеснаесетник обично а Лам и Рафиња можат да одат по аут линија до шесаесетник и да нафрлат.

Секако дека е добра формацијава. Но, пак ќе се јават некои проблеми. Прво да се мисли на голман. Бут може да ја заврши сезонава ако е потребно, Ренсинг ќе оди во друг клуб во бундеслигата. Тука сега во игра се : Акинфеев, Манданда, Фреј или некое изненадување од одбраната.:wink:

Кога веќе почнавме да размислување за вгодина може да се зема јак штопер како што се Алекс или некој друг. За бек може Рафиња, но сепак не треба да се надева само на него, да се преговара со Босингва, оти одкога игра Ивановиќ за него нема место. За задњи везни играч, Ван Бомел ќе го бива уште наредната сезона а Тимо спорет мене треба и ќе се врати во Зенит. За среден организатор ќе биде Крос така нема потреба да се размислува за Мутињо. Тренер ќе си го земаме Хидинк, секако ако сака.:wink:

Ама да не испаднеме како Реал, секоја сезона смена на поголем дел од тимот, па да дојде до несогласувања на теренот. Играчите кој што ќе ги купиме зависат од тренерот. Се случува кога иде нов тренер да бара нови засилувања а старите играчи да ги остава на страна, тоа е лоша политика на клубот.

Секако сеа овој Ван Гал сака да не наполни со холанѓани како што беше Реал пред две години, со 6-7 холанѓани во еден тим. Тоа е лошо. :wink:

вГаал освои ЛШ со Ајакс, бајаги време има поминато од тогаш, па полсе кога отиде во Барса се обиде цел стара екипа на Ајакс да ја префрли во Барса - и во добар дел успеа! Само со тие играчи Барса доминираше дома а во ЛШ беа за жалење. Се надевам вГаал си ја научи лекцијата од тогаш.

Меѓу вБомел и Тимо ја сум каде каде за Тимо ама вБомел изгледа ужива безрезервна поддршка. Мене ич не ми е гајле што е играчот по националност се додека се вклопува на одредена позиција на теренот и си ги исполнува задачите!

За Гладбах мислам дека Робен може да ги одигра последните 20мин колку да се загрее за Јуве - повеќе од тоа би било непотребен ризик (прашање дали и овие 20мин не се ризик...)

Значи неможам да сватам,ние оваа сезноа не сме дошле ни до пола,вие праите комбинации за догодина-нема логика!
Ај разбирам да комбинираме за у зимскиов преоден рок што може да се корегира и да се купи,ама вие у старт ја завршувате оваа сезона,која тек треба да кулминира.
Такада дај да се насочиме на ОВАА сезона не за 5 години унапред.
Ни претстојат многу важни утакмици.Таа со Јуве е од суштинско значење,и можда најважна.
Во бундеслига добро иде,и со победи во наредните 3 утакмици ќе се доближиме сериозно да првото место,а со кикс на Леверкузен и да го превземеме.

Посебно ми е ќејф,што се среди работата со напаѓачите.Малце на груб начин,ама тоа е тоа.Гомез и Олиќ на крајот се издвоија како најсоодветно во нападот на Баерн.Тони одамна е познато дека ќе напушти,а и на Клосе полека времето му одминува,но може да остане како џокер од клупа.Тука е и нормално Милер кој по потреба од средина може да се прекомандува во напад....

Тоа тшо го зборев и претходно за Гомез се оствари.Почна Ван Гал да му дава доверба и да го игра на секој натпревер,и тоа резултираше со голови на последните 2 утакмици во Бундес.Ако продолжи во исто темпо,убеден сум дека ќе биде уште подобар.

Ок во право си Ченто трбеба да се оди чекор по чекор :smir:

„Franck: „Ich habe jetzt zum ersten Mal seit zwei Monaten richtig trainiert. Bezüglich des Juve-Spiels bin ich eher pessimistisch. Ich denke, die Zeit bis dahin ist zu knapp. Das letzte Heimspiel der Hinrunde gegen Hertha ist mein realistisches Ziel.“

Рибс не верува дека ќе е фит за со Јуве, реална цел за него е да стаса со рехабилитацијата за да може да го одигра последниот натпревар годинава со Херта. Има шанси да е способен влезе некоја минута со Јуве ама сепак по се изгледа само Робен ќе може да го одигра поголемиот дел од натпреварот.

Искрено мислам дека и само со Робен имаме шанси. Јуве се жива мизерија во последно време и некако идеално за нас во спротивна насока ни се движат формите: Јуве доживеа порази од Бордо и Каљари и сега следи Интер - и за нас битна утакмица според мене, а ние таман влеговме во каков-таков победнички ритам (далеку од тоа дека веземе на терен ама сепак победи се нанижаа неколку)!

Да се потценат секако дека нема - Јуве си е сепак Јуве! Ама никако не смее ни да се преценат! И ние и тие сме далеку од најдобрите времиња...

Ако ги нападнеме уште во првото полувреме и направиме предност на полувреме ќе имаме шанси, а ако први примиме гол мислам дека не сме кадарни да направиме пресврт против Јувентус, кој знаеме какво буљашко катанаџо ќе играат.

Не е Јуве оној стариот не се овие кадарни право катанџо да играат сами ќе се заебат така според мене... Ништо посебно не им е одбранат посебно по крила може парче да ги направиме.

Само се молам да не е некој баксуз пораз со 3 стативи и 2 зицери утнати од нас... :kesa:ај у пм кај ми забега паметов на вакви грди работи...

Што ви е бе?????Абе какво катанаџо какви срања,ќе ги бушиме по сите страни,има да ги отвориме,да не знаат што ги снашло.Германец кога е во опасност,е најопасен!!!Немаме што да изгубиме,ама затоа ќе добиеме мнооооогу.Такада нека не коваат тактики јувентусиве,пошто у Торино доаѓа Германска машина!!!

Е ова ќе им напраиме,како на нивните колеги од Милано:

Ченто не се бламирај немој да убацуваш видеа со Милан :)

Ко хиени сте мајката... Чекате ситуација и се нафрлате по фан клубови за едно видео, иако признавам без везе е...

Ко хиени сте мајката... Чекате ситуација и се нафрлате по фан клубови за едно видео, иако признавам без везе е...
Па срам и гревота е овие хотштаплери што ви се сега да ги споредувате со оние генерации кои палеа низ европа :) За тоа реков да не се бламирате со видеото (рофл)

Милер скокна в тавче

Навистина е неочекувано, но младиот талент на Баерн Минхен, Милер, на 20 години се ожени со преубавата Лиса, а за тоа не знаел никој, па дури ни во тимот. Во вторникот во регистрарските канцеларии Истраминг во Минхен, Томас Милер стапи во брак со преубавата Лиса, иако двајцата имаат само по 20 години.
„Се венчававме во една убава сала, од поранешен замок. Јас неа за жена ја побарав уште минатиот Божик, но не на колена, бидејќи тоа го правам само кога прославувам погодок.“
За оваа венчавка не знаел никој во тимот, а Марио Гомез изјави дека тој дознал од медиумите.
На прашањето кога се очекува венчавка во црква, Милер не можеше да даде конкретен одговор заради неговите спортски обврски и надежта да настапи на Светското Првенство во Јуни.
Честитки и среќен брак од фановите на Баерн од Македонија!

Нека му е со среќа, женава му е гроооом.:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom