Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема врска тоа. Гол технологијата е исклучена на ЛШ мечеви. Убаво се гледа на снимката како судијата зад голот покажува со раката кон центарот бидејќи тој го виде настанот и пресуди.Вториот гол беше признат ради гол технологијата што ја имаат премиерлигашите. Не беше до судиите.
Вториот гол беше признат ради гол технологијата што ја имаат премиерлигашите. Не беше до судиите.
Јас мислев имаат право да користат.Нема врска тоа. Гол технологијата е исклучена на ЛШ мечеви. Убаво се гледа на снимката како судијата зад голот покажува со раката кон центарот бидејќи тој го виде настанот и пресуди.
Не знам колку пратиш ама УЕФА како организација не ја признава технологијата. ЛШ и ЛЕ се под УЕФА така да има доста логика. Судии зад голот воведоа уште во 09/10 или 10/11 не се сеќавам точно баш од тие причини. Од друга страна ФИФА ја признава технологијата и затоа лани во Бразил на светското имаше камери што ја снимаат гол линијата и што пресудуваат. Не знам дали во Бундесот има таква работа али во Серија А има веќе од оваа сезона и ќе се користи на даље.Јас мислев имаат право да користат.
Малце глупо е да имаш технологија а да не ги користиш придобивките од истата ама ок.![]()
Не пратам многу ама знам Платини едно време викаше дека немале пари да ја воведат.Не знам колку пратиш ама УЕФА како организација не ја признава технологијата. ЛШ и ЛЕ се под УЕФА така да има доста логика. Судии зад голот воведоа уште во 09/10 или 10/11 не се сеќавам точно баш од тие причини. Од друга страна ФИФА ја признава технологијата и затоа лани во Бразил на светското имаше камери што ја снимаат гол линијата и што пресудуваат. Не знам дали во Бундесот има таква работа али во Серија А има веќе од оваа сезона и ќе се користи на даље.
Не се користи во Англија или Италија затоа што би било нееднаков третман во исто натпреварување. Замисли сега во Англија да се користи и еве денес судијата да пресудеше врз основа на помошта од технологијата, а исти случај пример во Загреб на Динамо-Олимпијакос судијата да мора да досуди по сопстевно убедување или по насока на асистентот.Не пратам многу ама знам Платини едно време викаше дека немале пари да ја воведат.
Во случајов логично ми беше да се користи зошто веќе ја има во клубовите од Англија па претпоставив дека се користи такво олеснување кога веќе го има. Икрено уште чудно ми е зошто тврдоглавоста.![]()
Јас мислев имаат право да користат.
Малце глупо е да имаш технологија а да не ги користиш придобивките од истата ама ок.![]()